18 tapaa häätää kotilot ja etanat puutarhasta

Tutki piha erityisen tarkkaan, jos siellä mönki lehtokotiloita jo viime kesänä.

Kotiloiden ja etanoiden häätäminen on syytä aloittaa heti keväällä, kun ne eivät ole vielä munineet.Lue koko juttu

18 tapaa häätää kotilot ja etanat puutarhasta

Kommentit (13)

mamimummi

paras tapa tappaa etanat on pudottaa ne pulloon., jossa on pohjalla 4-5 cm väkiviinaetikkaa  etikka pysyy tappotehokkaana paremmin kuin kiehuva vesi, joka ei kovin pitkään olekaan kiehuvaa.

  • ylös 38
  • alas 40
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Suffeli

Mun mielestä on julmaa tappaa mitään luonnon eliöitä, hyviä vinkkejä nuo missä ei tapeta.

  • ylös 9
  • alas 22
Vierailija

Sähköpaimen, mitä käytetään karjan valvomiseen nurmialueilla. Laitoin vain yhden langan kiertämään kasvimaata ja kotilot on pysyneet pois kasveistani. Maajohto ja vartiolangan oltava irti / eristys maasta. Mulla on lanka 2cm.korkeudessa maasta.

  • ylös 11
  • alas 6
Vierailija

Suodatinkangas kasvimaan ympäri ja yläpinnalle paimenpojan sähköjohdot vierekkäin muutaman millimetrin päähän toisistaan. Paimenpojan jännite on induktiivi sähköä ja ei ole vaarallista ihmisille. Jokainen pojankloppi on pissinyt paimenlankaan. Myönnän tehneeni sen itsekin. Suodatinkankaan läpi ei nurmikko, eikä rikkaruohot kasva. Siitä hyvä, kotilot eivät osaa lentää.

  • ylös 10
  • alas 6
Kotilot kelpaa linnuille

Usein leikattu nurmikko tuottaa runsaasti uutta kasvustoa ja se on varsinaista herkkua kotiloille. Kun nurmikko on saanut keväällä tehokkaan lannoituksen, niin kotilot tulevat suurin joukoin usein jo vuorokauden kuluessa nurmen leikkuusta herkuttelemaan nuorella kasvustolla. 

Kun nurmikolle tappaa liiskaamalla parin kolmen metrin välein kotiloita, niin näihin paikkoihin kerääntyy runsaasti muita kotiloita popsimaan lajitoverinsa poskeensa. 

Linnuille on varsin helppoa käyttää ravinnokseen raatojen ympärille kerääntyneet kotilot. Koko joukko lintuja on jo oppinut käyttämään kotiloita ravinnoksi.

Nuori nurmikko ja lajitoverit ovat kotiloiden herkkua ja kotilot ovat lintujen herkkua.   

Etanoits löytyy

"On tärkeää, että astian reuna on pystysuora, jotta saalis ei pääse kiipeämään siitä pois"...tätä en ymmärtä sillä itse kun olen kerännyt etanoita sangon pohjalle, niin kepeästi sieltä kiipeävät ylös pystysuoraan!

Aila Hanley

Kannelliseen lasipurkkiin etikkaa pari desiä. Kerää ja tiputa etanat siihen, kansi takaisin päälle. Sihisevä, välitön kuolema. Eka vuosi vaihdoin etikan viisi kertaa, nyt pari kertaa kesässä.

Lll

12.000 kotiloa olen kerännyt etikkapusseihin huhtikuun lopulta lähtien omakotitontiltani. Vielä niitä on kiinni savessa talvea odottamassa. Noin 2000 mahtuu etikkapussiin ennen kuin tyhjennän ja hautaan kotilot syvälle savimaahan. Aiempi ennätys oli 8500 kesässä.

Kulotus ennen kulohälytystilaa auttaa pari vuotta. Kulotan tontin rajat, etteivät tunge mattona minun tontilleni.

Muu kuin kulotus ei auta. Siilit ovat hävinneet kai kotiloiden myrkyttäminä.

Vierailija

Suffeli kirjoitti:
Mun mielestä on julmaa tappaa mitään luonnon eliöitä, hyviä vinkkejä nuo missä ei tapeta.

Kun ihmisen syystä jokin tulokaslaji, kasvi tai eläin, alkaa lisääntyä ja tuhota alkuperäistä luontoa, niin ihmisen pitää myös ottaa vastuu tekemisistään ja tuhota ne villiintyneet luontoon kuulumattomat lajit. Tuo lehtokotilo, mikä leviää massiivisesti, ei ole alkuperältään suomalainen lehtokotilo, vaan tullut puutarhamyymälöiden tuontikasvien kautta Suomeen.
Muuten, suurin osa noista vinkeistä on tehottomia puutarhamyyttejä. Eikö toimittajakoulussa enää opeteta lähdekritiikkiä?

Vierailija

Lll kirjoitti:
... Siilit ovat hävinneet kai kotiloiden myrkyttäminä.

Siilit saavat kotiloista loisia ja ne syövätkin kotiloita vain nälkiintyneinä.
Kotiloiden loistartunta + aliravitsemus = siilin kuolema.

Lintujen ruokaa

Tapa lehtokotilo tallaamalla ja jätä siihen. Muutamassa tunnissa lehtokotiloita kerääntyy syömään tallaamalla tapettua lehtokotiloa ja siinä on valmiina tarjoilu rastaille, varislinnuille ja lokeille ja muillekin vesilinnuille. Vesilinnuille lehtokotilot on samankaltaista ravintoa kuin ne kotilot mitä syövät syövät vesistöjen pohjasta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat