Lukijan kirje: Palautetaan kukkivat tienvarret!

Miksi kukkivia tienvarsia parturoidaan Suomessa? Annetaan kukkien kukkia!Lue koko juttu

Lukijan kirje: Palautetaan kukkivat tienvarret!

Kommentit (4)

Vierailija

Pientareet taitavat vaan olla täynnä vieraslaji lupiinia, joka on hyväkin laittaa matalaksi. Tienreunojen täytyy pysyä siistinä myös liikenneturvallisuuden takia ja siivouksen helpottamiseksi, kun porukka tuuttaa auton ikkunasta ties mitä roskaa.

Kukkien ihailija

Kesä on kukkien aikaa.  Siksi niiden tehtävä on ilahduttaa ihmisiä ja tuoda kauneudellaan elämään suloutta.  Aina kesäisin kun matkustan, kiinnitän erityisesti huomiota teiden varsiin.  Ja joka kerta tunnen mielihyvää, kun havaitsen niiden pursuavan erilaisia kukkia.  En pidä edes lupiineja pahana, koska niiden värit sointuvat toisiinsa todella hienosti.  Mielestäni liiallinen nurmikon leikkuu on tarpeetonta.  "Parturointi"  vie nurmen kauneuden mennessään.  Siispä annetaan kaikkien kukkien kukkia ja tuoda meille kesäistä nautintoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
diu

Joo, tosi ihana ja kaunis ajatus tuo kukkaloiston palauttaminen. Kuten täällä on jo tullut ilmi, lupiini valtaa alaa, varjostaa ja käyttää ravinteet muilta kasveilta. Jos tienvarsia ei leikata matalaksi, ei nuo ihanat perinteiset kukat ikinä pääse kasvamaan. Jos lupiinit vedetään matalaksi oikeaan aikaan, ei ne ehdi siementää ja levittää uutta kasvustoa. Näin muillakin kasveilla saattaa olla paremmat mahdollisuudet.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat