”Kun rahat loppuivat, elimme lapsen kanssa näkkärillä”, kertoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen

”Eihän se ole oma häpeä, jos on pieni palkka. Voi senkin sanoa ääneen. Se on palkanmaksajan häpeä. Jestas sentään.”

Millariikka Rytkönen tietää itsekin, miltä tuntuu, kun hoitoalan palkka ei riitä normaaliin arkeen. Siksi entinen kätilö haluaa nyt pitää pienipalkkaisten puolia.Lue koko juttu

Kommentit (1)

Nollatoleranssi kiusaamiseen!

”Liksalla ei tule toimeen, ja työkuorma on kohtuuton. Se on aika karu viesti." Hoitoalan suurimpia ja vaietuimpia ongelmia ovat naisvaltaisen alan huono työilmapiiri ja työpaikkakiusaaminen. Suomessa on kymmeniä tuhansia koulutettuja ja ammattitaitoisia hoitajia, jotka eivät ole hoitoalan töissä. He ovat vaihtaneet alaa joko valmistuttuaan tai muutaman vuoden hoitoalalla työskenneltyään.

Epäasiallinen kohtelu, ilkeily, juoruilu, selkään puukottaminen ja työpaikkakiusaaminen ovat arkea hoitoalan työpaikoilla. Epäasiallinen kohtelu ja kiusaaminen voi alkaa jo opiskeluaikana. Pahin kiusaaja on usein opiskelijan oma ohjaaja, joskus toinen opiskelija tai opettaja. Hoitoalan opiskelijoilla on jopa kymmeniä viikkoja pakollisia ja palkattomia harjoitteluja, jotka on pakko suorittaa.

Kiusatut opiskelijat ahdistuvat, kärsivät pelkotiloista, masentuvat ja uupuvat. Kiusatuilla opiskelijoilla harjoittelu voi keskeytyä, opinnot viivästyä, opinnot jäädä kesken ja jopa koko tutkinto suorittamatta. Hoitoalan ammattiliittojen Tehyn, Superin ja JHL:n tulee ottaa jyrkkä kanta asiaan: Opiskelijan epäasiallista kohtelua ja kiusaamista ei hyväksytä ainoassakaan työyhteisössä!!! Opiskelijoita ja työkavereita kiusaavia hoitajia pitää rangaista. Henkinen väkivalta on kiusatulle vähintään yhtä haitallista kuin fyysinen väkivalta! 

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat