Ulosottoon ajautunut Susanna, 53: ”Häpesin köyhyyttäni niin, etten kehdannut tavata ketään”

Nykyään Susanna toimii vertaistukena velkaantuneille. "Haluan antaa toivoa muille. Hurja velkamäärä ei ole loppu, vaan alku toisenlaiselle elämälle."

Susanna on elänyt viime vuodet 211,64 euron kuukausituloilla lyhentäessään työttömyydestä ja pikavipeistä syntynyttä velkaansa. ”Kun sain maksettua viimeisen velkaerän, pankin henkilökuntakin oli ylpeä minusta.”Lue koko juttu

Ulosottoon ajautunut Susanna, 53: ”Häpesin köyhyyttäni niin, etten kehdannut tavata ketään”

Kommentit (6)

Vierailija

Hienoa, että henkilö on saanut velat tai osan niistä maksettua, jos kysessä oli velkajärjestely. Ymmärrän, että hävettää, kun on ottanut pikavippejä. Nykyisin jo pitäisi olla kaikilla tiedossa, ettei niitä kannata ottaa ellei ole varaa maksaa kalliita korkoja.

  • ylös 12
  • alas 5
Robert

Ihana lukea näitä selviytymistarinoita. Tsemppiä vaan Susannalle ja muillekin selvinneille.

  • ylös 10
  • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
mamma

Joskus olen ittekkin miettinyt että miksi minä, mutta itteäni saan syyttää enkä ketään muuta, ulosotossa itelläni menee vielä reilut 2v, tätä kun maksaa pienestä eläkkeestä, niin ei paljon rahaa jää elämiseen, normi laskut ja lääkkeet kun on maksanut sekä ulosoton, ruokajonossa käyn, mutta en sieltä välillä saa kun 1-2 pientä paettia, mulla kun on vielä laktoosi ja keliak sekä paljon allergioita, mutta näillä mennään...

Vierailija

Kenellä lienee virhe käynyt Susannalla vai lehdellä, mutta jutussa sanotaan että 2 kk sairasloman jälkeen hänet irtisanottiin. Susannan blogissa kuitenkin puhutaan että onnettomuus oli 2012 ja irtisanominen tapahtui vasta 2016.
Ja syitä sairaslomiin oli monia muitakin kuin käsi.

Säästäväinen

Rahankäytön malli opitaan kotona. Lasten ja nuorten kanssa pitää puhua kotona raha-asioista ja vanhempien tulee opettaa lapsilleen vastuullista rahankäyttöä ja säästäväisyyttä. Sanonnat "Raha ei kasva puussa" ja "Velka on veli otettaessa, veljenpoika maksettaessa" pitävät paikkansa tänäkin päivänä. Kenenkään ei tule ottaa kalliita pikavippejä ja kulutusluottoja. Jos itse ei osaa laskea luoton todellista vuosikorkoa, apua voi pyytää vaikka omasta pankista. Pankkilaina on aina parempi vaihtoehto kuin kulutusluotto ja pikavippi.

Ylivelkaantuneilla on yleensä monia muitakin elämänhallinnan ongelmia kuin maksumuistutukset, perintätoimistojen ja ulosoton kirjeet. Ylivelkaantumiseen liittyy muun muassa päihdeongelmia, mielenterveysongelmia, yli varojensa elämistä, holtitonta kulutusta ja peliriippuvuutta. Ei hahmoteta omia tuloja ja menoja ja ei osata laskea, mihin minulla on varaa ja mihin ei. Ostellaan kalliita merkkituotteita (vaatteita, kenkiä, laukkuja, kosmetiikkaa, harrastusvälineitä, elektroniikkaa, huonekaluja jne.) ja matkustellaan velaksi. Hankitaan uusi auto kulutusluotolla ja autolainaa lyhentäessä auton arvo laskee kuin lehmän häntä. Jos rahat eivät riitä pakollisiin menoihin, apua on saatavilla! Velkaneuvojia on joka kunnassa ja esimerkiksi seurakunnilla on diakoneja, jotka osaavat neuvoa raha-asioitten hoidossa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat