Lukijan kirje: Vanhemmat vetävät kasvatuslinjat

Vanhempien tehtävä on kasvattaa omat lapsensa. Isovanhempien tehtävä on tukea vanhempia siinä, ei vetää omia linjojaan.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Vanhemmat vetävät kasvatuslinjat

Kommentit (2)

Vierailija

Olen samaa mieltä kanssasi, nimimerkki "Kasvatusvastuu on vanhemmilla". Vanhempien tehtävä ja oikeus on kasvattaa lapsensa niin kuin haluavat.

Mielestäni omien lastenkaan kasvatukseen saa puuttua vain, jos he jättävät lapsensa heitteille. Se, että on kasvatusperiaatteista eri mieltä, ei oikeuta puuttumaan kasvatukseen.

Itse tunnen useinkin kademieltä siitä, kuinka hienosti lapseni omia lapsiaan ohjaavat ja kasvattavat. Itse olin paljon huonompi äiti kuin poikani on isä tai tyttäreni äiti. Olen useinkin eri mieltä jostain yksityiskohdasta, mutta pidän suuni visusti supussa.

Pari kertaa tyttäreni on kysynyt mielipidettäni ja silloin olen sen sanonut. Mielestäni vanhemmilla ei muuta oikeutta olekaan.

  • ylös 42
  • alas 9
Samaa mieltä

Kyllä pitää paikkansa, että jotkut isovanhemmat nyt pyrkivät elämään omaa lapsuutta tai vanhemmuutta uudestaan sallimalla kaiken tai jopa kilpailemalla toisen isovanhemman kanssa tai olemalla aina jopa silloin lastensa tukena kun nämä tahallisesti tekevät ilkeyttä.

Onko tässä taustalla pelko yksinäisyydestä ja hylätyksi tulemisesta tai oman elämän merkityksettömäksi kokeminen.

On hienoa jos jaksaa olla tukena jos lapsella ongelmia ja joskus ilahduttaa hoitoavulla mutta lapsen tai lapsenlapsen palvominen ö vaikka nämä toimivat väärin tahallisesti kiusaten ja toimien miten ei itselleen haluaisi, on väärin.

  • ylös 43
  • alas 8
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat