Lämmintä syysmuotia! Katso Suuri Käsityö -lehden elokuun numeron kaikki mallit

Keveistä kesävaatteista ei tarvitse vielä luopua, mutta pikkuhiljaa tekee mieli pidentää hihoja ja vaihtaa lämpimämpiin materiaaleihin. Kohta saa taas heittäytyä täysillä villan halaukseen!Lue koko juttu

Lämmintä syysmuotia! Katso Suuri Käsityö -lehden elokuun numeron kaikki mallit

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Minnusk4

Neulemekon hihan ohje hämmentää.. jos sen kavennuksen tekee niin kuin ohjeessa lukee, tulee siitä niin kapea ettei ainakaan minun käteni siitä läpi mene... Onko ohjeessa virhe, vai enkö vain osaa lukea sitä oikein?

Kuvan mekon hihaan on tehty kavennukset kuten ohjeessa. Ajatuksena on ollut, että resorin ja pussittavan osan välinen kohta pysyy napakkana , kun silmukoita lisätään sen kerroksen jälkeen runsaasti. Kavennuksien kireyttä on toisinaan vaikea säätää, joten jos siitä kohdasta tulee sinulle liian tiukka, tee kavennuksia vähemmän  ja vastaavasti sen jälkeen myös lisäyksiä havempaan, jotta pääset hihan pussiosan alkuun ohjeessa mainitulla silmukkamäärällä. 

Rrrrr

Villakangastakin ohjeessa ei missään vaiheessa yhdistetä vuorin ja päällisen helmaa. Oletan että se on lopussa mutta ommellaan jo pussiin? Helman alavarassa on myös outo kulma, miten se kuuluu ommella? Entä miksi olkasauman ompelu pitää lopettaa sv:n verran ennen kauluksen kulmaa?
Ihana takki, mutta hämmentävä ohje, vaikka olen muutaman villakangastakin ommellutkin...

Siinä vaiheessa kun helmat asetetaan vastakkain, ne myös ommellaan yhteen, eli samalla kun etureunat ja kauluksen ulkoreuna. Siitä on valitettavasti yksi oleellinen sana tippunut ohjeesta. 

Kun vuorin puolella tekee viiston aukileikkauksen saumanvaraan kulmassa, niin tuo alavaran ompelu vuorin helmaan helpottuu. 

Olkasauma jätetään saumanvaran verran pääntiellä avoimeksi vähän samasta syystä kun tuossa kulmaan tehdään aukileikkaus, eli näin kaulus on helpompi taittaa takapääntielle ompelua varten. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat