Lukijan kirje: Miten uskaltaisin ryhtyä ajamaan autoa, kun olen istunut vuosikausia vain apukuskin paikalla?

Minulla on ajokortti, mutta en ole ajanut vuosiin. Miten minusta saisi leivottua autokuskin? En nimittäin halua jäädä tuttavieni tapaan pulaan, jos jäisin leskeksi.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Miten uskaltaisin ryhtyä ajamaan autoa, kun olen istunut vuosikausia vain apukuskin paikalla?

Kommentit (5)

Vierailija

Tosi ajankohtainen "ongelma", kun muutenkin pitäisi autoilua vähentää. Olen 45v, ajoin ajokortin 25v ja pidin puoli vuotta autoa. Lapsuuden perheessä ei ollut ikinä autoa. Enkä ole huomannut olevani pahemmin pulassa.
No tähän voi tulla tietenkin perheenäidit vinkumaan niiden elintärkeiden lasten harrastusten kuskailuista. Kaatuuhan se maailma varmasti ilman sitä rallia.

Vierailija

Ongelman suuruus johtuu tietysti siitä, missä asuu. Jouduin just hyppäämään rattiin 10 v tauon jälkeen, kun mies joutui silmäleikkaukseen ja sen seurauksena oli ehdoton ajokielto. Meiltänon 15 km lähimpään kauppaan samoin kuin lähimmälle bussipysäkille. Nyt ajan, mutta en edelleenkään mielläni..Helsingissä asuessani en kaivannut autoa lainkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hyvä keino on ottaa autokoulusta ajotunteja. Saat harjoitella turvallisesti, kun voit luottaa opettajan estävän mahdolliset vaaratilanteet. Helpompaa varmasti on myös, kun oma puoliso ei ole opettamassa. Itsenäistä harjoittelua kannattaa tehdä ensin isolla kentällä tai pienemmillä teillä, joissa ei ole paljon muuta liikennettä. Ja luota itseesi, osaat kyllä! Äitini ajoi ajokortin 50-vuotiaana ja jos hänkin oppi uuden taidon myöhemmällä iällä, sinäkin onnistut varmasti palauttamaan mieleen nuorempana opitun.

Rohkeasti rattiin

Ajamattomuus ei ole este alkaa ajaa. Rohkeasti rattiin vaan.

Autokoulusta saa tunteja, jos et tunne oloasi turvalliseksi. Mene ensin jollekin isolle parkkipaikalle ja aloita harjoittelu.

Yöaika on hyvä hetki harjoitella kadulla ja tiellä, kun muita liikkujia on vähemmän.

Tartu härkää sarvista, ei kun autoa ratista ja lähde ajelulle. Huomaat kyllä että nautit siitä.

Vierailija

Olen ollut vähän vastaavassa tilanteessa kuin sinä. Harjoittelin aluksi rauhalliseen aikaan ajoa, esim. sunnuntai aamuisin, kun ei ollut paljon liikennettä. Aluksi olu ihan kamalaa ja jokainen ajokerta hännitti ihan hirveästi, mutta pikkuhiljaa jännitys helpotti. Muutaman ajotunnin ottaminen vois olla hyvä idea.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat