5 neuvoa sinulle, joka pelkäät, että kumppanisi juo liikaa tänäkin jouluna

Kun Mika Koivula kymmenen vuotta sitten raitistui, Riitta-vaimon jouluihin palasi ilo. ”Jouluna kuuluu miettiä sitä, kuka leipoo piparit ja mistä haetaan kuusi – ei sitä, kuinka estetään yhtä perheenjäsentä juomasta”, Riitta sanoo.

Perheterapeutti ja neljän lapsen äiti Riitta Koivula tietää, miltä tuntuu jännittää jouluja. ”Vaikka puolisoni Mika sinnitteli joulut juomatta, hänen alkoholisminsa kiristi kodin tunnelman silti.”Lue koko juttu

5 neuvoa sinulle, joka pelkäät, että kumppanisi juo liikaa tänäkin jouluna

Kommentit (7)

Vierailija

Pahinta onkin päivät/aika jolloin alkoholisti ei juo. Kokoajan saa jännittää/pelätä, milloin juominen taas alkaa. Sitten kun juoppo häipyy juomaan, helpottaa, koska tietää, että kun on tarpeeksi juotu, taas menee jokunen päivä selvinpäin.

Onneksi meilläkin mies raitistui. Lapset oli silloin vielä sen verran pieniä, että eivät edes muista/tiedä, että isänsä on ollut ongelmakäyttäjä.

  • ylös 21
  • alas 6
Vierailija

Lapsellista jeesustelua ja itsensä nostamista (Feministi) tällä tekopyhyydellä tuhotaan koko maa.Annetaan perheiden hoitaa asiansa itse.Ehkä niitä häiriintyneitä lapsia on just tästä nipottamisesta johtuen nykyään niin paljon.mietippäs sitä.

  • ylös 6
  • alas 48
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alkoholistin lapsi

Mitä höpötät? Joko olet itse alkoholisti tai et tiedä alkoholismista mitään. Feminismin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Tiedätkö edes, mitä feminismikään on?

Alkoholisti ja koko perhe tarvitsee apua, jotta siitä selviää.

  • ylös 24
  • alas 7
Oooo

Häivy nopeasti ja lopullisesti. Miksi pilata elämä juopon kanssa. Lapsetkin tykkäävä. Jääkööt juoppo juomaan itsensä hautaan. So what

  • ylös 29
  • alas 9
Vierailija

Hyvä kirjoitus. Hyvin kiteytetty tosiasioita alkoholismista. Alkoholisti on alkoholisti aina. Se miten paljon tai vähän se vaikeuttaa läheisten elämää, riippuu siitä missä kohtaa toipumistaan holisti on.

  • ylös 15
  • alas 7
Lähde, kun vielä voit

Onneksi on nykyään kumppani joka ei juo jouluna eikä muutenkaan 🙂. Oli kaikinpuolin hyvä päätös lähteä edellisestä suhteesta, eikä jäädä juoppoa hyysäämään.

Vierailija

Näin meni tämäkin joulu pilalle kun ukko vaan joi, onneksi ei ole lapsia mutta kyllä ottaa päähän kattoa juopon örvellystä ja sikailua. Jouluruokia ei saanut laitettua pöytään asti kun ukko jo häippäs, mikään ei maistu kun kalja ja sitäkin konttikaupalla. Kinkkuleipä on ainoa mitä söi, häipy taas kaljottelemaan ja minä istun yksin niinkuin joka päivä muutenkin. On jokseenkin mitta täynnä tätä! Sormiinsa sai haavat kun kännissä kinkkua leikkeli, ihan oikein vätykselle!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat