Miksi kissa puskee tai siristää silmiään? Kissa–suomi-sanakirjan avulla ymmärrät kissaasi paremmin

”Tää on mun”, sanoo kissa.

Kissa on rehti eläin, joka kertoo aikeistaan hyvissä ajoin etukäteen. Valitettavasti sen henkilökunta yleensä ymmärtää huonosti sen kieltä. Toivottavasti tästä sanakirjasta on apua, kun seuraavan kerran yrität tulkita kissan sanomaa.Lue koko juttu

Miksi kissa puskee tai siristää silmiään? Kissa–suomi-sanakirjan avulla ymmärrät kissaasi paremmin

Kommentit (7)

Vierailija

Ihan validia tietoa. Minua vain surettaa, että on olemassa kissanomistajia, jotka eivät näin perustavanlaatuisia lajityypillisiä eleitä osaa tunnistaa. Oma lemmikki joko inhimillistetään, tai sitten ajatellaan sen olevan "vain kissa", jolle ei voi opettaa mitään ja joka on jotenkin arvaamaton hyökkäilijä. Kissan eleiden ymmärtäminen ei paljoa vaadi, ja jos lemmikkiään kohtelee hyvin ja ymmärtää sen lajityypillistä käytöstä, ei tarvitse valitella ikävistä ylläreistä.

  • ylös 75
  • alas 13

Miksi missään ei kerrota mitä kissa tarkoittaa, kun se hurisee? Nuorimmaiseni käyttää sitä jonakin hyvää tarkoittavana tervehdystapana, kun hurise aina vastaantullessaan...

  • ylös 29
  • alas 17
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
katikas

Hännän pörhistyksestä eri mieltä. Ei se vihaa tarkoita, vaan samaa kuin köyry selkä ja karvat pystyssä: kissa koettaa tehdä itsestään ison näköisen ollakseen mahdollisen hyökkääjän silmissä pelottava. Samasta syystä häntä joskus pörhistyy pelottavissa tilanteissa.

  • ylös 10
  • alas 4
Kisukisu

Hännän värinä kylläkin tarkoittaa, että kissa on stressaantunut/ahdistunut. Varsinkin jos vain hännän kärki värisee.

  • ylös 1
  • alas 10
kissakissa

Meidän kissa murisee toiselle meidän kisalle. Ne on ollu samassa talossa yli 3 vuotta mutta nyt meidän tyttö kissa murisee poika kissalle. On leikattu kummatkin. Voiko käytökseen liittyä lähistöllä pyörivä kissa.

Vierailija

Kissan selkärangan pituudelta karvat voivat nousta pystyyn selvästi erottuen. Olen tulkinnut sen tyytyväisyydeksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat