Lukijan kirje: Netin kautta löydän paljon sellaista, mitä en muuten löytäisi

Netin käyttö ei tarkoita istumista Facebookin äärellä koko päivää. Netin kautta moni asia hoituu nopeasti ja sujuvasti.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Netin kautta löydän paljon sellaista, mitä en muuten löytäisi

Kommentit (3)

Vierailija®

Kiitos kerrankin positiiviselle artikkelille koskien Internetiä ja sosiaalista mediaa! Lisää tällaista!

Liian moni artikkeli käsittelee Internetin ja sosiaalisen median käyttöä pahana mörkönä ja niiden käyttäjiä todellisuudesta vierautuneina ihmisraunioina, vaikka todellisuudessa muun muassa tuoreimmat uutiset löytyvät nimenomaan Internetistä, eikä suinkaan painettujen paperilehtien sivuilta.
Parhaimmillaan Internet ja sosiaalinen media pitävät ihmisen henkisesti vireänä ja ajan tasalla, häiritsemättä arkea sen kummemmin.

Käsitöitä harrastavana olen iloinen siitä, että voin lähes rajattomasti selata ompelu-, neule- ja virkkausaiheisia sivuja maailmanlaajuisesti ja poimia niistä talteen itseäni kiinnostavat ohjeet, useimmiten ihan ilmaiseksi. Myös monen yrityksen ilmaiset vaatekaavat ovat mahtavia: tilaa vain sähköpostiinsa niin monta kaavaa kuin haluaa ja se siitä.

Jouluruuhkat ja joulustressin olen jo vuosikaudet välttänyt tekemällä lahjaostokset nettikauppojen kautta: moni suomalainen pienyritys olisi jäänyt täysin tuntemattomaksi, ellen olisi löytänyt niitä Internetin kautta.

Teini-ikäisenä, 30 vuotta sitten, harrastin aktiivisesti kirjeenvaihtoa. Internetin käyttö on luontainen jatkumo sille harrastukselle: nyt yhteydenpito vanhoihin kirjekavereihin hoituu näppärästi sähköpostitse tai sosiaalisen median kautta. On mahtavaa saada mahdollisuus pitää aikuisenakin yhteyttä heihin ja saada tietää reaaliajassa heidän kuulumisiaan, vaikka välimatkaa on paljon johtuen siitä, että asumme eri maissa ja joidenkin kanssa myös eri maanosissa. Sama pätee myös sukulaisiini, jotka asuvat ulkomailla: sähköpostiviesti lähtee sekunnissa liikkeelle ja on muutaman sekunnin päästä perillä vastaanottajalla, ilman postimaksua.
Internet on hyvä kaveri, jos sitä käsittelee oikein.

  • ylös 11
  • alas 16
Juurakon Hulda

Oikeasti netissä voi tehdä paljon järkeviä juttuja. Minä olen opiskellut yliopiston approja, englannin kielen laajan oppimäärän. Nyt on vuorossa ruotsin verbikurssi. Olen inspiroitunut myös edullisista elämäntaitovalmennuksista. Netti jos mikä edistää alueiden välistä tasa-arvoa!

  • ylös 13
  • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Puhuja

Netti on hyvä apuväline lukemattomiin asioihin,olen sen huomannut.Yks asia mättää kun pitäisi olla facebookissa,instassa sun muissa twittereissä ja kun en ole rnkä aio mennä,tipun monesta tärkeästäkin asiasta pois.
Miksi ihmisten pitää olla kuin sopulilauma ja kulkea peräkanaa nostamassa tai laskemassa peukkua?
Ne on kuin juorukerhoja missä kytätään kuka istuu milloinkin missäkin ja kenen kans,vihreä valo palaa.
Pitää tietää kaikki ja olla kartalla,muuten et ole olemassa.Ja miten paljon myös kaikenlainen turha vie aikaa,ei ole yhteyttä toisiin muuten kuin netin kautta.
Tai älypuhelimen.Pitää tilata ystäviltäkin aika milloin voi soittaa ja puhua,lähes kaikki kuittautuu muutamalla textillä.
Se on vähän kuin tuli,hyvä renki mut huono isäntä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat