Lukijan kirje: Tuttava ei ollutkaan hyvä valinta työkaveriksi

Harmittaa, että suosittelin tuttuani työpaikalla olevaan tehtävään.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Tuttava ei ollutkaan hyvä valinta työkaveriksi

Kommentit (3)

Ota asia puheeksi

Onpa noloa! Mutta ei auta itkeä maahan kaatunutta maitoa.

Asian kanssa on elettävä ja koska olet osaltasi syyllinen, sinulla on myös oikeus ja velvollisuuskin koettaa vaikuttaa asioihin. Oletko ottanut asian puheeksi ystäväsi kanssa?

Näytä tänne palstalle laittamasi teksti ystävällesi ja kysy, mitä tehdään. Eihän sinulla ole paljon menetettävää. Jos ystäväsi hutiloi työnsä, et kauaa ilmeisesti ole enää hänen ystävänsä.

Sano, että olisi viisasta korjata tapansa. Suora puhe on yleensä paras. Voi olla, että teet hänelle palveluksen. Ehkä hän on muuttunut tuollaiseksi juuri siksi, ettei kukaan ole kehdannut häntä ojentaa. Tee sinä se.

  • ylös 27
  • alas 12
Vierailija

On pomon tehtävä panna myöhästelevä työntekijä aisoihin. Ammattitaitoinen pomo ottaa henkilön puhutteluun. Jos ei tavat muutu, hänet voi irtisanoa.

  • ylös 95
  • alas 8
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vaikka oletkin suositellut tuttavaasi työhön, et ole vastuussa hänen palkkaamisesta. Se on työnantajan päätös ja tällöin, jos tuttavasi ei suoriudu tehtävistään niin kuin pitäisi, on työnantajan velvollisuus asiaan puuttua. Olet jo rehdisti kertonut, että suosittelit tuttavaasi työhön sillä kokemuksella mitä sinulla aikaisemmin oli. Se riittää. Lakkaa patistamasta tuttavaasi tekemään hänelle kuuluvat tehtävät ja ehkä työnantaja löytää syyn purkaa työsopimus. 

  • ylös 48
  • alas 59

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat