Lukijan kirje: Miten auttaa syöpään sairastunutta ystävää?

Haluaisin tukea syöpään sairastunutta ystävääni, mutta en tiedä miten.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Miten auttaa syöpään sairastunutta ystävää?

Kommentit (6)

Vierailija

Sinulla on sydäntä, Ystävän tuki. Pysy lähellä ja kuuntele. Se on varmasti tärkeintä. Ja ole apuna, kun ystäväsi tarvitsee. Muuta et oikeastaan voikaan.

Hänen kipuaan et voi ottaa itsellesi, mutta ystävä lähellä auttaa kivussakin.

Sairaudet karsivat ystäväpiiriä juuri siitä syystä, että moni pelkää. Juuri siinä tilanteessa lähellä pysyvät ystävät ovat kultaakin kalliimpia!

  • ylös 16
  • alas 13
Syövän sairastanut

Olen samaa mieltä. Ole läsnä ja kuuntele. Ei niinkään tyhjiä sanoja. Ihan tavallista jutustelua. Usein tarvitaan myös käytännöllistä apua, kaupassa käyntiä, sairaalaan saattamista tai kotiin hakemista. Ehkä ruoanlaittoa, siivousta, pyykinpesua tai silitystä. Myös jotakin ohjelmaa, jos voimat riittävät. Kävelyretki, museo, elokuva, joka vie ajatukset pois sairaudesta.

  • ylös 23
  • alas 6
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Syövän kanssa eläneenä / elävänä sanoisin että pysy ystäväsi rinnalla. Juttele ihan tavallisista asioista. Huumoriakin saa olla. Ystävälläsi on vakava sairaus mutta se ei ole yhtä kuin ystäväsi. Villasukat, kämmekkäät, erilaiset pipot ja huivit tulevat tarpeeseen kun hoidot vievät voimia. Tai vain kuulevana korvana oleminen riittää. Ole oma itsesi, ei sinun tarvitse olla muuta.

  • ylös 11
  • alas 4
Vierailija

Pahimpina hetkinä ruoka ei maistu mutta käytännön asiat on pakko hoitaa vaikkei jaksaisi.Silloin apu on ihanaa,ei tartte puhua muuta ku höpötellä turhanpäiväisiä. Tai tuo vanhoja dvd kasetteja mitä voi katsella kun väsyttää mutta uni ei tule

Parantunut

Anna sairaa olla. Hän kyllä itse ilmoittaa,mitä ja mistä halua puhua
Anna rauha , mutta älä hylkää.

Raya

Sano rehellisesti, että et tiedä mitä sanoisit, mutta että haluat olla tukena. Sairastunut Ei odota ohjeita, vaan aidosti läsnä olevaa ja hyväksyvää kuuntelua ja myötätuntoa. Kuten aiemmatkin mielipiteen ilmaisseet kannustan minäkin tarjoamaan käytännön apua, vaikka tekemään lämpimän ruuan silloin tällöin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat