Vierailija

Vanhusten pitäisi pärjätä omatoimisesti kotona yhä pitempään. Yli 65-vuotiaille eläkeläisille ja ikääntyville ihmisille pitäisi säätää kunnan terveystarkastajan ja palotarkastajan tekemä turvatarkastus kotiin. Miksi ikäihmisten kodit ovat sotkuisia ja tavarakaaoksessa? Onko syynä vanhuksen masennus, mielenterveysongelmat, saamattomuus, muistisairaudet, vanhuuden höppänyys vai hamstrausvimma?

Pahimmassa tapauksessa vanhuksen kotona kävellään polkuja pitkin huoneesta toiseen. Vieraita ei ole käynyt enää vuosiin. Edes omat lapset ja lapsenlapset eivät halua käydä kylässä äitinsä ja isänsä luona kodin likaisuuden ja sotkuisuuden takia. Hätätilanteessa kotiin ei pääse esteettä ambulanssin ensihoitajat, ei palokunta, ei poliisi.

Hamstrausvimma kukoistaa ja kämpät pursuavat turhaa tavaraa: Vanhoja sanomalehtiä ja posteja, tyhjiä ruokapakkauksia ja pahvilaatikoita, kasoittain likaisia vaatteita ja haisevia roskapusseja nurkissa. Jääkaapeissa ja kaapeissa on vanhentunutta ja pilaantunutta, haisevaa ruokaa. Tiskialtaassa lojuu haisevia, likaisia ja pesemättömiä astioita. Vuodevaatteita ei ole pesty ja vaihdettu aikoihin. Lattiat ovat pinttyneen lian ja tahman peitossa.

  • ylös 9
  • alas 5

Kommentit (1)

Vierailija

Sotkuisemmat ja likaisemmat kodit löytyvät lapsiperheiltä, joka toisaalta on ihan ymmärretävää.

Eikä kodin siisteys tai tavaramäärä ole iästä kiinni, päinvastoin nuoremmat käyttävät rahaa kulutukseen huomattavasti enemmän, kun vaatteet ja kodin sisustus menee trendien mukaan. Jopa sohvat vaihdetaan muutaman vuoden välein, kun se ei ole muotia tai väri ei sovi uusiin väreihin.

Ja kyllä on liiottelun makua, että yli 65v olisi vanhuuden höpoeröitä, sillä moni on vielä tuossa iässä työelämässä ja johtotehtävissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat