Lukijan kirje: Paritalosta ystävien kanssa tuli riesa

Paritalonaapuri lähti ulkomaille monen vuoden työkomennukselle. Mitä tehdä naapurin pihan kanssa, jota he eivät itse hoida?Lue koko juttu

Lukijan kirje: Paritalosta ystävien kanssa tuli riesa

Kommentit (13)

Vierailija

Kerrot ehdottaneesi, että naapurisi leikkaisivat vuorostaan teidän aitanne ja nurmikkonne,mutta he vain nauravat ikään kuin se olisi vitsi. Älä ehdota vaan sano suoraan asia että kahden pihan hoitaminen on liian raskasta, ja pyydä, että hankkivat jonkun hoitamaan heidän pihaansa, kun ovat itse poissa.

 • ylös 70
 • alas 45
Kerrostaloasukas

Naapurinne eivät todellakaan voi olettaa, että te hoidatte heidän pihaansa vuosikausia korvauksetta pelkkää hyväntahtoisuutta. Kerro, ette aio tehdä niin ja ehdota, että hankkivat jonkun muun, joka tekee työt. Ellei, jätä hoitamatta kokonaan.

 • ylös 33
 • alas 49
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Onkos se naapuri sitten pyytänyt teitä pitämään pihan siistinä? Ehkä se ei häiritse naapuria?

 • ylös 25
 • alas 7
Vierailija

Ei kannata uhriutua. Jättäkää piha hoitamatta tänä kesänä, jotta naapuri oivaltaa paljonko siinä on työtä. Eiköhän ennen komennukselle paluuta heilläkin ole joku idea kuka sitä hoitaa ja millä korvauksella heidän poissa ollessaan.

 • ylös 34
 • alas 9
Piha-Pirkko

Keskustelitteko etukäteen siitä, kuinka ja millaisessa kunnossa naapurin pihaa pidetään? Toki heitä ei välttämättä ulkomailta saakka haittaisi hoitamatonkaan piha, mutta teitä saattaisi haitata. Kertoisin avoimesti, että ette jaksa tällä hetkellä työmäärää, ja pyytäisin hakemaan pihan hoitamiseen muuta ratkaisua. Kuulostaisi, että heillä saattaisi olla varaa palkata apua ainakin raskaampiin hommiin.

 • ylös 21
 • alas 16
Vierailija

Nurmikkoa leikkaamaan he voivat palkata naapuruston teinin ja muihin töihin puutarhurin. Ei tule liian kalliiksi, jos on kuitenkin varaa pitää taloa. Kerro, että näin on tehtävä, älä ehdota!

 • ylös 15
 • alas 20
Kaki

Keskustelu on aina ratkaisun avain, ei syyllistäminen tai tiuskiminen, ei ehdoton asettelu, vaan molempia osapuolia hyödyttävä ratkaisukeskeinen keskustelu. Itse lähestyisin asiaa varmaan sitä kautta, että hyvässä hengessä pyrkisin avaamaan keskustelun siitä mitä voisitte keksiä siihen että teillä ei voimat riitä kahden pihan hoitoon. Sen pitäisi havahduttaa ystäväsi ymmärtämään, että te haluatte auttaa mutta ette voi enää tämän enempää tehdä heidän hommiaan.

Voi hyvin olla että heitä itseään ei hoitamaton piha haittaisi, mutta se on ikävä signaali varkaille siitä että talo on ollut pitkään tyhjillään, lisäksi myös ei-toivotut vieraat kuten lehtokotilot saavat mainion lisääntymispaikan hoitamattomasta pihasta. Ja tottakai se on myös esteettinen haitta naapurustolle.

Olisi hyvin tärkeää että ystäväsi ymmärtää että pihan hoito vaatii muutakin kuin ”nurmikon leikkauksen pari kertaa kesässä”, mutta samalla pitäisi koettaa välttää kitkaista syyllistämisasetelmaa. Voi hyvin olla että he eivät oikeasti ole vain tajunneet kuinka suuri homma pihanhoito on, erityisesti jos heillä ei ole siitä kovin paljon kokemusta. Siksi pitäisi välttää konfliktitilanteita, mutta silti olla johdonmukainen siinä miksi te ette enää voi hoitaa heidän pihaansa.

Tilanne olisi huomattavasti helpompi mikäli kyseessä olisi joku naapuri jolla ei ole mitään väliä. Mutta koska kyseessä on ystäväsi, niin koeta lähestyä häntä ensisijaisesti rauhanlippu kädessä, vilpittömästi.

 • ylös 20
 • alas 13
Vierailija

Kummallista että ihmiset suostuvat kaikkeen. Ensin tilapäisesti, ja sitten siitä tulee pysyvä ratkaisu. Ei tulisi mieleenkään uurastaa tuolla lailla. Pitää saada suunsa auki. Tai ihan vaan jättää tekemättä.

Vierailija

Trolli.
Oma rauha ja ihana niitty asfalttipläntillä kolistelun ja naapurin ruohonleikkuun sijasta ei oikeasti voi haitata ketään.

Vierailija

Ilkka Hanski, kuuluisa suomalainen biodiversiteetti tutkija suositteli ihmisille vähän vähemmän hoidettuja pihoja, biodiversiteetti kiittää. Antakaa luonnolle ja eliöille vähän elintilaa, ettehän te siellä pihalla asu.

Vierailija

Kirjoituksen perusteella tulee kuva, että sinua häiritsee hoitamaton piha, ei naapuria, ketkä muuttivat ulkomaille. Ehkä ette koskaan edes keskustelleet asiasta. Olet hoitanut naapurin pihaa, jotta se miellyttäisi sinun silmää. Nyt odotat jotain vastinetta, jota et tule koskaan saamaan. Tähän on yksi ratkaisu, myydä oma puoliskonne pois ja tilalle omakotitalo. Et voi olettaa, että muut pitävät huolen omasta omaisuudestaan siten, että se saisi sinun hyväksynnän.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat