”Parhautta, ollos hyvä!” Näitä sanoja ja sanontoja inhotaan eniten

Ihan vain äkkiä leipasin pikkuleipiä. Niistä tuli superhyviä! Ihan parhaita ikinä.

Kielen kauneus tai kauheus on kuulijan korvassa, mutta jotkin sanat saavat savun nousemaan tavallista enemmän, kertovat lukijamme.Lue koko juttu

”Parhautta, ollos hyvä!” Näitä sanoja ja sanontoja inhotaan eniten

Kommentit (12)

näin

Ja eritoten äidinkielen taidottomat jotka sanovat "tarjotillinen" , se on TAR-JOT-TI-MEL-LI-NEN , että voikin ärsyttää !!!!!!  Tai "tunnettuus" . Se on TUN-NET-TA-VUUS !!!!!

irmeli

Tunnettuus on ihan kielitoimiston hyväksymä muoto. Kieli muuttuu. Kaikki, mitä on joskus kouluvuosina oppinut, ei ehkä päde vuosikymmenien päästä. :)

  • ylös 12
  • alas 4
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Terttu Topakka

Kyllä pahimpia ovat sellaiset yleiset kirjoitusvirheet kuin "niimpä" ja "empäs". Eivätkö ihmiset oikeasti tiedä, mistä alkuper.sanasta nuo ovat johdettu?! Ja jos tietävät, niin eikö olisi yhtä helppoa kirjoittaa sana oikein: niinpä, enpäs. Ja toinen yhtä paha on "ketä"-sanan käyttö: " ketä sen saa?", "ketä tykkää karkista?",jne. Kuka tuollaisen muodon on alunperin edes keksinyt ottaa käyttöön? Vai pitäisikö sanoa " ketä on keksinyt?" Kieli muuttuu kyllä ajan kanssa mutta nuo edellämainitut ovat vain äärimmäisen huonoa kieltä eikä suomea ollenkaan.

  • ylös 26
  • alas 5
Vierailija

JuuriKIN ärsyttää! Mitä se kin-pääte siellä lopussa tekee! Myös aikuisten ihmisten käyttämänä nuorisokieli kuten esim. "mun kaa" riipaisee korvia.

  • ylös 11
  • alas 4
Vierailija

Tuo ketä on kyllä kauhee ja sitten taakke sana kun joku jää taakse kuulostaa siltä kun pieni lapsi puhuisi. Muuten ei juuri ärsytä ihmisten käyttämät sanat jotku voi vähän huvittaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat