Juomiskulttuuriin tympääntynyt tietokirjailija: ”Meiltä puuttuu luottamus siihen, että illanvietosta tulee rento ilman viiniäkin”

Toimittaja-kirjailija Ani Kellomäki, 42, havahtui omaan juomiseensa, kun päätyi työporukan kanssa baariin yhä useammin. Nykyisin hän riipaisee kännin ehkä kerran vuodessa eikä juo muuten lainkaan. Häneltä on juuri ilmestynyt kirja Tiedostavan siemailun taito.

Jokaisen kannattaisi miettiä, miksi oikeastaan käyttää alkoholia, sanoo tietokirjailija Ani Kellomäki.Lue koko juttu

Juomiskulttuuriin tympääntynyt tietokirjailija: ”Meiltä puuttuu luottamus siihen, että illanvietosta tulee rento ilman viiniäkin”

Kommentit (5)

Ompa ilo lukea rohkea ja suora mielipide alkoholi-asiasta.Ei ole juuri lisättävää tähän.Alkoholi on tupattu nykyään joka juhla-asiaan ja sitä pidetään ylipyhänä asiana,josta ei saisi kukaan sanoa mitään negatiivista.Heti olet rajoittaja ja kuivis,jos vähänkään puolustat raittiutta.Tupakan vaaroista julistetaan jatkuvasti,mutta todelliset ja suurimmat ongelmat terveydessä ja sosiaalisissa suhteissa aiheuttaa ylikorotettu kuningas alkoholi.

  • ylös 20
  • alas 2
Vierailija

Minun ympärilläni alkoholi ei ole noin suuressa roolissa, eikä sitä ole ongelmaksi asti tarjolla illanvietoissa ym. Mutta olen kuitenkin huomannut, että alkoholista on vaikeaa kieltäytyä herättämättä huomiota. Silloin harvoin kun tilaisuudessa on alkoholia, saa aina merkitseviä silmäyksiä. Oikein näkee kuinka kaikki arvelevat, että raskaus on syynä alkoholittomuuteen. Vaikka en edes paljoa törmää alkoholiin somekavereideni seinillä tai edes illanvietoissa, silloin kun sitä alkoholia on tarjolla, on todella outoa jos ei juo. :/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mä olen niin onnellinen, että olen saanut kasvaa alkoholittomassa kodissa, suvussa, yhteisössä. Häissä, hautajaisissa ja muissa juhlissa on kyllä juotu kaksin käsin - kahvia. Itse en ole absolutisti, mutta en myöskään halua, että lasteni tarvitsee koskaan nähdä vanhempiaan hiukkaakaan hiprakassa.

Nautiskelija

Joo, totta on! Minäkin olen ajatellut samaa viimeiset 30 vuotta. Perheessäni ei juotu onneksi juuri ollenkaan.

Koulu- ja opiskeluaikana tuli vähän kokeiltua kun se "kuuluu asiaan". Sitten vain päätin kerran diskossa : Tänään ei tilatakaan ginitonikkia vaan nautitaan tanssimisesta selvinpäin eikä "pyörilläpäin". Ja todella nautin! Vaikka olenkin introvertti niin mieluummin hyväksyn itseni sellaisena kuin olen kuin yritän esittää jotain mitä en ole alkoholin vaikutuksen alaisena. Vuosien varrella itsevarmuutta on jopa tullut luonnostaan lisää enkä ole enään niin introvertti kuin ennen! Pystyn jopa osallistumaan keskusteluihin, en kylläkään aina, jos osallistujia on "liian" paljon. Mutta eihän minun aina tarvitsekaan! Olen nykyään sinut itseni kanssa :) 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat