Lukijan kirje: Olen väsynyt vaimoni mykkäkouluun

Miten voi katkaista mykkäkoulun kierteen, jos ei mököttäjä itse näe tarpeelliseksi muuttaa tapaansa?Lue koko juttu

Lukijan kirje: Olen väsynyt vaimoni mykkäkouluun

Kommentit (10)

Vierailija

Varmaan lähtisin jonnekin illaksi/päiväksi/viikoksi /loppu elämäksi. Voi mököttää tyhjille seinille rauhassa

 • ylös 59
 • alas 18
Vierailija

Mykkäkoulun harrastaja, joihin itsekin kuulun ajoittain, on lapsen minätilassa. Hänelle voi sanoa otanko yhteyttä äitiisi, niin pääset eteenpäin 1,7 - vuotiaan kehitystehtävässäsi? Hän kokee jääneensä elämässäsi tärkeysjärjestyksessä sijoille 87 - 123. Et saisi puhua kellekään, mennä minnekään, poistua hänen näköpiiristään ja muuta läheisriippuvuutta karmealla tavalla hipovaa käytöstä ja takertumista. Voisit antaa hänelle muovailuvahaa ja pyytää taiteilemaan minäkuva itsestään. Vaihtoehtoisesti hän voisi kirjoittaa uuden oodin Ilolle. Kenties hänen jauhokaapistaan löytyy siivilä, jolla hän voi siivilöidä omia virheitään ja laiminlyöntejään edeltäviltä 14 vuorokaudelta. Vaihtoehto on ottaa hänestä valokuva ja kehoittaa käymään ylösalastalossa Helsingin Linnanmäellä tai Kouvolan Tykkimäellä! Jospa sieltä vielä se nauru löytyisi Naurutalosta.

 • ylös 25
 • alas 19
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ihmettelen

Kamalaa henkistä väkivaltaa ja vallankäyttöä .Ei ihme, ettet enää jaksa. Hän toivoo,että anelisit "polvillasi" häneltä anteeksiantoa. Kypsymätön ihminen.

 • ylös 24
 • alas 14
Jari

Sitä ei voi katkaista. Joko sinun on itse muutettava asennettasi ja sopeuduttava.

Tai sitten lähdet ja jätät taaksesi painostavan ilmapiirin ja pääset vapauteen.

 • ylös 19
 • alas 7

Mykkäkoulu on todella epäkypsää käytöstä. Vaimosi käyttää tällä tavalla valtaa muihin perheenjäseniin.

Mykkäkoululainen on myös äärettömän itsekeskeinen, varsinainen "prinsessa". Koko muun perheen täytyy kävellä varoen ja syytä arvuutellen hänen ympärillään, koska hänen ylhäisyyttään on loukattu. Itsekästä, ajattelematonta.

Mielestäni voit ottaa asian aika suoraan puheeksi vaimosi kanssa ja kertoa saman mitä tässä kirjoitit: Aikuinen ihminen kertoo, mikä on vikana eikä ole puhumaton. Voit myös minusta ilmoittaa, että tästedes mykkäkoulu ei enää ole mahdollinen, ja jollei tyyli muutu, tilaat ajan perheneuvolaan.

Älä anna periksi! Mykkäkoulu on henkistä väkivaltaa. Tsemppiä!

 • ylös 28
 • alas 12
Möksis

Osaan itsekin mököttää, mutta en edes päivää, saati useita! Voin kertoa miltä mököttäjästä tuntuu. Itse olen silloin niin vihainen ettei siihen ole sanoja. Se menee ajan kanssa ohi kun käsittelen asiaa rauhassa päässäni. Usein kyse on jonkinlaisesta tunteesta että mies ohittaa minut. Lapsille en mökötä.

Mököttämisen kestoa voi lyhentää jättämällä mököttäjä rauhaan ja olla itsekin hiljaa. Jos mököttäjälle puhutaan kuin ennenkin, se mahdollistaa mökötyksen jatkumisen. Jos toinenkin on hiljaa, mököttäjän on pakko avata suunsa nopeammin, sillä luultavasti hän kokee tarpeelliseksi kontrolloida muita ja jos muut ei puhu hänelle, hän ei saa tietoa mihin muut on menossa tai mitä he ajattelevat. Kontrolli luo turvallisuutta kun voi tuntea että kaikki langat on omissa käsissä.

Kehoitan kirjoituksen miestä puhumaan suoraan vaimolle, miltä mäköttäminen tuntuu. Ja olemaan itsekin hiljaa kun vaimo mököttää. Mökötys ei nimittäin sitten enää toimi.

 • ylös 12
 • alas 14
Onneksi riitoja on harvoin

Itse elän samanlaisessa parisuhteessa ja kaipaan kirjoittajan tapaan kokemuksia ja vinkkejä, miten tukea asiallista vuorovaikutusta parisuhteessa.

Upeaa että pystyt puhumaan toiselle normaaliin tapaan, itse pystyn siihen vain harvoin. Rankkaa tämä on. Mykkäkouluun liittyy meillä toisaalta myös äänekäs raivoaminen, joka yltyy helposti, jos yritän selvittää hankalaa asiaa. Huutajana on pääasiassa mieheni.

Toisaalta huomaan että olen itse taantunut samalle tasolle. Kun riita tulee, etäännyn ja jätän miehen omiin oloihinsa. Meillä mykkäkoulu voi kestää parikin viikkoa. Oma mykkäkoulu/toisen etäälle jättäminen ei ehkä ole kunniakasta, mutta olen vain niin väsynyt tuohon mykkäkoulutapaan. Olen välineetön. Omaan riitelytyyliini tämä ei ole ennen suhdettamme kuulunut. Olemme olleet yhdessä yli15vuotta.

Mistä mykkäkoulutapa voi saada alkunsa? Olisiko jollakin suosituksia kirjoista tms.

 • ylös 11
 • alas 9
nax

meillä vaimo on riidellyt kanssani noin melkein puoli vuotta nyt ja mykkäkoulu tammikuusta lähtien kk:desta/viikko puhutaan ja hirveesti vaatimuksia mulle .tee sitä tee tätä. mut kun minä sanon sille että sinä syytät mua samoista asioista jota itse tekee.vessapaperipahvin jättämisestä vessaan alkaa mykkäkoulu . tammikuun aikana noin 2.5vk mykkää.helmikuu samaa. ja nyt mennään maaliskuun 16 päivää ja 2vk ollut mykkäkoulua.maaliskuun syytös että olin hajottanut kalliin mukin ja sanoin että en ole hajottanut niin tässä taas hiljasuuden retriittiä. 28v oltu yhessä ja nyt tällästä.ei töitä eikä rahaa muuttaa pois .on vähän kuin vankilassa ois.

 • ylös 22
 • alas 9

Hakisin apua pariterapiasta. On hyvin mahdollista oppia riitelemään niin että asiat riitelee mutta toisen arvostus ja kunnioitus säilyy. Parisuhteen tärkeimpiä asioita on hyvä keskusteluyhteys. Vaikka puhumattomuus usein on opittu tapa jo omasta lapsuuden perheestä, siitä voi halutessaan oppia pois aikuisena. Kun oppii ilmaisemaan tunteitaan ja tarpeitaan ilman pelkoa että muuttuu näkymättömäksi, voi parisuhteesta löytää kadotetun turvan tunteen. Samalla toimii mallina lapsille. Ystäväni äiti piti tälläistä mykkäkoulua hänelle lapsena. Hän koki sen todella vahvana hylkäämiskokemuksena ja yksinjäämisenä että toivoi, että äiti olisi mielummin lyönyt häntä kuin ollut hiljaa.

 • ylös 13
 • alas 10
Vierailija

Tuossa nainen vain katsoo, kummalla on enemmän kärsivällisyyttä. Eli näillä naisilla mykkäkoulu voi jatkua vaikka 10 vuotta. Suosittelen itsekin eroa. Älä anna lapsien kohtalon pelottaa, vaan kivetä sydämesi. Etsi uusi nainen ja tee itsellesi uusia lapsia - spermaahan sinulla riittää, toisin kuin naisilla, joilla munasolujen määrä on rajattu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat