Lukijan kirje: Kuinka olla tasapuolinen uusperheessä?

Yritän olla tasapuolinen omien ja puolisoni lasten kanssa, mutta huomaan etten aina ole.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Kuinka olla tasapuolinen uusperheessä?

Kommentit (4)

Vierailija

Uusperheen perustaminen voi olla lapsille pelottava asia, hienoa siis että miehesi pojat ovat ottaneet uudet siskot avosylin vastaan. Arvaten sinutkin? Kerrot, että pojat ovat jo teini-iässä. Usein me vanhemmat unohdamme kuinka likaisen tukan, revittyjen farkkujen ja finnisen naaman takaa löytyy todella fiksu ihminen. Mitä jos ottaisit asian esille poikien kanssa? He antoivat aikanaan sinulle mahdollisuuden, anna sinäkin heille. 

  • ylös 17
  • alas 4
frunyfamilj

Et tarkenna, millä lailla et ole tasapuolinen. Jos lapsista toiset ovat murkkuja ja toiset vasta ala-asteikäisiä, niin esim kotiintulosäännöt ovat erilaiset noin eri-ikäisillä. Mutta on myös asioita, jotka koskevat kaikkia lapsia,kuten siisteys ja kotityöt. Niissä ole ehdottoman tasapuolinen. Se ei ole puolustus, että toinen on vasta esim 8 vuotta ja toinen 15, sillä molemmat voivat tuoda muun muassa omat likapyykkinsä pyykkikoriin, viedä vuorollaan roskat, kattaa pöytää ja tyhjentää tiskikonetta. Yleensä nuorimpia pidetään pitkään "liian pieninä" joihinkin juttuihin, joihin isommat ovat olleet "tarpeeksi isoja" samassa iässä. Asia on päinvastoin, kun lapset opettaa pieninä kotitöihin, niistä tulee itsestään selvyys, mutta murrosikäisen pistäminen ensimmäisen kerran imuroimaan on jo paljon henkisiä voimia vaativampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä/paha äitipuoli

Hyväksy lapset sellaisena kuin he ovat, koeta olla vertaamatta toisiinsa. Itse sain bonuslapsen uuden avioliiton myötä, ja nyt vuosia on kulunut ja bonus on jäänyt etuliitteenä pois. Hän on minulle tyttäreni, samalla viivalla biologisten lasteni kanssa.
Meitä alkuvaikeuksien jälkeen auttoi avoimuus, luottamus ja aikakin tekee tehtävänsä.

Äiti456

Hieno juttu että noin rohkeasti uskallat pohtia toimintaasi. Biologistenkin lasten kanssa pähkäilen välillä osaako olla tasapuolinen. Sinulla on halu ja jo se on lahja kaikille perheenne lapsille. Minä olen aika matalalla kynnyksellä hakenut ulkopuolistakin tukea ja mietin voisiko perheneuvola tai kirkon perheasiainneuvonta auttaa? Muutama käynti voisi auttaa paljon. Kun saisi yhdessä pohtia. Mukana voisi olla myös ehkä koko perhe ainakin jollain käynnillä tai miten parhaaksi näette. Sitä voi työntekijän kanssa yhdessä miettiä. Tsemppiä. Mulle jäi joka tapauksessa hyvä mieli halustasi puuttua asiaan. Moni kieltäisi vaikeutensa mikä tekisi ongelmasta paljon vaikeamman ja haitallisemman.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat