Vierailija

Lapseni ovat laitoksissa vaikka voisivat asua kotona. Heillä on hyvä koti ja kummallekin omat huoneet.
Pyysin muutama vuosi sitten lastensuojelusta apua, koska murrosikä vei lapsia vääriin kaveripiireihin.
Nyt kun tilanne on rauhoittunut ja pojat voisivat olla kotona sosiaalityöntekijä keksii jonkin syyn ettei poikia tai edes toista voisi kotiuttaa. Nyt on koulunkäymättömyys syynä ja arki laitoksessa pitäisi sujua.
Koulua käydään, mutta laitoksen arki työntekijöiden kanssa ei onnistu. Henkilökunta istuu toimistossa ja tekee tietokoneella töitä. Yhtään retkeä ei ole tehty eikä yhteistä aikaa omaohjaajan kanssa vietetty.
Poikien nuoruus menee laitoksessa lastensuojelun odottaessa että pojat tulee järkiinsä. Kaikki teinit kai tekee joskus hulluutta, minun pojat ei saa tehdä mitään tai ovat täysi-ikäiseksi laitoksessa.
Kuka voisi oikeasti auttaa tässä järjettömyydestä?
Onko muilla kokemusta lasun tekemästä kiusaamisesta. En jaksa enää taistella.

Kommentit (6)

Vierailija

Seuraavaan palaveriin oppinut tukihenkilö mukaan, niin sossut ymmärtävät pysyä asiassa. Yleensä lapsi ja äiti jäävät altavastaajaksi eikä heitä kuunnella.
Miettikää ehdotus valmiiksi miten saisitte lapset kotiin.
Joskus näistä voi olla hyötyä.
Tsemppiä elämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Sinun on pakko saada tukihenkilö jostain, kokeile esim. Love ry.stä ja sitten oikeusaputoimistosta lakimies. Yksin et lasun kieroja pahiksia vastaan pärjää mitenkään, systeemi on sellainen. Lapsista kannattaa kuitenkin taistella. Opettele ovelampia keinoja sossuja vastaan, täytyy olla itsekin ovela sossujen kieroiluja vastaan, ja lyödä sossuja näiden omilla aseilla. Käytä kaikkia heidän virheitään hyväksesi. Älyä ja tukijoukkoja tarvitaan. Tarvitset myös sukusi ja ystäviesi tukea ja apua.

Vierailija

Sanopa lapsille, että laittavat arjen laitoksessa sujumaan ja menevät kouluun, niin eivätköhän pääse kotiin. Tai ehkä he eivät halua takaisin asumaan kanssasi, kun olet niin huono kasvattaja?

Vierailija

Ei ole välttämättä kasvattamisesta kiinni. Kahden vanhemman perheistä lähtee nuori huonoille teille esim. koulukiusaamisen takia ja alamäki on taattu.
Ja kun vielä pyydetään lasu apuun teinin elämä on pilalla. Laitoksissa tutustuu uusiin juoniin.
Olen seurannut läheltä pitkään yhden äidin taistelua sossuja vastaan. Milloin mikäkin uusi syy ettei lapset pääse kotiin. Todella raskasta.
Tavoitteet pitää pilkkoa tarkasti. Hyvin käyttäytyminen on mahdottoman iso käsite ja sossu keksii aina lapsen käytöksestä huonoa. Tätä tahoa ei kukaan valitettavasti valvo ja valta on mahtava.
Kuka nyt huutaisi ääneen apua kun lapsi on huostassa. Ei kukaan ja siihen hekin luottavat.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat