Lukijan kirje: Mitä teen, kun toinen lapseni saa kummeiltaan hienoja lahjoja, joista sisarus tulee kateelliseksi?

Pitäisikö minun salaa kompensoida tilannetta, kun toinen lapsi saa kummiltaan hulppeita lahjoja ja toisen lapsen lahjat ovat vaatimattomat?Lue koko juttu

Lukijan kirje: Mitä teen, kun toinen lapseni saa kummeiltaan hienoja lahjoja, joista sisarus tulee kateelliseksi?

Kommentit (6)

Vierailija

Entä jos sopisit työttömän kummin kanssa, että annat hänelle lahjakortin vaikka HopLoppiin ja hän kutsuu sitten kummilapsensa sinne kanssaan?

  • ylös 4
  • alas 13
Kummin kaa

Minä olen pyytänyt yhden lapsemme kummeja kohtuullistamaan suuria lahjojaan, osin samasta syystä. Sisarukset saavat vähemmän ja toisaalta kalliit lahjat tuntuivat itsestänikin liian suurilta ja kiusaannuttavilta. Erityisesti, kun lapsi on vielä tosi pieni, eikä itse ymmärrä lainkaan moisia lahjuksia, ja toisaalta kun meillä taasen ei ole mitään mahdollisuuksia muistaa heidän lastaan vastaavilla lahjoilla. Heillä pienessä suvussa on yksi "lahjottava" lapsi ja meillä on isossa sisarusparvessa kymmeniä serkkuja ja kummilapsia. Lahjottavien eriparisuus vaikuttaa tällaisissa suuresti ja asioista pitää koittaa puhua ja sopia mahdollisuuksien mukaan.

  • ylös 21
  • alas 7
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Paljon riippuu lasten iästä ja siitä ovatko samaa sukupuolta, mutta yrittäisin saada lapset pitämään lahjoja yhteisinä eli kannustaisin paljon lahjoja saavaa sisarusta jakamaan. Samalla toisin esille ihmisten erilaisia elämäntilanteita ja selittäisin asiaa lapsille sitä kautta.
Tuossa aiemmin esitetty ajatus työttömän kummin ja lapsen yhteisen kivan tekemisen maksamisesta on hyvä, mutta miettisin tarkasti miten asian esittää kummille. Esimerkiksi voisin pyytää apua: ehtisitkö lähteä lapsen kaveriksi leffaan, sisäleikkipuistoon tms. ja etsiä syy miksi itse en pääse. (Tai itselleni kaveriksi ja juttuseuraksi lasten remutessa puistossa.) Samalla voisi toinenkin lapsi, se jonka kummilla ei ole aikaa, päästä mukaan. Edellä mainitsemani jakamisen periaatteen mukaisesti.

  • ylös 9
  • alas 11

Yritin oikein miettiä, että en tajua miksi elämässä kaiken pitäisi mennä tasan. JA mistä lapsi tietää minkä arvoinen lahja on? Vähänkin isommalle voi selittää jos nyt haluaa arvottaa lahjojen hinnan. Lahjojen ylipäätään alkaa mennä niin yöveriksii että kannattaisi miettiä ja yhteisesti sovia pienistä ja kivoista lahjoista. Pienituloiselle taloudellisesti vähäarvoinen lahja on paljon arvokkaampi kuin ylimitoitettu lahja suurituloiselta. Omat lapsemme saivat meiltä samanvertaisesti herkkuja ja lahjoja mutta yhden kummi ei lähettänyt synttärilahjoja tai tullut päiville, toisten kyllä. Puhuimme asiasta avoimesti, eikä hänelle jäänyt mitään hampaan koloon. Tosin perheemme muutenkin arvosti luonnossa liikkumista, kirjojen (kuvakirjojen) lukemista, hyvää ruokaa ja keskusteluja enemmän kuin tavaroita ja taloudellista mittaamista. Esimerkiksi jos naapuri tai aikuinen veli osti hienon auton, niin senkun; kivaa ja turvallista heille. Me ajoimme vanhalla ja olimme iloisia/rakastavia turhien huolten sijasta.

Mie vain

Pyytäisin kohtuullistamaan lahjatavaran määrää, ja perustelisin hyvin. Ja jos haluaa niin voisi tehdä esim säästötilille talletuksia tulevaisuuden varalle. Meillä käytännössä lapsilla onkin sitten yhteinen säästötili..

Vierailija

Kummit eivät mene tasan, niin se vain on. Joku on mahtava mentori läpi elämän, joku antaa kalliimpia lahjoja ja joku osaa auttaa parhaiten kun kummilapsi on jo aikuistunut. Kastetulla lapsella pitää kai olla minimissään kolme kummia, jolloin arpapeli voi vähän tasoittua. Yleisesti ottaen en menisi mitään vanhempana tasaamaan. Kummina taas yrittäisin pysyä aika kohtuullisissa lahjoissa, isompia lahjoja voi toki antaa tärkeimpinä merkkipäivänä (kaste, rippi, ylppärit). Jos tämä yksi kummi antaa aivan liian arvokkaita lahjoja, voit toki puhua hänen kanssaan ihan leppoisasti asiasta. Älä missään nimessä tarjoudu ostamaan lahjoja vähävaraisemman kummin puolesta, se on todella alentava ja nöyrtyyttävä tilanne.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat