Lukijan kirje: Ystäväni pitivät pettäjän puolta

Moni ystäväni tiesi mieheni suhteesta, mutta kukaan ei kertonut minulle.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Ystäväni pitivät pettäjän puolta

Kommentit (12)

Hetaira

Jos kerron ystävälle, olen ikävän uutisen tuoja ja vaikeassa välikädessä. Voin saada haukutkin. Jos en kerro, käy kuten sinun kanssasi. Kumpikin vaihtoehto on huono! Mieti, miten itse olisit heidän asemassaan toiminut.

Olet menettänyt miehesi ja ystäväsi. Em et saa takaisin, vm ehkä saat, jos käyt rehellisesti asian heidän kanssaan läpi. Suosittelen yrittämään, kavereitta on kurja olla.

Koska oma ukkoni petti vuositolkulla, enkä kyennyt sitä näkemään, toivon näin jälkiviisaana, että minua olisi varoitettu. Olisin varmasti kieltänyt, vähätellyt tai suuttunut kertojalle, mutta n:nnen kerran jälkeen olisin varmasti alknut uskoa ja ryhtynyt toimenpiteisiin. Näin olisin säästynyt 10 vuoden mittaiselta kärsimykseltä ja elänyt pidempään parempaa elämää - yksin tai uudessa suhteessa.

 • ylös 36
 • alas 18
Tämmöistätäällä

Ne ystävät jotka pitävät sinun puoltasi ja tukevat, ovat sinun ystäviäsi. Ne ”ystävät” jotka hännystelevät uutta naista ja ex- miestäsi päästä suosiolla menemään. Tosiaan, syy voi olla se, ettei vaan haluta joutua välikädeksi toisten ongelmiin. Muistan kun kerran varoittelin ystävääni hänen uudesta poikaystävästään koska tiesin hänestä ikäviä asioita. Sain ystävältäni suut ja silmät täyteen haukkumisia, olin kuulemma kateellinen ämmä joka ei hyväksynyt hänen onneaan. Silloin päätin, etten koskaan enää sotkeudu kenenkään väleihin vaikka syytä olisikin. No, heidän suhteensa päättyi ystäväni totaaliseen nolaamiseen ja pettämiseen. Ystäviä olemme edelleen ja hän pyysi anteeksi, mutta sen tein selväksi, että neuvoja en enää koskaan anna vaikka pyydettäisiin.

 • ylös 40
 • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Asian voi hoitaa tiputtamalla nimettömän kirjeen postilaatikkoon vaimon nimellä varustettuun kirjekuoreen suljettuna.

Homma tulee tietoon eikä kukaan saa vihoja niskoilleen, paitsi petollinen aviomies.

 • ylös 13
 • alas 19
Otavastuu

Miksi pitäisi kertoa? Juoruilla asiaa, josta ei kuitenkaan ole varma.

Miehesi vastuulla on hoitaa TEIDÄN kahden välit omalta osaltaan sen 50% ja ystäviesi vastuulla on hoitaa OMAT välinsä sinun kanssa(se oma osuus 50%). Ystäväsi eivät ole vastuussa toisten (Sinun ja exäsi) väleistä.

Googleta tunnetaito-podcasteja ja läsnäolopodcasteja ja opettele tunnistamaan tunteesi ja vastuusi. Hyvä siitä tulee.

 • ylös 30
 • alas 15
Vierailija

Minä kerroin ja sain haukut niskaani. Jotkut eivät kestä kuulla totuutta, koska unelma särkyy. Aika usein viestin tuoja ammutaan.

 • ylös 31
 • alas 12
luottamus

Minä ainakin sanoisin ystävälle,että tällaista huhutaan ja olen itsekkin kuullut.Sanoisin etten halua sekaantua asiaan,mutta ystävänä haluan asian tuoda julki.Ottaisin varmaan asian puheeksi myös miehen kanssa,varsinkin jos oltaisiin hyviä perhetuttuja.Eihän tuollaista voi eikä saakkaan salata varsinkin,jos kyse hyvästä/läheisestä ystävästä. 

 • ylös 13
 • alas 19
Pelisäännöt

On toisaalta liikuttavaa, että kohta 2020 ja ihmiset elävät ihmissuhteissa, jotka perustuvat omistamiseen, eivätkä avoimmuuteen. 

 • ylös 17
 • alas 22
Vierailija

Miten niin omistamiseen? Onko kohtuutonta odottaa, että kumppani on rehellinen? Jos haluaa avoimen liiton, niin se pitää kertoa myös puolisolle. Silloin hänelläkin on mahdollisuus valita. Pettäjä kahmii itselleen enemmän oikeuksia kuin sallii niitä puolisolle. Raukkamaista toimintaa.

 • ylös 30
 • alas 8
Ystävä

Minusta kirjoittajan kannattaisi miettiä, mitä itse olisi tehnyt vastaavassa tilanteessa ja minkälaista reaktiota olisi odottanut. Ei ole helppoa sekaantua toisten perhe-elämään minkäänlaisessa asiassa. Viestintuoja saa helposti syyt niskoilleen ja ystävyyskaupunki voi olla mennyttä. Lisäksi erilaisia huhuja syntyy ilman aihettakin jo pelkästä kateudesta tai ilkeämielisyydestä. Se, kenen puolella ystäväsi ovat oikeasti, selviää vasta pitkän päälle. Pitävätkö he yhteyttä sinuun vaiko exääni. Oma käytöksestä vaikuttaa myös.

 • ylös 23
 • alas 11
Vierailija

Ex-mieheni petti työkaverinsa kanssa puoli vuotta ja kukaan ei kertonut minulle, vaikka olivat avoimesti yhdessä työpaikan risteilyllä ja olivat myös harrastaneet seksiä töissä, joka oli nähtävästi myös paljastunut. Miehen toinen nainen oli jalkapallojoukkueen huoltaja ja olivat myös harrastuksessaan yhdessä. Voin kertoa, että miehen valehtelu ja suhteen oaljastuminen oli itselleni niin suuri kriisi, että sairastuin traumaattiseen stressireaktioon ja olen vasta nyt terapian myötä tokenemassa. Tässä yhteiskunnassa ymmärrystä tuntuu tulevan vain pettäjää ja toista naista kohtaan ja petetty jää kipujensa kanssa ihan yksin. Tsempataan, että jatka omaa elämääsi ja anna anteeksi. Ymmärrättekö, miten rajua on tajura, miten lähin ihminen on valehdellut puoli vuotta ja menneisyys alkaa muuttua valheeksi. Ja miten joku nainen saattaa ehdoin tahdoin olla varatun miehen kanssa ja osaltaan hajottaa perheen. Sitä en ymmärrä. Anteeksi en kummallekaan koskaan tule antamaan ja olen naisen taipumuksesta sekaantua varattuihin miehiin kertonut muillekin, josta nainen suuttui niin, että teki kunnianloukkaussyytteen. Läpi hän se ei mennyt, koska asia josta kerroin oli totta. Hänhän oli ollut suhteessa varatun miehen kanssa. Minä olin ainoa meistä kolmesta, joka ei valehdellut. Ettekö te toiset naiset yhtään ajattele omaa mainettanne, joka menee ollessanne varattujen kanssa?

 • ylös 14
 • alas 12
sussu

Mulla on semmoset kokemukset, että olen pariin otteeseen kertonut pettämisestä ja sen jälkeen ei ole näistä "ystävistä" kuulunut mitään. Että tekipä niin tai näin, niin mikään ei ole hyvä. Sillä olen päättänyt, että jokainen hoitakoot suhteensa ihan ite.

Samoin kävi, kun kerroin eräälle tuttavalle siitä, että kaikki mitä hän kertoo suhteestaan miehensä kanssa ja siihen liittyvään eroon pari "kaveria" juoruaa ympäri kyliä. Eipä ole tämänkään kanssa ennää kahvikupillist juotu. Kiitos että morjestaa.

 • ylös 14
 • alas 9
Tämmöistätäällä

Niin juuri, ei kannata sekaantua. Tässä joku mainitsikin, että yleensä viestintuoja ammutaan. Kyllä asianomaisten pitää selvittää sotkunsa itse. Mitä siitä tulee, jos on montaa sopankeittäjää sotkemassa, juoruilemassa ja tyrkyttämässä neuvoja, että miten jätetyn/ pettäjän tulisi menetellä? Lisää sotkua ja pahaa mieltä. Oikeat ystävät antavat tukea, lohtua ja auttavat jätettyä selviytymään ja antavat ex- pariskunnan selvitellä rauhassa välejään. Joskus käy niinkin, että herra/ rouva palailee häntä koipien välissä kotiin, kun ruoho ei ollutkaan vihreämpää aidan toisella puolella. Miten silloin käy niiden ystävien, jotka sekaantuivat liikaa asioihin tai ” valitsivat puolensa”? Veikkaanpa, ettei näillä ole enää sijaa kummankaan elämässä, menivät asiat sitten niin tai näin.

 • ylös 13
 • alas 12

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat