Lukijan kirje: Halusin olla äitinä erilainen kuin oma äitini oli – onnistuin

Kasvatin tyttäreni toisin kuin minut oli kasvatettu ja meillä on ihana suhde.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Halusin olla äitinä erilainen kuin oma äitini oli – onnistuin

Kommentit (3)

Jouluksi kotiin

Oma äitini oli etäinen ja jätti meidät varhaisessa aikuisuudessa omillemme. Asustelee nykyään jossain päin Suomea eikä pidä yhteyttä lapsiinsa tai lastenlapsiin. Soittelen hänelle silloin tällöin, mutta hän antaa puhelimen usein uudelle puolisolleen. Olen halunnut olla läheinen omien lasteni kanssa ja pitää yhteyttä mahdollisimman paljon. Olen saanut kuitenkin kuulla, että soittelen liian usein ja kyselen liian usein kuulumisia. Se on saanut minut surulliseksi, tulla ensin äitinsä hylkäämäksi ja sitten vielä omien lastensa hylkäämäksi. Mutta olen päättänyt hyväksyä sen.

hyvä lapsuus

Minulla ja sisaruksillani oli hyvä ja rakastava , läsnäoleva äiti. Itse äitinä olen asettanut tyttärilleni enemmän rajoja ja ollut ehkä tiukempi kaikessa. Tyttäreni ovat aivan eriluonteisia, toinen kuin äitini ja toinen kuin minä. Olemme pärjänneet kuitenkin hyvin yhdessä lapsuudessa, sekä aikuisiällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Siiri Anger

Olen käsitykseni mukaan moni nykynuori tai nuori aikuinen ei enää välitä puhua puhelimessa kuin poikkeustapauksessa. Mieti voisitko hankkia tietokoneen ja pitää sähkäpostilla yhteyttä. Tai vielä helpompi on älypuhelin ja siellä whatsApp ryhmä Siirry myös lyhyt -viesteihin ja ota keveä asenne. Sähköisesti lapsesi voi vastata sinulle silloin kuin huvittaa tai on aikaa tai halua. Unohda hylkäämisten valittelu - se vain etäännyttää lapsesi entisestään. Parhaimmillaan pääset mukaan heidän arkeensa ei ketään rasittavalla tavalla. Itse olen koko ajan yhteydessä pienesti; silloin ei ole tarpeen kysellä kuulumisia johon tulee ehkä jotenkin juhlava kaiku.

  • ylös 9
  • alas 11

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat