9 lausetta, joita vapaaehtoisesti lapsettomalle ei kannata sanoa

Tunteeton robotti, jolta voi udella mitä tahansa? Uutuuskirjan mukaan vapaaehtoinen lapsettomuus herättää yhä negatiivisia tunteita, jopa vihaa.

Vapaaehtoinen lapsettomuus yleistyy jatkuvasti, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Siksi monet joutuvat kuuntelemaan tökeröitä kysymyksiä ja tekemään tiliä henkilökohtaisesta elämästään ikään kuin lapsen haluaminen olisi jokaisen velvollisuus ja hyvän elämän ehto.Lue koko juttu

9 lausetta, joita vapaaehtoisesti lapsettomalle ei kannata sanoa

Kommentit (6)

Milla

Se että tehdään lapsia, muttei huolehdita /välitetä niistä (ja lapset voi pahoin) on moninkertaisesti pahempi asia kuin se, että on vapaaehtoisesti lapseton.

  • ylös 46
  • alas 4
Vierailija

Jotenkin ällö termi tuo vela, mielestäni. Asia sinänsä ei mielestäni ole ihmeempi, eikä minulle merkitse juuta eikä jaata, kuka haluaa tai ei halua lapsia.

  • ylös 8
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pökö

Olen samaa mieltä!! Ei pitäisi olla ihmeellistä, haluaako vai eikö halua lapsia. Jokaisen henkilökohtainen asia.

  • ylös 29
  • alas 2
Lapseton

Minusta näitä kommentteja ei pidä sanoa kenellekään lapsettomalle. Koskaan ei voi tietää varmasti, mistä syystä joku on lapseton; tahallisesti vaiko tahattomasti. Minusta on sivistymätöntä ja julmaakin vaatia toisilta selitystä,tällaiseen asiaan. Koskaan ei voi tietää sitäkään, miten kova kohtalo se asianomaiselle voi olla. Sen selvittäminen muille on jokaisen oma yksityisasia.
Lasten hankkimistaan ei tarvitse perustella, vaikka usein se ulkopuolisista ihmetyttääkin. Jokaisella on oikeus elää omanlaistaan elämää muille selittelemättä.
Eläkää ja antakaa muidenkin elää tavallaan.

  • ylös 16
  • alas 1
Vierailija

Olen vasta aikuisemmalla iällä alkanut ymmärtää, että kaikki eivät halua, eikä kaikkien tarvitse haluta, hankkia omia lapsia. Lapsista voi silti pitää ja elämäänsä vo olla tyytyväinen, vaikka omia lapsia ei olekaan. Nyt kun omat lapset ovat jo aikuisia, arvostan myös juhlia ja tilaisuuksia, joissa EI ole lapsia, sekä keskusteluja aikuisten ihmisten kesken, vaikka pikkulapsiaikana olikin mukavaa, että oli äitikavereita, joitten kanssa juttelut kääntyivät aina lapsiin, ja niitä iänikuisia vaippakeskusteluja käytiin silloin useammankin kanssa. Nyt on oikein mukava jututtaa kavereita ja kysellä,mitä HEILLE kuuluu, ilman että saan kuulla puolen tunnin luennon siitä, mitä heidän LAPSILLEEN kuuluu, onko Pirkko-Petteri jo oppinut potalle tai vieläkö Jaakko-Jaana on tissillä. Nykyisin kaveripiiriini kuuluu taas lapsettomiakin, enkä kysele sen kummemmin, miksi heillä ei ole lapsia. Toki onnittelen ja olen iloinen, kun tuttavapiiriin syntyy vauvoja, vaikka semmoiset ovatkin minusta nykyisellään aika äänekkäitä ja vaivalloisia kakkakääröjä.

  • ylös 10
  • alas 4
Vierailija

Milla kirjoitti:
Se että tehdään lapsia, muttei huolehdita /välitetä niistä (ja lapset voi pahoin) on moninkertaisesti pahempi asia kuin se, että on vapaaehtoisesti lapseton.

Niin kauan kuin ihmislaji on hwnkisesti lapsi, tai julma hirviö, kuten että omalle nillinyllille laittaa kuulosuojaimet, kun nillinylli haluaa raketteja, ja tottakai niitä voi kerran vuodessa, kaikki iloko pitäisi nillinylliltä viedä säännöillä, ja miksi suomalaista kiusataan, ja pisara meressä, ja minulle ja minun lapselle kaikki ilmaiseksi tähän nyt, heti, ja aikuinen äiti tai isä ei halua tai pysty tuntea mitään kiinan tehtaassa työskentelevää 5-vuotiasta kohtaan, joka raketin valmistaa, tai tuhansia kaivostyössö kuolleita lapsia kohtaan jotka kaiken elektroniikkaan vaaditun metallin louhivat tai niitä kodittomia lapsia ja muita ihmisiä kohtaan joita jalkapallon tieltä poliisit tappavat maissa, joissa jalkapalloa pelataan, on hirvittävä järkyttävä asia, että yksikään ihminen täällä tekee lisää kaltaisiaan julmia ihmisen petoja. Omalle aina lisää, mutta muilta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat