Jaana Tiiri, 22: ”Myös meillä vammaisilla on oikeus seksiin ja tarvitsemme seksuaalisia esikuvia”

Jaana Tiiri, 22, on vammaisaktivisti ja sosiaalialan opiskelija, joka asuu aviomiehensä kanssa Helsingissä. Hän puhuu vammaisten ja vähemmistöryhmien seksuaalisuudesta. Jaanalla on vauvana diagnosoitu AMC eli synnynnäinen niveljäykistymä, joka vaikuttaa käsien asentoihin.

On syrjivää ajatella, etteivät vammaiset ihmiset haluaisi seksiä, vammaisaktivisti Jaana Tiiri sanoo.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

Varmaan on hyvä että on oikeuksia mutta raja menee kyllä siinä että jos lapsien hankkimisessa tarvitaan yhteiskunnan ympärivuorokautista apua tai lapsen huostaanottoa. Seksin harrastamisesta kun on lyhyt matka lasten saamiseen ja kaikilta se lastenhoito ei onnistu joko fyysisen vamman tai muun syyn vuoksi.

Vierailija

Kyllä oikeus oman pystymisen mukaiseen läheisyyteen ja seksiin oman kumppanin kanssa on mielestäni vain hyvä juttu myös vammaisille. Mutta jos kaikkeen tarvitaan avustaja, niin sitten ei. On kohtuutonta vaatia hoitajaa auttamaan seksissä. Vai onko asia jollekin hoitajille ok?

Plääh

Todella outo ajatus, että avustajan pitäisi avustaa esim. ryhmäseksissä (haastateltava puhuu seksistä kahden tai useamman kesken). Ja on kyllä surullista nähdä, kun vammaiset ovat käyttäneet oikeuttaan harrastaa seksiä ja hankkia lapsia - samassa kaupassa meidän kanssa käy vammainen pariskunta, joilla on kaksi lasta. Lapset tekevät kaiken pyörätuolissa istuvien vanhempien puolesta, isä huutaa, möykkää ja örisee. Lapset ovat pelokkaita ja apeita. Näin ei varmastikaan aina ole, mutta missä on lasten oikeudet tässä tapauksessa?

sinkkun unohdettu seksuaalisuus

Miten  sitten  sinkku  masennukseen  sairastunut,tosin toipunut ,vähän  ujohko 53v perheetön mieshenkilö,eikö masennuksesta  toipuvallakin  olisi oikeus olla  seksuaalinen olento, ilman,että ikäänkuin ns ammattiauttajatkin työntää  asiat  sivuun,jos kysyy seksuaalisuudesta.Luulevaat,että  koulusta saa seksiopetusta,niinhän  se ei ole.monella ujolla ei muuta kautta ole mahdollisuutta  seksin saloihin ,kuin pornofilmien kautta ns uusia niksejä ja valitettavasti  filmit vääristelee asiaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat