Sähkölieden uunissa

Nyt se on helppo valmistaa sähkölieden uunissa.
Kypsistä kuumista perunoista ja kuumasta vedestä tehdään puuromainen sose. Sose jäähdytetään noin 65 asteiseksi ja jäähdytettyyn soseeseen lisätään vehnäjauho. Sose laitetaan imeltymään 75 asteiseen uuniin 2-4 tunniksi. Imeltyneeseen soseeseen lisätään voi ja suola sekä maitoa niin että soseesta muodostuu puuromainen sose. Sose laitetaan voideltuun vuokaan, pinnalle muutama voinikare ja voi sirotella jos haluaa, korppujauhoa ja paistetaan 140-170 asteisessa uunissa 2-3 tuntia.

Imelletty perunalaatikko on perinteinen arkiruoka. Sen valmistaminen on helppoa sähkölieden uunissa. Arkista imellettyä perunalaatikkoa ei makeuteta siirapilla eika sokerilla. Perinteisesti arkista imellettyä perunalaatikkoa valmistettiin leipomispäivinä - kerran viikossa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat