Lukijan kirje: ”Ystävyys loppui, kun ystävä löysi miehen – 40 vuotta vedettiin vessasta alas”

Pyytelin aikani naimisiin mennyttä ystävääni kylään, mutta lopulta lopetin yksipuolisen yhteydenpidon.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Ystävyys loppui, kun ystävä löysi miehen – 40 vuotta vedettiin vessasta alas”

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Surullista ja myös lyhytnäköistä toimintaa ystävältä. Mitäs sitten, jos tuleekin ero? Vaikuttaa siltä, että mies yrittää eristää naisen muista ihmissuhteista. Jos näin on, niin se on ensimmäinen vaaran merkki siitä, että kaikki ei ole kunnossa.

 • ylös 91
 • alas 25
Vierailija

Juurikin noin, kuten ensimmäinen kommentoija totesi. Pikkuhiljaa eristetään ystävistä, harrastuksista ja kaikesta muustakin. Hulluinta siinä on se, että luulee itse tekevänsä valintansa. Sitten useamman vuoden jälkeen havahtuu tilanteeseen ja jos hyvin käy, pääsee irti. Sen jälkeen on todella yksin ja kaipaa niitä ystäviä, joita ei enää ole. Ole sinä silloin se, jota hän tarvitsee. Nimimerkki, kokemusta on ja edelleen yksin.

 • ylös 87
 • alas 23
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Koita vielä, vaikka tekisi kipeää. Voi hyvin olla, että uusi mies yrittää ja näköjään myös onnistuu eristämään vanhasta elämästä.

Kutsu heidät yhdessä.

 • ylös 24
 • alas 54
Vierailija

Elämä vie. Jokainen joka tahtoo ystävyyttä ylläpitää näkee vaivaa. Jos ystävää pidetään itsestäänselvyytenä, huomaa pian, että ystävät eivät enää ota yhteyttä. Toisinaan taas voi olla elämässä vaiheita, ettei jaksa tai ehdi pitää yhteyttä. Silloin on syytä ilmoittaa, että nyt ei ehdi, mutta myöhemmin sitten.

 • ylös 59
 • alas 14
Ystävä vai ystävä

Itse erosin vaikeasta suhteesta ja Löysin uudelleen yhden vanhan ystävän...vahingossa yksissä juhlissa tuli puheeksi että tein pitkiä lenkkejä metsässä ja hän innostui myös...
Käytiin pitkillä lenkillä.
Hänellä pitkä avioliitto ja aikuiset lapset... Itsellä vielä pari teiniä kotona, eläimiä hoidettavana ja pitkät työpäivät
Ystävä valitti jo silloin kun en ehtinyt tarpeeksi usein lenkille.
Kului muutama vuosi ja tapasin nykyisen elämänkumppanin...
Hän teki reissu hommia ja oli paikalla vain viikonloppuisin... Sanoin kaverille että ehdin lenkille kerran viikonloppuna.. En molempina päivinä.
Tästä tuli jo mutinoita ystävän taholta.
Aika kului ja löydettiin yhteinen koti...
Kun en joka viikonloppu ehtinyt lenkille ystävä totesi ohimennen että harmi kun löysit ton miehen...
Sen jälkeen tuli kyllä sellainen olo että onko ystävä sittenkään ystävä vai tuleeko siinäkin suhteessa enemmän hyväksikäytetyksi...

 • ylös 55
 • alas 13
Tämmöistätäällä

Maailmaan mahtuu monen sortin ystävyyttä ja ystäviä. Joskus myös käy niin, että huomaa olleensa itse se parempi ystävä. Selän takana puhumiset, salaisuuksien paljastamiset muille ym. jutut ovat omiaan lopettamaan ystävyyden, joka ei ystävyyttä ollutkaan. Jos tosiaan asiat menevät siihen malliin, että vanha ystävä ei kuvioihin mahdu, eikä edes selitetä, että miksi niin kävi, niin hylätyllä ystävällä on ihan täysi ” oikeus” jättää myös mennyt ystävyys taakseen. Tietysti se surettaa kun lapsuudesta saakka kestänyt ystävyys loppuu, mutta ei maailma siihen lopu. Mikä on kerran särkynyt, sitä ei enää ehjäksi saa, liimattua ehkä jonkinmoiseksi tuttavuudeksi- jos hyvin käy.

 • ylös 62
 • alas 20
Älä koskaan kyynisty

Aika muuttaa jokaista meistä, eikä aina hyvään suuntaan. Paraskin ystävä voi muuttua pysyvästi raskaaksi. Sellaisen ihmisen seura syö sinulta kaiken oman energian.

 • ylös 50
 • alas 22
Vierailija

Niin kuka tämän ystävyyssuhteen lopetti,se taisi olla sinä. Jos olisit jatkanut sitä vähän erilaisena,et niin vaativana saattaisit tietää jotain.Ystävälläsi oli syy toimia näin kuin toimi,hän halusi käydä vielä luonasi mutta jotain oli erilailla.Et voi koskaan tietää mitä,koska itsekkäästi halusit teidän ystävyytenne jatkuvan kuin ennen,tai sinähän halusit lopettaa sen koska kaikki ei jatkunutkaan mieleiselläsi tavalla.Ihmiset ja ihmissuhteet muuttuvat,aina ei kaikkea voi kertoa edes ystävälle,ja tuskin edes sitä kysyitkään.

 • ylös 33
 • alas 60
Tämmöistätäällä

Sinäpä tunnut kovin tietäväiseltä tästä ystävyyssuhteesta :D Taidat olla aika nega tai provo. Ihan pienenä vinkkinä, opettele välilyönnit pilkkujen ja pisteiden jälkeen.

 • ylös 54
 • alas 22
Tämmöistä täällä

Tämmöistätäällä kirjoitti:
Sinäpä tunnut kovin tietäväiseltä tästä ystävyyssuhteesta :D Taidat olla aika nega tai provo. Ihan pienenä vinkkinä, opettele välilyönnit pilkkujen ja pisteiden jälkeen.

Jos nyt kuitenkin kirjoitettaisiin asiasta eikä arvosteltaisi kirjoitustyylejä. Ei aina mennä lauman mukana vaan mietitään asiaa useammalta kantilta. Vai onko sinulla kenties lusikkasi tässä sopassa.

 • ylös 26
 • alas 54
Vierailija

Tämmöistä täällä kirjoitti:
Tämmöistätäällä kirjoitti:
Sinäpä tunnut kovin tietäväiseltä tästä ystävyyssuhteesta :D Taidat olla aika nega tai provo. Ihan pienenä vinkkinä, opettele välilyönnit pilkkujen ja pisteiden jälkeen.

Jos nyt kuitenkin kirjoitettaisiin asiasta eikä arvosteltaisi kirjoitustyylejä. Ei aina mennä lauman mukana vaan mietitään asiaa useammalta kantilta. Vai onko sinulla kenties lusikkasi tässä sopassa.

Mahtaako se sopassa oleva lusikka löytyä sinulta? Mikä sinä olet määräilemään ihmisten kommentointia? 

 • ylös 48
 • alas 27
Ehkeisyyolemies

Ehkei ystäväsi uusi parisuhde ole syy. Ehkä ystäväsi on kokenut ystävyyssuhteenne jollain tavalla epätyydyttäväksi.

Olet voinut loukata häntä tai teillä ei ole yhteisiä puheenaiheita enää.

Mikä tahansa ihmissuhde kasvaa ja kehittyy. Joko yhteen tai erilleen.

Kohtaamiset ovat aina liikettä ja muutosta. Joskus muutos kohdistuu erottamaan myös ex ystävät.

 • ylös 28
 • alas 52
Ansku72

Samoja kokemuksia itselläkin. Ystävä alkoi seurustelemaan ja täten minut siirrettiin syrjään. Joskus tulee mietittyä miltä hän mahtaa näyttää ja miten vuodet on häntä kohdellut. Asuinpaikkakin on tuntematon. Joskus uhraan ajatuksia ns kahvikupin verran. Kaikkea hyvää toivon hänelle.

 • ylös 52
 • alas 14
Vierailija

Toiset osaavat arvostaa ystävyyttä ja haluavatkin vaalia sitä, vaikka elämä välillä vetää eri suuntiin. Sitten on ihmisiä, jotka uuteen elämänvaiheeseen tultuaan hylkäävät ystävänsä, hyvätkin. Toiset poistuvat pikkuhiljaa, toiset lopettavat yhteyden pidon niin, että huuli pyöreänä ihmettelet, että mitä oikein tapahtui. Löytyy myös sellaisia "ystäviä" jotka uuden suhteen kariuduttua yrittävät tulla takaisin elämääsi, jatkaa muina miehinä/naisina siitä mihin jäätiin, osaamatta edes tajuta sitä, miten on ystäväänsä kohdellut. Yleensä nämä ovat niitä, jotka ovat itkeneet murheitaan, olkaasi vasten, mutta joilta et itse ole mahdollisesti koskaan saanut tukea. Lapsuuden ystävät ovat kaikille rakkaita, heidän kanssaan on koettu lapsuuden leikit, teinien surut ja murheet, itketty ensimmäistä särkynyttä sydäntä, käyty molempien häät ja lasten ristiäiset...Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin. Hylätty ystävä ansaitsisi mielestäni edes jonkinlaisen selityksen, että voisi käsitellä asian ja miettiä mitä itse olisi mahdollisesti voinut tehdä asian eteen. Kyllä, minutkin on lapsuuden ystävä hylännyt. Tälläkin palstalla joku yrittää syyllistää meitä jätettyjä entisiä ystäviä, tietämättä taustoista mitään. 

 • ylös 55
 • alas 24
Vierailija

Ehkä ystävä on myös mustasukkainen miehestään ja pelkää esitellä tälle naisia. Oma kokemukseni yksinhuoltajana on, että melkein aina minut kutsuttiin kylään silloin kun mies oli mökillä tai matkoilla. Monesti se sanottiin kutsun yhteydessäkin: Kun Kalle lähti reissuun, niin voisitko tulla nyt kylään? Tavallaan ymmärrettävääkin, että yksinhuoltajan pelättiin olevan syöjätär, jolla kelpaa jokainen kaksilahkeinen.

 • ylös 18
 • alas 30
Nanette

Olen kanssa huomannut että niillä ystävillä jotka ovat parisuhteessa ei enään aikaa riitä samalla lailla kuin ennen. Mikä toki on ymmärrettävää sillä aikaa täytyy ja kuuluukin viettää myls puolison kanssa. Mutta jos yhteyden pito muuttuu totaalisen yksipuoliseksi, niin silloin on aika jatkaa itse eteen päin. Itsellä pari ystävää on jäänyt pois koska heille perhe tulee ystävyyden edelle. Ei enään aikaa riitä yhteiselle lenkille tai puheluihin. Mutta ymmärrän tämän ja siispä jatkan eloa samaan malliin vain ilman näitä ystäviä. Elämä on liian lyhyt surkutella menneitä ystäviä. Huomenna saattaa olla päivä kun saat uuden ystävän.

 • ylös 28
 • alas 14
Vierailija

Minulla lapset ja alkoholisti mies Vuokralla asutaan ja vöhän vahdittava miestä ettei ihan sekoa Lapset ei halua muuttaa isän luota, kun selvinpäin ihan mukava isä ja ovat niin surullista kyllä tottuneet tähän välillä tosi kurjaan elämään Ystäviä nään  todella harvoin Tietävät tarkkaan meidän elämän ja tajuavat ja surevat ja rukoilevat jonkunlaista ratkaisua,

 • ylös 17
 • alas 11
Vierailija

Toiselle on annettava tilaa muihinkin ihmissuhteisiin ja muuhun elämään. On itsekästä hylätä ystävä heti, ellei hän vastaa odotuksia. Vai että vessanpöntöstä alas kymmenet vuodet? Todella katkeraa puhetta, tuo kuulostaa jo mustasukkaiselta ex-aviopuolisolta, eikä ystävältä. Entä jos ystävä lähtisi vaikka ulkomaille asumaan pariksi vuodeksi? Tulisiko siitäkin sanomista? Todennäköisesti ei, mutta elämänkumppanin löytyminen on kauheaa... tästä voi päätellä, että ex-ystävän puolelta kyseessä on puhdas mustasukkaisuus! 

 • ylös 14
 • alas 22
Vierailija

Minä olen katkaissut välit ystävään, joka ei hyväksynyt uutta kumppaniani. Erosin pitkästä ja vaikeasta parisuhteesta, ja löysin melko pian uuden kumppanin. Tämä ystävä lähetteli viestejä joiden sisältö oli käytännössä sitä että minun olisi parempi olla yksin ja "löytää itseni" ja että hän tässä estää minua tekemästä suurta virhettä.

Luonnollisestikaan ei tuntunut kovin mukavalta se, että elämässäni oli mielestäni tapahtunut mukava muutos, ja toinen oli sitä kovasti vastaan. Hän kyseli välillä mitä kuuluu, mutta en kokenut luontevaksi kertoa uuden kumppanin kanssa juteltuja asioita tai tehtyjä matkoja kun ystävä oli niin kovin häntä vastaan. Yhteydenpito hiipui, ja loppui siihen että tämä nyt entinen ystävä alkoi syytellä sitä että en pidä tarpeeksi yhteyttä, ja tue häntä.

Ymmärrän kyllä että minua tuettiin kun mulla oli vaikeaa, mutta ikäväksi tilanteen teki se että minusta tuntui etten olisi saanut kokea uutta rakkautta ja onnea niin pian. Jos tästä jotain opin, niin sen, etten toisen rakkauselämän ikinä puutu, ja yritän olla tsemppaamassa oli tilanne mikä tahansa.

Entinen ystäväni on välillä yrittänyt ottaa yhteyttä jopa aggressiiviseen sävyyn, ja välillä mietin että mistä tämä johtuu. Eikö ystävyyssuhde ole samoin kuin rakkaussuhde sellainen, että se perustuu kummankin vapaaehtoisuuteen? Ei voi olla ystävä ihmisen kanssa joka ei halua sinua elämäänsä. Joskus rakkautta ja ystävyyttä on antaa toiselle tilaa mennä.

 • ylös 23
 • alas 15

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat