”Tyttö annetaan heti omaksi” – tästä lehti-ilmoituksesta alkoi Liisa-Cristiinan ihmeellinen elämäntarina

Helsingin Sanomat 11.5.1949, yksitoista päivää Liisa-Cristiinan syntymän jälkeen.

Tässä kuvassa on lehti-ilmoitus, jolla Liisa-Cristiina Laaksonen, 69, annettiin pois 1940-luvulla. ”Haluaisin yhä kysyä äidiltä: Miksi luovuit minusta? Mikset kertonut kellekään, kuka on isäni? Rakastitko minua?”Lue koko juttu

”Tyttö annetaan heti omaksi” – tästä lehti-ilmoituksesta alkoi Liisa-Cristiinan ihmeellinen elämäntarina

Kommentit (3)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Riipaiseva tuo lehti-ilmoitus.

Ihan karmea ilmoitus ja karmea tarina.

Oma "äitini" (biologinen) uhkaili myös jatkuvasti minua lastenkodilla.

Sitten, kun sinne lastenkotiin vihdoin pääsin yhden kovan pahoinpitelyn jälkeen, siellä olikin aikuisia, jotka tekivät työtään sydämestään ja jotka eivät koskaan lyönet, uhkailleet tai kiristäneet. Aika lottovoitto. Siellä myös opin, että minun ei tarvitse tekeytyä mahdollisimman pieneksi tai huomaamattomaksi - ja löysin oman ääneni, pystyin opiskelemaan ja nyt olen kunnollinen veronmaksaja.

Ainoa jäi, että en koskaan uskaltanut tehdä lapsia, sillä pelkäsin joka päivä, että minusta tulee "äitini" kaltainen hirviö.

"Äiti", joka tuolla tavoin luopuu lapsestaan, ei ansaitse sitä arvonimeä.

Adoptioäiti, joka uhkailee lasta tuolla tavoin saa varmasti aikaan järkyttävän trauman siitä, ettei kukaan halua eikä rakasta lasta. Vielä pahempi asia, kuin oman äitini uhkailut. En ihmettele yhtään, että artikkelin nainen oli pitkään tuuliajolla.

  • ylös 48
  • alas 7
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

^ Vaikka sinullakin on rankka tausta kotoa, on lohdullista kuulla, että lastenkodissa voi olla asiat noin hyvin ja sieltä voi saada hyvät eväät elämään. Olen samaa mieltä, että adoptioäidin uhkaukset olivat aivan kauheita. Miksi adoptoida lapsi, jos ei kerran edes halua?

  • ylös 23
  • alas 5

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat