Lukijan kirje: Miten saisin ystävän leppymään?

Ystäväni loukkaantui huumoriksi tarkoitetusta lauseesta, eivätkä välimme ole korjaantuneet.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Miten saisin ystävän leppymään?

Kommentit (9)

Vierailija

Ehkä ystäväsi ymmärsi, että et luota häneen ts. luulit hänen yrittävän iskeä miestäsi.

Toisinaan lipsahdukset paljastavat ikävästi todelliset ajatuksemme.

Jos olet pyytänyt anteeksi eikä se riitä, tuskin voit enää muuta tehdä. Kenenkään ystävä ei voi olla pakolla.

 • ylös 22
 • alas 8
Vierailija

Jos ystäväsi ei suostu kuuntelemaan sinua, kirjoita kirje. Kerro kuinka harmissasi turhasta välirikosta olet. Et voi tietää lukeeko hän kirjeesi mutta olet kaikkesi tehnyt ja jos mikään ei auta, katse vaan eteenpäin.

 • ylös 11
 • alas 7
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Harmittavaa. Varsinkin, kun kommenttisi oli tarkoitettu vitsiksi.

Itse olin jokin aika sitten tilanteessa, missä vuosien ajan ystävinäni pitämäni ihmiset kritisoivat tekemisiäni somessa ja asia tuli vasta myöhemmin tietooni. Olisin arvostanut suoraa palautetta ja edes jotain lojaaliutta. Välimme ovat kokonaan poikki, enkä usko tilanteen enää muuttuvan.

Halausjuttu ei vaikuta suurelle, mutta joskus pienikin asia voi katkaista kamelin selän. Pysyvästi. Tai ystävälläsi on historiassaan jotain, mihin leikkisäksi tarkoitettu kommenttisi tökkäsi. Jos ystävyytenne on aito ja tärkeä, niin kannattaa kysellä ystävän perään parikin kertaa.

 • ylös 15
 • alas 9
Mitämitämitä

Ystävyys voi tulla joskus tiensä päähän ja loppua ihan mistä asiasta tahansa. Joku ihan pieni tekosyykin kelpaa jos haluaa katkaista ystävyyden. Minulla loppui lapsuudenystävyys siihen, että hän meni uusiin naimisiin ja siihen väliin ei pitkäaikaisillaan ystävillä ollut enää asiaa. Syitä voi vain arvailla, ehkä mies ei pitänyt vaimon vanhoista ystävistä, ehkä heidän elämäänsä ei enää kaivattu vaimon ” tyttökavereita”. Hänellä, siis entisellä ystävälläni, on toinen kierros menossa. Ensimmäisen avioliittonsa aikana olimme läheisiä perhetuttuja mieheni kanssa heille. Itselläni oli pitkän aikaa sellainen olo, että 40-vuoden ystävyys vedettiin vessasta alas, varsinkin kun koko tuon ajan olimme todella läheisiä ystäviä. Koskaan ei ollut edes isompaa sanomista. Kouluaikoina olimme erottamattomat. Aikani pyytelin kylään ja hän kyllä kävikin, mutta minua ei enää kutsuttu heidän kotiinsa. Vedin siitä johtopäätökset ja lopetin yksipuolisen yhteydenpidon. Lopetin asian murehtimisen ja keskityin muihin ystäviini. Ystävän hankkimiseen voi mennä kymmenenkin vuotta, ystävän voi myös menettää viidessä minuutissa. Sen verran olin loukkaantunut, ettei tällä lapsuudenystävälläni ole enää sijaa elämässäni, vaikka hän sitä joskus vielä haluaisikin.

 • ylös 20
 • alas 6
Vierailija 098

Mitä haet anteeksipyynnöllä? Ja miksi ja mitä pyydät anteeksi?

Tunnut olevan huolissasi siitä, että sinulla on puhdas maine. Ja että olisit puhtoinen myös kuoltuasi.

Entä jos ketään ei kiinnosta? Sinun maineesi tai vihaamisesi? Se oletko vihattu vai vihaamaton ?

Ehkei ystäväsi ole loukkaantunut ollenkaan? Hän vain on huomannut, että olet itse itsesi ajatuksissa liikaa ja siksi raskas ihminen. Hän ei vaan jaksa sinua.

Mestaroit kahden välistä asiaa, lämmintä ja intiimiäkin kohtaamista jossa ihmiset toivottavat toisensa tervetulleeksi. Nolasit kommentilla sitä molemmat. Miten pidät sitä vitsinä? Mikä kohta siinä olisi pitänyt olla hauska?

Onko oma epävarmuutesi ongelma? Suosittelen kuuntelemaan Auta Antti podcastit jakson :Häpeä. Varsinkin viimeiset 30min voisivat auttaa sinua.

 • ylös 9
 • alas 11
Varositä

Höh no mitäs halailee sun miestä...en itse Kyllä mee halailee ystävien saati tuttujen miehiä! Hankkikoot omat kaverit se kaveri. Ehkä sillä oli ketun häntä kainalossa. Mä en pyytelis anteeksi, en yhtään.

 • ylös 7
 • alas 13

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat