Lukijan kirje: Miten toimia hankalan naapurin kanssa?

Mitä tehdä, kun naapuri katsoo, etteivät yhteiset pelisäännöt koske häntä?Lue koko juttu

Lukijan kirje: Miten toimia hankalan naapurin kanssa?

Kommentit (8)

Vierailija

Eiköhän noita sekopäitä ole aina ollut, eikä kyse ole mistään ajan ilmiöstä. Meilläkin on naapurit, jotka toimivat jonkinlaisina pihapoliiseina ja syyttelevät muita milloin mistäkin. Tervehdin vähäeleisesti pihalla ja kiirehdin ohi jäämättä juttelemaan, ja välttelen heitä kuin ruttoa. Hyvin on näillä eväillä pärjätty tähän asti.

 • ylös 22
 • alas 17
Ympäristövahti

Meillä on naapureita, jotka pitivät pihaa romuvarastona vuosikausia. Valitin Rakennusvalvontaan. Pidettiin pihakatselmus pari vuotta sitten. Naapurit eivät tykänneet katselmuksesta. Siitä oli kuitenkin osittain apua. Nyt naapurit eivät tervehdi, mutta se ei minua haittaa. Pääasia, että ympäristö on siistimpi. Osa naapureista myös savuttaa puulämmityksellään. Siitäkin ovat ottaneet nokkiinsa, jos asiasta valitan. Puulämmitys kuitenkin on paha ympäristön saastuttaja lähiössä.

 • ylös 8
 • alas 25
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tsemppiä!

Tuollaisia maanvaivoja on aina ollut ja varmasti tulee olemaan. Heidän omilla aseillaan ei kannata ruveta ampumaan, sillä nämä tyypit ovat yleensä ovelia ja sinnikkäitä. He ovat tottuneet pelaamaan ja kaksinaamaisina näyttelijälahjakkuuksina vertaansa vailla.

Kannattaa siis olla varovainen ja ovela myös vastapelissä, jos sellaiseen ryhtyy.

Aivan kaikkea ei kuitenkaan tarvitse sietää. Jätevesien kaataminen naapurin puolelle on ilkivaltaa ja sadon varastaminen on rikos.

Todennäköisesti nämä hyväkkäät ovat pelanneet osan naapureista puolelleen. Siksi sinun on varmaankin vaikea saada naapureista mitään yhteisrintamaa ilkeilijöitä vastaan. Kannattaa kuitenkin keskustella naapureiden kanssa ja kuunnella, onko heillä samanlaisia ongelmia.

Jos muu ei auta, etkä pääse asian yli hyvällä, kannattaa valvoa muutama yö ja käräyttää naapaurit itse teosta. Riistakamera olisi helppo ratkaisu, mutta kamerat kuvaavat helposti naapurinkin puolta ja silloin tarvitset kameran käyttöön luvan juuri heiltä, joita haluat valvoa.

 • ylös 21
 • alas 6
Maallako mukavaa

Mökkinaapuria ette onneksi joudu sietämään ilmeisestikään läpi vuoden - jos se yhtään lohduttaa. Aiemmassa kommentissa ehdotettu riistakamera voisi olla hyvä ratkaisu piha-alueenne valvontaan. Meillä maalla jokapäiväisenä riesana on naapuri, joka kuvittelee olevansa jonkinlainen virallinen valvoja. Häneltä ei jää huomaamatta (eikä viranomaisille raportoimatta) mikään. Hän on mm. valittanut naapureiden grillaamisesta (välimatkaa satoja metrejä) ja naapureilla päiväsaikaan käyvistä vieraista... liikenne tiellä kun lisääntyy ikävästi näiden ehkä kerran - kahdesti kuussa käyvien sukulaisten takia. Erään naapurin koiran kakan hän oli laittanut tien varresta (hoitamaton alue, ei hänen tonttinsa kohdalla) naapurin postilaatikkoon pussissa. Muuttaisimme pois jos olisi varaa.

 • ylös 12
 • alas 3
Vierailija

Kaikki neljä vastausta sekä alkuperäinen kirje viittaavat kyllä eniten pilkun viilaamiseen ja kyyläämiseen. Esim. joku muka savustaa puulämmityksellään, joopa joo. Jos sattuu asumaan talossa, missä on puulämmitys, niin sillä on lämmitettävä, muuten tulee kylmä. Satavarmaa on, ettei kenenkään terveys pilaannu jos ulkona on vähän savua, eiköhän se nopeasti haihdu taivaan tuuliin.

 • ylös 15
 • alas 9
Mummi järven rannalta

Meillä oli mökkinaapurina 10 vuotta,korkeassa asemassa oleva neiti.Hän osti sukulaiseltamme mökin kun he eivät jaksaneet pitää.Ensimmäisenä kesänä kun tervehdin iloisesti,että oletteko uusi naapuri.Hän käänsi selän ja jatkoi muurahaisten pesän myrkyttämistä.Tuhosi kaikki pesät.Mitautti kaikki rajat uudestaan.Verkotti koko tonttinsa.Kutsui rakennustarkastajat meidän tontille,tarkastutti kaikki luvat kunnasta.Toiselta naapurilta siirrätytti halkoliiterin,oli 20 cm liian lähellä hänen rajastaan.Vilkutti auton valoja,hakkasi mökkinsä ovia ja auton ovia..Muutaman päivä huusi ja kiljui täyttä päätä kuin "hullu".Haukkui meitä kovalla äänellä vaikka olimme hiljaa..Siinä vaiheessa kutsuimme poliisiit ja he kävivät naapurilla.Auttoi vähän aikaa...lapset pelkäsi ja koko mökkirauha oli mennyt.Kun meille tuli vieraita,niin silloin alkoi oikea meno,kovaääninen touhuilu ja ovien paiskominen.

Heti kun näimme auton kaartuvan pihaan tiesimme,että piinaus alkoi.Koko kymmenen vuoden aikaan en sanonut mitään muuta kun sen,että oletteko uusi naapuri?Vastaan tullessa käänsi päänsä ja ei kohdannut katseellaan.Pelkäsimme että jonain päivänä hän voi vaikka tulla aseen kanssa tai pimahtaa tädellisesti.

Toivoin koko ajan ,että löytäisi itselleen miehen,koska se tuntui olevan kateellinen kun oli iloisia lasten ääniä ja vioeraita meillä.No niin tapahtui,pari kesää sitten,sai mökkinsä myytyä ja nyt meillä on uusi naapuri.Alku ainakin lupaavaa vaikuttavat normaalilta ihmisiltä.

Miten voikaan ihminen,jolla ei ole minkäänlaisia soaiaalisia taitoja pilata kaiken.Ihmettelin,miten hän käyttätyi työpaikallaan,?

 • ylös 13
 • alas 4
Kuuskymppiset naapurit

Muutin uuden miehen takia pienelle paikkakunnalle miehen kotitaloon ja ihmetystä herätti alusta asti se, että naapurin akka kävi jatkuvasti ohjeistamassa mitä saan tehdä/miten asiat pitää tehdä pihalla ja sisällä. Reilu 50 vuotta minulla jo takana, luulin että osaan huushollia jo pyörittää. Hän lupautui aina viemään tavarat jos jotain olisin hävittämässä. Hän kävi säännöllisin välein katsomassa ollaanko ostettu jotain uutta, kommentoimassa niistä myös. No tavaraa en ole antanut, niin sitten alkoi vaihe, että naapurit veivät tavaraa omin lupineen (jäivät siitä kiinni), heittelivät miehen omistamia tavararoita maamonttuun (moottorikelkan, rosteriputkia ym..) , joita oli pihalla, häiritsivät kuulemma heitä. ja samalla he laajensivat omaa tonttiaan, pienentäen meidän tonttia. Tilanne eskaloitui, kun me ei saatu autoa edes pysäköidä omalla tontilla siihen mihin haluttiin, sekin häiritsi, kun he eivät saaneet ajaa omallaan meidän tontin poikki. Kiusanteko ja vainoaminen on nyt ollut jatkuvaa monella eri tavalla, kylällä on huudeltu, että kaikki on minun vikaa, kun ei saa enään tehdä niinkuin haluaa meidänkin tontilla ja kun emme kerro kaikkea mitä teemme, he haluavat uteliaisuuttaan tietää kaiken. Uhkailtu on moottorisaha häiriköinnillä ja muillakin asioilla. Naapurin mies myös kävi luvatta ampumassa jäniksiä meidän pihapiirissä. Nyt sitten kuvataan riistakameralla myös osittain meidänkin tonttia. Olemme yrittäneet elää niinkuin heitä ei olisi mutta joskus se on vaikeaa, kun aina he tulevat tontin rajalle kuuntelemaan mitä puhumme jos me molemmat olemme ulkona tai jos minulla on naisvieraita, naapurin isäntä tulee alushousuissa kuuntelemaan meidän juttuja (että hävettää). Ennenkuin tilanne kärjistyi, he pitivät myös tonttiamme kaatopaikkanaan eli heittivät kaikenlaista roinaa meidän puolelle, että hävittäkää. Olen tässä miettinyt, että onko kysymys naapurin akan kateudesta, mustasukkaisuudesta (hänen mies kävi aina kylässä silloin, kun olin yksin kotona) vai vallankäytöstä, naapurin akka on sitä mieltä, että minä olen mustasukkainen heidän suhteestaa, joka on tosi riitainen ja hänen miehensä kävi aina valittamassa huonosta suhteestaan minulle. Onhan tämä kuvio nyt meitä helpottanut sillälailla ettei tarvitse aina olla parisuhde terapeuttina tai minun mieheni olla naapurissa auttamassa, jokaisessa asiassa, kun he eivät kuulema osaa tai osat taas jälleen loppuivat kesken, niitä oli annettava (mutta takaisin ei ole tuotu koskaan) ja paljon paljon muuta asiaa... Eivät taida uskoa ennenkuin virkavallan otan paikalle ja jos on jotain käyttökelpoisia vinkkejä, otan mieluusti vastaan.

Ympäristövahti kirjoitti:
Meillä on naapureita, jotka pitivät pihaa romuvarastona vuosikausia. Valitin Rakennusvalvontaan. Pidettiin pihakatselmus pari vuotta sitten. Naapurit eivät tykänneet katselmuksesta. Siitä oli kuitenkin osittain apua. Nyt naapurit eivät tervehdi, mutta se ei minua haittaa. Pääasia, että ympäristö on siistimpi. Osa naapureista myös savuttaa puulämmityksellään. Siitäkin ovat ottaneet nokkiinsa, jos asiasta valitan. Puulämmitys kuitenkin on paha ympäristön saastuttaja lähiössä.

Ihan mielenkiinnosta vain kyselen, mikä on asuinmuotonne? 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat