Onko läheisesi ihanan suorapuheinen vai sittenkin ilkeä? ”Kaikkea ei kannata sanoa ääneen”, muistuttaa psykologi

Joskus ”totuuden” kuuleminen itsestä voi kasvattaa, mutta kaikkea ei tarvitse ottaa vastaan.

Tiedät varmaan tyypin, joka aina uskaltaa sanoa ääneen ”totuuden”? Suorapuheisuus voi olla ihailtavaa, mutta sitä voi käyttää myös väärin. Asiantuntija muistuttaa, että suorasuu ei ole aina oikeassa. Mitä hänen pitäisi miettiä, jotta hän ei rikkoisi ihmissuhteitaan?Lue koko juttu

Kommentit (5)

Sovinistinen vihapuhe eiliseen

Äärioikeiston mukana tullut, tarkoituksellinen, väkivaltainen loukkaaminen, ivaaminen ja esim. ulkonäköön, käytökseen ja suunnilleen kaikkeen puuttuva nälvintä, on rankkaa vihapuhetta, jota kenenkään ei pitäisi joutua kuuntelemaan. Ikävä kyllä, ihan fiksuina itseään pitävien, hyvissä asemissa olevien ihmisten suista, kuulee edellä mainittua vihanälvintää nykyisin. Jopa eräissä medioissa, tyrkytetään kyseisen, aggressiivisen vihapuheen muotoa, ikään kuin normaaliin keskusteluun kuuluvana, mitä se ei ole.

ajatellut enempi

Kyllä kannattaa miettiä mitä vaikutusta hakee sanomiselleen ja pitääkö tosiaan sanoa ja mitä se hyödyttää näpäytellä.Vanhemmiten ajattelee ymmärtävämmin jos vaikka ajatus on ettei noin voi sanoa tai tehdä. Jokainen toimii, ajattelee, reagoi ja toteuttaa itseään pesoonansa ja kokemansa, myös tempperamenttinsa kautta. vaikea olla toisen kengissä, housuissa.

no nih

Eiköhän tuommoista ole aina ollut eikä se ole mikään äärioikeiston erityisominaisuus. Yhtä hyvin laidasta laitaan, kommunisteista äärioikeistoon ja kaikkea siitä välistäpoliittisesti sitoutumattomiin ja vielä näiden ryhmien ulkopuolelta löytyy tähän kykenevää väkeä. Ihmisen luonteestahan se vain on kiinni. Toiset osaa antaa tilaa muille ja olla hienotunteisia ja ymmärtävät että maailma on jaettava muiden kesken ja etkuolemaan päätty jokaisen tie, vaikka kuinka mahtavana piäisi itseään ja mitättöminä muita.

suruhymiö

Sanonu monelle, mitä joku ulkonäkö tuo mieleen. Kuitenkaan en silleen tykkää loukata. exän sisko oli kaunis ja vaalea, ja exän kaveri jollain tapaa sanoi kännissä tälle exän siskolle "sinä blondi siinä". tuntui pahalta hänen puolestaan ja kerroin kuinka itteäni hävetti lapsena oma vaalea hiusväri, ja sit kuulin lapsena että vaaleahipiäisiä pidetään tyhminä. se oli tarina jonka kerroin tälle 1 v vanhemmalle exän siskolle. Sitten se tuli seuraavalla kerralla käymään autollaan ja oli värjännyt hiukset tummiksi. En tiiä pitikö aidosti hyvänä vinkkinä vai loukkauksena, mutta on itteeni kaduttanut jälkeenpäin ja todella paljon viimeiset 8 vuotta. Sen jälkeen olen pysynyt vaiti ulkonäköjutuista.

Vierailija

Suoraan sanominen ja ilkeys ovat ihan eri asioita. Ei kukaan siitä loukkaannu, jos vain puhutaan niin kuin asiat ovat ja sanotaan suoraan miltä tuntuu. Ilkeä ihminen ei sano suoraan, vaan arvostelee sen sijaan toista, usein vielä niin epäsuorasti ettei toinen tajua ollenkaan mistä on kyse.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat