Miten pääsen irti keräilyvimmasta?

Tiedän, että minun pitäisi osata luopua tai ainakin vähentää musiikin määrää, mutta se askel on vaikea ottaa.Lue koko juttu

Miten pääsen irti keräilyvimmasta?

Kommentit (2)

Riippuvuudesta voi oppia pois

Addiktioita on monenlaisia. Keräilyvimma varmasti yksi yleisimpiä. Tunnistan oireyhtymän, vaikka minä en musiikkia kerääkään.

Minä kerään tai keräsin kaikkea vanhaa käytettyä tarpeellista. Ennen minunkin oli vaikea luopua löydöistäni. Sitten keksin, että voin antaa löytöjäni niille, jotka tarvitsevat niitä vielä enemmän kuin minä. Löysin siis itsestäni auttamishalun ja hyödynsin sitä riippuvuudestani irrottautumiseen. 

Keksitkö sinä, Kasettivuoren vanki, ketään, jolle voisit lahjoittaa osan vuosien varrella nauhoittamistasi kaseteista tai muuten keräämästäsi musiikista. Jos kokoelmasi on tosiaan kattava, voisi joku ilahtua siitä ikihyviksi, joku sellainen jolla on enemmän tilaa kuin sinulla.

Minä huomasin myös, että itseään voi ja pitääkin kasvattaa. Riippuvuudet ovat opittuja ja niistä voi myös oppia pois. Oletko hakenut keräilyongelmaasi keskusteluapua tai terapiaa? Tiedätkö, mikä sinussa tai taustassasi aiheuttaa riippuvuuden eli miksi keräät musiikkia tuollaisella vimmalla? 

Kannattaa pohtia ja selvittää asia juurta jaksaen, sillä riippuvuus on aina vakava asia ja usein oire jostain syvemmästä.

  • ylös 13
  • alas 14
Rohmu

Viisasta pohdintaa edelliseltä kommentoijalta: missä mättää, jos jotain pitää saada enemmän kuin itse pystyy käyttämään. Siinä vaiheessa, kun ymmärtää itse ihmetellä asiaa, on jo hyvällä tiellä. En ymmärrä esim niitä 62:ta, joilla on valtaosa maailman varallisuudesta: eikö silloin rikkaus ole jo kirous? Sinulta loppuu säilytystila ja aika kuunnella, kasetit ovat riesa, josta et vielä kykene luopumaan. Miksi? Minulla on tiettyä puutarhalehteä monta metriä, olen niihin palannut 1-2 kertaa, ja ne vievät tilaa, jolle olisi muuta käyttöä. Mielestäni ne ovat niin IHANIA, että en voi heittää poiskaan, joten aion kysyä josko joku alan koulu olisi kiinnostunut. Tiedän kokemuksesta ( edellisen kerran luovuin kirjoista, jotka olin lukenut kerran, 20 -30 v sitten), että luopumisen tuska muuttuu iloksi kun on väljempää ja tavara ilahduttaa nyt muita, eikä luo negatiivista energiaa pelkällä läsnäolollaan.

  • ylös 12
  • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat