Pappi Salla Autere: ”Synnit korostuvat kirkossa liikaa, siellä pitäisi tanssia ja taputtaa”

Salla Autere haluaa kirkon näkyvän kaduilla ja baareissa. ”Jos emme hyväksy erilaisuutta, kirkko saa laittaa lapun luukulle.”

Kirkon pitää rentouttaa tunnelma, jos se ei halua laittaa lappua luukulle, sanoo pappi Salla AutereLue koko juttu

Pappi Salla Autere: ”Synnit korostuvat kirkossa liikaa, siellä pitäisi tanssia ja taputtaa”

Sivut

Kommentit (23)

Iloa ja toivoa kirkkoonkin

Asiaa! Tässä on aivan mahtava tyyppi. Tsemppiä tärkeään työhösi! Terveisin rippilapsesi äiti.

 • ylös 37
 • alas 20
Vierailija

Hänen tyyppisensä pappi saa minut eroamaan kirkosta. Ehkä pitäisi lukea Raamattu. Sen sanoma, niin ilo pulppuaisi aidosti.
Odotin, milloin aletaan puhua homoseksuaalisuudesta. Ja tulihan se, heti parin rivin jälkeen. Silloin kun nämä ”papit” vihkivät heitä, minä ja muutama muu sanomme heipat.

 • ylös 31
 • alas 36
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Juuri samanlaisia asioita on tullut mieleen nyt lähiaikoina, kun pääsin kesäksi töihin seurakuntaan. En yhtään ihmettele, että nuori väestö ei innostu kirkon toiminnasta. Nyt sain ihan palautetta siitä, että käyttäydyn liian tuttavallisesti tilaisuudessa kohtaamieni vanhohen tuttujen kanssa. Joku voi kuulemma pahoittaa mielensä sellaisesta.Ihme ajattelua, vaikea käsittää. Ikinä en missään työyhteisössä asiakaspalvelutilanteissa ole tuollaista palautetta saanut ja monenlaisia kohtaamisia elämääni sisältyy. Tykkään erilaisuudesta, ahdasmielisyyttä ja teennäisyyttä en hyväksy.

 • ylös 36
 • alas 25
Vierailija

Olen itse eronnut kirkosta jo 15 vuotta sitten, joten asia ei varsinaisesti kosketa minua. Surettaa silti kirkon vanhanaikaiset asenteet juuri naisia ja homoja kohtaan, ainakin niiden puolesta, jotka näistä ryhmistä haluaisivat olla kirkon jäseniä. Tuo on varmasti totta, että kirkko ei vetoa nuoriin. He voivat valita millaisen elämän haluavat ja elää hyvää, oman näköistä elämää kuten itsekin elän.

 • ylös 25
 • alas 17
Manta

Minulla on taas se kokemus, ettei synnistä juuri enää uskalleta puhua. Se, mikä Raamatun mukaan on syntiä, ei monen kirkon työntekijän mielestä enää ole. Kirkko voi silti muuttaa kaavamaisia toimintatapojaan, mutta perussanoma ei saa muuttua eikä Raamatusta korkeimpana ohjeena saa luopua. Jos lähdetään ihmisten miellyttämisen ja jäsenien haalimisen tielle, ollaan hakoteillä ja pahasti.

 • ylös 36
 • alas 27
Jumalan työntekijät ja suvaits...

Olisit vielä vastannut mietteisiisi, pystytkö vaiko et pysty tekemään töitä tuollaisessa yhteisössä.
Tai tavallaan vastasit...

 • ylös 17
 • alas 18
Vierailija

Jeesus Kristus, poika herran,
kulki metsätietä kerran,
hymyhuulin, avojaloin,
linnunpoika kämmenellä.
Siitä kulki kristittykin,
mustissansa, ilmein synkin,
paheksuvin mielialoin,
seudun synnit sydämellä.
Kohtasivat
ohiastuissaan
tuntematta toistaan kumpikaan.
-Oiva Paloheimo-

 • ylös 21
 • alas 16
Sabina

Todella mahtava nainen. Olenkin aina inhonnut luterilaista uskoa siitä että se on niin tuomitseva ja synkkä. Mitä enemmän kärsit maan päällä sen kirkkaamman kruunun saat. Ja pah! Mitä sillä kruunulla enää sen jälkeen tekee... Näissäkin kommenteissa näkyy monen suomalaisen suvaitsemattomuus ja pelko jostain muutoksesta. Miten ihmeessä me emme muka voisi suvaita homopareja tai naisia pappina... Monilla suomalaisilla on aivan liian jäykkä asenne. Pitäisi oppia ulkoa, mennä rajojen taakse. Muutakin on kuin sitä mihin me olemme aina tottuneet. Jonkun täytyy näitä rajoja ravistella. Tässä on yksi nainen joka sen tekee todella loistavasti.

 • ylös 21
 • alas 18
Ystävän neuvo

Ehkä sinun todella pitäisikin erota kirkosta sillä nähtävästi et ole aito kristitty. Kirjoitit ¨pappi¨ - miksi? Tämä nainen on pappi. Piste. Ja hyvä sellainen. Jos et halua olla muutoksessa mukana niin eroa vain kirkosta, ei kukaan sinua siellä kaipaa. Ystävällisesti.

 • ylös 26
 • alas 21
Vierailija

Todellisuudessa kirkot ammottavat tyhjyyttään juurikin sen vuoksi koska siellä ei saarnata synnistä ja anteeksiantamuksesta.
Tanssin, laulun ja muun biletyksen ihminen kyllä hakee ja saa muualta kuin kirkosta.
On harmillista, että meillä on tällaisia ”korvasyyhyn” mukaan puhuvia pappeja.
Kyllä se on nimenomaan Jumalan sanan kaksiteräinen miekka, joka ihmisen sielua hoitaa.

 • ylös 32
 • alas 19
Oikeaa opetusta kirkkoihin, ki...

Kirkon ei mielestäni pitäisi lähteä sille linjalle että halutan miellyttää jokaista, ihan sen takia että  halutaan enemmän ihmisiä istumaan penkeille.

Synti on erittäin vakava asia, sitä ei voi eikä saa  väheksyä, synti erottaa ihmisen Jumalasta.

Meidän Jumala on rakastava isä mutta samalla  Hän vihaa syntiä.

Aivan kuin maallinen isä rakastaa teini tytärtään yli kaiken, mutta vihaisi sitä jos tytär harrastaisi yhden yön suhteita humalapäissään ilman ehkäisyä. Kyllä rakstava isä ottaisi tytön vakavaan puhutteluun ja ohjaisi häntä pysymään vaikeuksista kaukana

Kirkon pitää varoittaa ihmisiä synnistä ja selkeästi kertoa että synnin palkka on kuolema

On väärin vedota siihen että Jumala rakastaa kaikkia ja luullaan että samalla  Hän myös suvaitsisi ja sallisi kaikkea.. Näin ei ole!

Raamattu selkeästi kertoo  että  esim. homoseksuallisuuden harjoittajat eivät peri taivasten valtakuntaa.. Ei ihminen voi alkaa muuttamaan raamatun totuuksia. 

Kehoitan tätätkin nuorta pappia pitäytymään raamatussa tiukasti eikä lähteä liberalismin tielle joka on se lavea tie joka vie kadotukseen.

Kirkossa toki voi tanssiakin ( maltillisesti ) ja taputtaa käsiään, niin ainakin minun seurakunnassani tehdään. Jeesus tuo vapauden ja ilon ja kyllä se voi näkyä seurakunnassa.

Hevimusiikki kuitenkaan ei sovi kirkkoon, sanoohan sen järkikin. 

On olemassa menevää ylistysmusiikkia sähkökitaroineen josta nuorisokin, mutta heviä kirkkoon.. ei!

 • ylös 29
 • alas 18
Vierailija

Aktiiviset jäsenet siirtyvät myös ortodoksikirkkoon, missä vielä arvostetaan raamattua ja sen sanomaa.

 • ylös 25
 • alas 21
Vierailija

Hyväsanoma on olet pelastettu syntinen. Jeesus antoi arvokkaimman lahjan mitä voit saada.
Ilosanoma kutsuu luoksee ei loitonnuta. Kirkko/seurakunta ei pelasta mutta usko Jeesukseen pelastaa.

 • ylös 17
 • alas 15
Vierailija

Mennään joukolla äänestämään seuraav issa seurakuntavaaleissa!! Se on ainoa keino saada vanhahtavaan menoon muutosta. Kirkolliskokous on se päättävä elin kirkon muutostyössä (ja muutoksen estämisessä!); sinne on saatava ihmisiä, jotka edustavat kirjon jäsenistön enemmistöä. Vanhahenkinen – anteeksi vaan ”kirkkosissiporukka”- päättää nykyään asioista ja pelkää että oppi unohtuu, jos meno muuttuu. Mutta ei se niin mene. Kristitty on  kutsuttu iloon ja vapauteen! Ei vain pohtimaan syntisyyttään. (senkään ajoittaista tarpeellisuutta väheksymättä)

 • ylös 20
 • alas 18
Vierailija

Tule ihmeessä takaisin! Sinulla on jäsenyys olemassa koska sinut on kastettu ja olet Jumalan lapsi. Voit olla muutosvoima!

 • ylös 16
 • alas 15
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hänen tyyppisensä pappi saa minut eroamaan kirkosta. Ehkä pitäisi lukea Raamattu. Sen sanoma, niin ilo pulppuaisi aidosti.
Odotin, milloin aletaan puhua homoseksuaalisuudesta. Ja tulihan se, heti parin rivin jälkeen. Silloin kun nämä ”papit” vihkivät heitä, minä ja muutama muu sanomme heipat.

Hyvä ystävä, mihin perustat käsityksesi siitä, ettei hastatellun papin ilo pulppua aidosti?

 • ylös 21
 • alas 14
tavallinen tyttö

Minusta on ihana mennä kirkkoon kun siellä juuri on se rauha ja toivottavasti sinne ei tule koskaan rumpujen pärinää. Istua kirkon penkkiin ja tuntea hyvä olo. Pidän urkumusiikista, eikä sillä ole väliä puhuuko siellä mies vai naispuolinen pappi. Toivotaan, ettei kirkosta tule mitään markkinatoria.

 • ylös 18
 • alas 15
Enemmän ilon kirkkoihin

Olen usein vieraillut Länsi-Afrikassa kirkossa ja voin sanoa, että meininki on  aivan toiselta planeetalta. Pappi pitää saarnan, joskus kuoro esiintyy ja seurakuntakin laulaa, mutta meininki on niin iloista. Varsinkin jouluna kirkot ovat täpötäynnä ja ihmiset laulavat täysillä.

Sieltä kun voisi ottaa mallia, mutta tietysti tämäkin on kulttuurista kiinni. Afrikkalaiset ovat muutenkin iloisempaa sorttia vaikka jokapäiväinen elämä on vaikeampaa kuin meillä.

Valitettavasti homofobia vaivaa niin siellä kuin täälläkin. Itse aina ihmettelen, että "uskovaiset" jaksavat saarnata Jumalasta, mutta samaan aikaan tuomitaan homous tai naispappeus. Eikös Jeesuksen  1 opeista ollut "sallikaa kaikkien lasten tulla tyköni" , itse ymmärrän sen, että kaikki ovat samanarvoisia.

 • ylös 19
 • alas 21
Vierailija

Ei kai se voi olla itsetarkoitus, että saadaan nuoria kirkkoon, jos kirkosta tulee samalla pelkkä monitoimitalo? Joissain asioissa toki voisi modernisoitua, kuten juuri mainittu hevimusiikki. Missä kohtaa Raamatussa sanotaan, että Jumalaa kuuluu ylistää vain mahdollisimman pliisuin ja epäinnostavin sävelin? Eikö se sanoma, sanat, ole tärkein? Itse menisin heti hevimessuun. Myös mainitut asenteet homoja ja naisia kohtaan voisi jo päivittää. Toisaalta Raamattua voi tulkita niin monella tavalla, ja vanhoillisillakin tulee olla oikeus vanhoilliseen katsomukseensa, mutta ei se saa estää muita tulemasta kirkkoon, jos he vilpittömästi haluavat. Naisia papeiksi töihin ja homopareja hakemaan avioliitolleen siunausta. Kuitenkin muistan erään kirkolliskokousehdokkaan hyvän sanonnan, joka meni jotenkin niin, että ei kirkko voi olla tuuliviiri, joka kääntyilee kulloistenkin trendien mukaan, ja hukkaa oman ytimensä ja suuntansa. Ymmärrän konservatiivista tulkintaa, vaikka itse olenkin arvoiltani liberaali. Muutosta tarvitaan, mutta ei niin, että liian rajulla uudistumisella pahoitetaan vilpittömien hartaiden vanhojen ihmisten mieli. Nuoret konservatiivit taas saavat niskakarvani pystyyn, en tiedä, mitä heistä ajatella. Mutta herttaisten vanhusten en soisi liikaa järkyttyvän nykymenosta. Tarvitaan herkkyyttä kuunnella erilaisia kirkon nykyisiä ja mahdollisia jäseniä.

Ps. itse en koskaan taputa kirkossa. Äiti opetti, että kirkossa ei anneta kunniaa muille kuin Jumalalle, ja siitä pidän kiinni. Muuten kyllä voisi varovasti tuoda iloisempaakin menoa messuihin! En käy kovin usein kirkossa. Olen nuori, ja menin kerran uudella paikkakunnalla nuorille tarkoutettuun messuun, koska kaipasin Jumalalta johdatusta elämääni. Joukko nuoria srk-aktiiveja tuli oikein ryntäämällä vastaan ja kätteli ja osa halasi. Ujona ja hankalan elämäntilanteen keskellä vaivaannuin hyvää tarkoittavasta eleestä niin, etten mennyt toiste. Tulin hakemaan yhetyttä Jeesukseen, en paikallisiin muihin nuoriin. Olisi ihan kiva tutustua muihin uskoviin nuoriin, mutta ei kiitos ihan noin amerikkalaisen megahymyilevästi ja tungettelevasti.

 • ylös 13
 • alas 19

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat