Lukijan kirje: Esikoiseni ansaitsisi sisaruksen tuekseen perheessä

Olisi hienoa, jos esikoisella olisi sisarus, kun minusta ja isästään aika jättää.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Esikoiseni ansaitsisi sisaruksen tuekseen perheessä

Kommentit (6)

Lapsesi pärjää kyllä

Sisarukset kasvavat joskus kivasti yhteen ja heistä tulee elinikäinen kimppa. Sitten on taas sisaruksia, jotka aikuisena tuskin tapaavat, kun yhteisestä kasvualustasta huolimatta ei löydy mitään yhteistä, tuskin puhuttavaa.

Sitten taas on perheen ainokaisina kasvaneita lapsia, joilla on ympärillään mitä parhain ystäväjoukko, johon tukeutua.

Tällä tarkoitan summa summarum sitä, ettei sinun kannata kantaa liikaa huolta lapsesi pärjäämisestä sitten, kun aika jättää. Jokainen löytää oman ja itselle parhaan tavan elää siinä tilanteessa, missä elää. Lapsesi pärjää kyllä!

Mutta eipä silti, kyllä sisarukset parhaimmillaan ovat sitä parasta, mitä elämä ihmiselle voi tarjota! Että jos lapsiarkea jaksat, niin siitä vaan.

  • ylös 38
  • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Isosisko

Olen vanhin lapsi. Minulla on vielä neljä sisarusta. Kenenkään kanssa en ole enää tekemisissä. Olen kyllästynyt olemaan se, johon on aina otettu yhteyttä vain, jos asianomainen tarvitsee jotakin apua/neuvoa/ rahaa. Muuten ei. Minusta sisaruksia ja suurta perhettä ihannoidaan tarpeettomasti. Tunnen perheitä, joissa tilanne on erilainen ja sisarusten välit hyvät. Myös muita, joissa on vielä pahempi välirikko.

  • ylös 8
  • alas 25
siskojasenveli

Tiedän sisaruksia, jotka ovat bestiksiä, ja heidän sukukokoontumisensa ovat isoja hauskoja tapaamisia. Mutta vaikka niin ei olisi, niin sisarukset ovat useimmiten kuitenkin tukena, jos elämä kolhii. Ja erityisesti sisarukset ovat tärkeitä, kun omat vanhemmat vanhenevat. On ollut hyvä juttu, että olen voinut veljeni kanssa sopia esim siitä, että pidämme tasatahtia yhteyttä vanhenevaan yksin asuvaan äitiimme.

  • ylös 26
  • alas 6
Ystävät kunniaan

Minulla, ikävä kyllä, on sisarus. Hän on ollut taakka ikääntyville vanhemmilleni ja tulee kaiketi olemaan myös minulle. Kaikki rahat menevät kurkusta alas ja asenne on ilkeä, jopa julma. Paitsi silloin, kun hän haluaa jotakin. Toivoisin olevani ainut lapsi, mutta tämän asetelman kanssa on vain elettävä. Ellet oikeasti halua toista lasta, ehdottaisin, että tuet ainokaisesi ystävyyssuhteita ja opetat hänelle miten solmia kestäviä ihmissuhteita. 

  • ylös 29
  • alas 6
Vierailija

Minä eläkeikäinen olen aina kaivannut sisarusta, vieläkin kadehdin heitä joilla niitä on. Harvinaista, että aikuisiässä oltaisiin riidoissa eikä pidettäisi yhteyttä. Voisin aina soittaa sisarelle tai veljelle, lapsillani olisi serkuksia, setiä ja enoja. Se olisi heillekin rikkautta. Minun piti täyttää kaikki vanhempieni toiveet, päteä ja loistaa. Kun se ei kaikilta osin onnistunut, sain kokea heidän pettymyksensä. Joulut ja muut juhlapäivät olisivat olleet hauskemmat kasvinkumppanin kanssa. Kun vanhemmat sairastuivat ja sitten menivät pois, olisi ollut sisaruksista tukea ja lohtua. Ystävät ja rakastetut tulevat ja menevät, mutta veri on vettä sakeampaa. Itselläni on kolme lasta, vaikkei miestä.

  • ylös 22
  • alas 4

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat