Miksi toiset masentuvat helpommin kuin toiset? Nämä 4 seikkaa ratkaisevat paljon

Mieltään voi hoitaa tekemällä asioita, joista saa voimaa. Esimerkiksi puhumalla, nukkumalla tai kävelemällä metsässä.

Elämänasenne voi periytyä, mutta omia selviytymistaitojaan voi kehittää läpi elämän, sanoo kriisityöntekijä.Lue koko juttu

Miksi toiset masentuvat helpommin kuin toiset? Nämä 4 seikkaa ratkaisevat paljon

Kommentit (14)

Vierailija

... ja näistä syistä esim. reuman hoitoon käytettävät tulehduskipulääkkeet ja/tai suolistobakteerikannan muutos ulosteen siirrolla auttaa masennukseen..?

erityisherkkä ja introverttiki...

Nukkuminen sujuu hyvin, kun ei enää tarvitse käydä töissä (eläkkeellä). Mutta vaikka kuinka olisi olevinaan ystäviä, ihmisten aika on kortilla ja perheellisten aika menee tietenkin oman perheen parissa. Jäin traumaattisen avioliiton jälkeen mieluummin yksin. Ja nyt en enää tässä iässä, tällä ulkonäöllä mitään suhdetta edes havittele. En jaksaisi asua jonkun kanssa. Sanoisin, että näillä elämänkokemuksillä, väärällä parisuhdevalinnalla, töissä uupumisella, syövällä, koko elämän ajan jatkuneilla talousongelmilla saisi olla kyllä joku ulkoavaruuden olento, jos pystyisi edes esittämään positiivista ihmistä! Voisin melkein sanoa, että en pelkää kuolemaa. Ei se voi tämän pahempaa olla kuin tämä niinsanottu elämäni.  Jos ajatellaan positiivisesti.

 • ylös 50
 • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Voit vaikuttaa itse omaan eläm...

Hyvä lapsuus, turvallinen lapsuudenkoti ja huolehtivat vanhemmat ovat hyvä perusta lapsen kasvulle ja kehitykselle. Kuitenkin, mikäli ihmisellä ei ole ollut ns. hyvää lapsuutta, hänestä voi silti kasvaa onnellinen aikuinen. Töitä joutuu tekemään nimenomaan itsensä, itsetuntonsa ja oman menneisyytensä kanssa. Silti mahdollisuuksia on paljon ja pohjimmiltaanhan kysymys on omista valinnoista. Suku on valitettavasti joskus pahin ja huonot suhteet sukulaisiin aiheuttavat paljon katkeruutta. On mietittävä myös omia arvoja, asenteita, tapoja ja tottumuksia, koska niihin voit itse vaikuttaa.

 • ylös 19
 • alas 5
e.herkkä jne

Ja jos huonon lapsuuden jälkeen tai oikeastaan sen johdosta "valitsee" väärän miehen, ja siitä seuraa taas huonot nuoruus- ja varhaisaikuisuusvuodet. Halusin pois kotoa, olin kokematon, väärä mies kolahti ja seurasi 7 vuoden parisuhdehelvetti.

 • ylös 23
 • alas 5
Saga Raippalinna

Premissi on väärä. Toiset eivät masennu helpommin vaan toiset masentuvat. Jokainen ihminen masentuu jos kokemus on liian suuri, toiset ovat vain herkempiä kokemaan suuremmin ja se aikaansaa suurempia reaktioita.

Ei kuitenkaan ole olemassa ihmisiä, jotka ovat jotenkin helpommin masentumassa. Heillä on vain enemmän kuormittavia tekijöitä.

Toivon että korjaatte asian artikkelista.

 • ylös 59
 • alas 15
Vierailija

Liian helppoja selityksiä. Ihminen on niin monimutkainen, että mitkään yksittäiset seikat eivät ratkaise, kuka kuka selviää masentumatta ja kuka taas ei. Ja se että ei masennu vaikeuksien edessä, ei välttämättä edes ole tavoiteltavaa tai ihmiselle hyväksi, jos masennus vaan ei kestä liian kauaa eikä vie liiaksi toimintakykyä. 

Esim positiivinen ajattelu voi muodostua joskus toipumisen ja selviämisen esteeksi, ja jos ihminen pitää liian jäykästi kiinni positiivisesta näkökulmasta, voi romahdus tulla rajuna, kun voimat ehtyvät. Toinen ihminen lannistuu helpommin ja ajattelee negatiivisemmin, mutta omaa muita selviämiskeinoja niin, että kliininen depressio estyy.

 • ylös 15
 • alas 6
Yksin

Entä, jos asia, joka masentaa on juuri se, että ei ole kenelle puhua ja jakaa. Ei saa ja löydä niitä ihmissuhteita ja turvaa. Miten silloin vahvistetaan itseään masennusta vastaan? Ei ole kokonaan yksin, mutta riittävän läheiset suhteet puuttuu tai ei voi kuormittaa.

 • ylös 14
 • alas 1
Vierailija

Sille ei voi mitään, kun se masennuksen harmaa verho laskeutuu pään päälle. Aikansa se on ja sitten se vähitellen häipyy. Ei siihen välttämättä löydy elämästä tai siihen suhtautumisesta syytä, vaan syy löytyykin sukurasituksesta. Toivoa täytyy, että jossakin vaiheessa katkeaa tuo perimäketju.

Yhteiskunta on mätä

Selitystä haetaan liian kaukaa. Hyväkään lapsuudessa syntynyt omanarvontunto ei auta, jos kokee liian monta kertaa vääryyttä. Ihminen, joka on saanut syntymälahjana erittäin suuren oikeudenmukaisuudentunnon, kärsii, kun näkee rikollisten menestyvän, viranomaisten jättävän puuttumatta hoitovirheisiin yms., itseään vähemmän koulutettujen saavan työpaikan suhteilla... tässä vain muutama esimerkki.

 • ylös 13
 • alas 3
Elämäntarkoituksen etsijä

Masentumisesta on vaikeaa, vaarallistakin kirjoittaa näin yleispätevästi. En saanut kotoa itsetunnon eväitä vaan päinvastoin. Nuoresta olen joutunut läpikäymään koettelemuksia, silti voima on jostain löytynyt ja olen selvinnyt Liian paljon menee elämää hukkaan jatkuvassa selviämistaistelussa kun kaikki luhistuu ympäriltä kerta toisensa jälkeen. Pahinta on ollut huomata, ettei ole yhtään todellista ystävää kenelle puhua. Tunnen itseni entistä huononommaksi kun sanotaan, että etsi ihmissuhde. Koko elinajan olen etsinyt enkä ole löytänyt. Niin miten etsiä ihmissuhteita? Kuka haluaa kuunnella huolia?

 • ylös 13
 • alas 2
Vierailija

Elämäntarkoituksen etsijälle .. ja vähän muillekin. ENSISIJAISESTI 'KAIKKITIETÄVILLE PSYKOLOGEILLE', joilla kai niin autuas elämä, että jaksaa höpistä noinkin kliseisellä tavalla. Täällä ihmiset kertovat omakohtaisuuksia ja ne ovat enemmän reaalielämää kuin teidän kultalusikkakansan kaikkitietävät jupinat.
Elämäntarkoituksen etsijä: KIRJOITITTE NAPPIIN. NIMENOMAAN VAARALLISTAKIN YLEISTÄÄ. Tästä aiheesta on nyt kirjoitettu tavalla, jotta jos muistaa paapoa ja tukea ajallaan tai saada osakseen niin sateenkaaren päästä löytyy kultaa.. suurinpiirtein. Ihmisellä on perusvietti selvitä, mutta JOS KOKO AJAN SAA TAISTELLA KAIKESTA, MENEE JOPA TERVEYS - KUTEN MINULLA - JA SIITÄKIN SELVÄSTI JOTKUT ESITTÄVÄT 'ARVIOITAAN' VASTOIN TIETOAAN. Jos ihminen vaikka masentuu pelkän jatkuvan kuormituksen, muiden puolelta tulleen simputuksen, valehteluun ver- kon, suorituspaineen, surujen ym kanssa ja burn out iskee, katsotaan jo 'hörhöksi'! Aivan puhdasta selkään puu- kotusta! Tietentahtoista mustamaalausta! Niin kuin ei omat murheet riittäisi! En tajua tällaista höpinää, joka on jo niin lässytystä että kuvottaa. Kuin YLEISPÄTEVÄ DIAGNOOSI KAIKILLE JA KAIKESTA VAIN AIINOANA VAIHTOEHTO- NAAN. VOI JUMALAUTA. Koettaka isi vetää vastuuseen 'henkisenä lynkkauksena' ja vielä sellainen, joka heitteli asiattomia ja suutuin pari vuotta sitten ja viime vuoden loppiaisenakin manasin hänelle, kuvasi kännykällä vielä! Ei mitään rajaa! Ja Eräs likka kävi itse päälle, mutta käyttää sanallista töppäystäni aseenaan. Loppu tulee tuolle lystille vielä. Nyt voin sanoa jo sisuuntuneeni vuosia kärsineenä. Enää en peräänny. Ennen sorruin siihen. Soturin haarniska löytyi.

Vierailija

Mitä tarkoitat masentumisella? Adekvaattia reaktiota vastoinkäymiseen vai sairastumista depressioon? Eivät kaikki ihmiset sairastu masennukseen vaikka mitä tapahtuisi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat