Lukijan kirje: Tapakasvatus pakolliseksi nuorisolle

Suomalainen nuoripari oli ranskalaisessa ravintolassa ainoa, joka näpytteli koko aterian ajan kännyköitään.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Tapakasvatus pakolliseksi nuorisolle

Kommentit (8)

Vierailija

Eiköhän ne mallit omaksuta vanhemmilta... Nuorilta ja lapsilta on aina helppo vaatia kun aikuiset ei itse pysty eikä viitsi??!!

Vierailija

Tapakasvatus pakolliseksi naapuripöytien kyylääjille ja toisten elämään puuttujille. Jos pari oli tyytyväinen, mitä se sinulle kuuluu? Jos taas parilla on ongelmia eivätkä he halua puhua toisilleen, mitä se sinulle kuuluu?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kyllä, lapset ottavat aikuisilta mallia mutta aikuinen on itse vastuussa käytöksestään. Jos tiedostaa, ettei tunne käytöstapoja, aukuinen ihminen voi ottaa selvää ja opettella puuttuvat taidot aktiivisesti eikä esim. vedota siihen, ettei hänelle ole opetettu niitä.

bambiliini

Valitettavasti hyvät tavat ovat kadonneet nuorilta ja aikuisilta. Ollaan kotona ja kylässä ja julkisilla paikoilla ihan samanlaisia. Kiroillaan, vedetään röökiä, juodaan bisseä, huudellaan vieraille hävyttömyyksiä, kaivetaan nenää ja munia, tuijotetaan kännykkää, eikä piitata muiden tunteista yhtään mitään. Haistatetaan tyyliin:" Tää on mun elämä! mitä se sulle kuuluu!" Myötähäpeä on valtava, kun itse on saanut edes jonkunlaisen kasvatuksen ja kunnioituksen muita ihmisiä kohtaan. Kotona muiden ulottumattomissa voi olla niin juntti, kuin huvittaa, mutta kodin ulkopuolella on koko muu maailma.

Vierailija

Varmasti haarukka ja veitsi ja small talk voi olla ongelma myös. Että noudattaa kulttuurisesti sovittuja tapoja. Että jutellaan syödessä eikä räplätä.

Sydän menee kuitenkin rikki pahuudesta. Tahallisesta pahuudesta.

Me tiedämme nytkin suuren osan ihmisistä ja muiden lapsista näkevän nälkää, ja sen sijaan me laitamme miljardeja sotavarusteluun, Poikien ja miesten sotaa imitoiviin urheilu peleihin jotka tekevät ihmisistä väkivaltaisia petoja, melkein kaikista, miesten moottoriurheiluu jne

Lopulta tietenkin maa on tasa-arvoinen, kaikki kuolevat. Lyhytnäköisten maailman väki altaisinta maata Amerikkaa seuraavien päättäjiemme toimesta.

Vierailija

Amerikassa alaikäiset ym häiriköivät yksinäisiä naisia kiinteistöbisneksen ym taloudellisten etujen vuoksi

Vierailija

Vanhaan hyvään aikaan lapset olivat lapsia, haistattelivat omille vanhemmilleen, paiskoivat ovia, kun heitä rajoitettiin, kapinoivat aikuisia vastaan, mutta nyt on lapsia, joilla ulkoasu moitteeton, käytös ok kaikkia muita kohtaan, ja omille vanhemmilleen, mutta ollaan jo pienestä mukana tietoisesti vainoamassa.

Samalla ollaan uhrinsa uhreja, "pelätään"ym vaikka olisi vuosia verkoston kanssa yritetty tahallisesti ei spontaanisti kiusata ja kokoontua mahdollisimman lähellä kiusattua.

Vierailija

Täysin ulkopuolisia ihmisiä kiusataan, porukassa, pienestä, myöntämättä.

Onnistuu vain Suomessa.
Muualla ihmiset kunnioittavat toisiaan

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat