Lukijan kirje: Sisarkateus on luonnollinen kehitysvaihe

Pieni lapsi on riippuvainen vanhempiensa välittämisestä, ja sisarkateus on ymmärrettävä tunne.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Sisarkateus on luonnollinen kehitysvaihe

Kommentit (4)

Joskus kannattaa hakea apua

Sisarkateus on toki luonnollinen asia. Toiset ovat kuitenkin kademielisempiä kuin toiset. Joskus sisarkateus ilmenee myös jopa väkivaltaisuutena tai kiusaamisena sisarusta kohtaan.

Minkäänlaista väkivaltaa, fyysistä tai henkistä ei saa suvaita. Vanhempien tehtävänä on valvoa, että kateus pysyy sallituissa rajoissa. Joskus voi olla viisasta hakea ulkopuolista apua ja terapiaakin, jotta asia saadaan korjatuksi.

Pahaksi äitynyt sisarkateus saattaa pilata sisarusten välit koko iäksi. Sellainen on sääli ja suuri vahinko sillä näin sisarukset menettävät toistensa tuen ja turvan, mikä on yksi parhaista asioista maailmassa.

  • ylös 9
  • alas 29
Vierailija

vanhempien tehtävä on oltava tasapuolinen, kun ei ole aihetta, ei ole kateutta.

  • ylös 32
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Entä kun sisarkateus ilmenee vasta aikuisiällä? Esikoinen katkaisee välit perheeseen ja jopa koko sukuun, jotta elämä olisi hänelle helpompaa. Entä me kaikki muut, jotka kärsimme siinä sivussa ilman isosiskoa ja vanhemmat ilman yhteyttä lapseensa. Anteeksi on pyydetty ja toivottu keskustelua. Emmekö ole edes sen arvoisia?476

  • ylös 7
  • alas 27
Vierailija

Oma sisarussuhde on monimutkainen. Toisaalta hän piti huolta minusta toisaalta hänen piti saada kalleimmat ja hienoimmat lahjat ja huomiota. Lapsuudenkuvissa on vain alle tusina kuvaa, joissa itse esiinnyn yksin. Hänestä taas löytyy kolme albumillista kuvia. En ole katkera, olemme ihan ookoo väleissä. Menneisyys on mennyttä, eikä se määrittele minua. Olisi kuitenkin ollut hyvä, että näistä asioista aikoinaan olisi puhuttu neuvolassa ja puututtu epäkohtiin.

  • ylös 27
  • alas 6

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat