Lukijan kirje: Ihmisten keskellä yksin

Kuljemmeko päiviemme loppuun asti yksinäisinä jokainen omassa somemaailmassaan, vai tuleeko vastareaktio? Mikä se voisi olla?Lue koko juttu

Lukijan kirje: Ihmisten keskellä yksin

Kommentit (2)

Vierailija

Jussi Valtosen kirjassa He eivät tiedä mitä tekevät on edetty niin pitkälle, että ihmiset voivat elää koko ajan virtuaalimaailmassa, vaikka he näyttävät olevan läsnä vieressäsi. Se oli todella ankea tulevaisuudenkuva, että jokainen elää jossain omassa kuplassaan oman päänsä sisällä, kuplassa joka ei ole edes oikeasti totta vaan jonka joku firma on rakentanut koukuttaaakseen ihmiset siihen maailmaan. Mikä voisi olla tälle kaikelle vastareaktio? En tiedä, mutta kiinnostaisi tietää.

  • ylös 10
  • alas 6
Takaisin elävään kommunikaatioon

Jotkut tutkimukset osoittavat jo, että lasten puheen kehitys on viivästynyt, kun vanhemmat eivät ehdi somettamiseltaan puhua ja keskustella lastensa kanssa. Huolesi on tosi Biip Biip.

Olen miettinyt samaa, kuinka paljon sosiaalinen kanssakäyminen köyhtyy älypuhelimien ja netin takia. Kieli köyhtyy ja sen mukana varmaan mieli.

Tarvitaan elävän kommunikaation vastaisku ja vallankumous. Pitää tietoisesti luopua somesta ja älypuhelimesta ja padista. On otettava aikaa oikeaan, luonnolliseen kanssakäymiseen lasaten ja muidenkin läheisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat