Lukijan kirje: Kadehdin niitä, joilla on sisarus

Voi kun minulla olisi sisko tai veli, jolle soitella, ja lapsillani olisi serkkuja, setiä ja tätejä.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Kadehdin niitä, joilla on sisarus

Kommentit (3)

lapsen tarve

Olet niin oikeassa. Jos ei kyse ole siitä, että perheeseen ei saada kuin yksi lapsi lääketieteellisistä tai olosuhteellisista syistä, niin silloin jokaisessa perheessä pitäisi olla ainakin ne kaksi juuri tuosta syystä mitä kirjoitat. Ainoa lapsi jää kovin yksin vanhemmiten , juuri noista syistä mitä luettelet.

  • ylös 40
  • alas 18
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ainokainen ja ainokaisen äiti

Puolensa kaikella. Olen itse ainokainen, ja elämässäni on ollut vaiheita, jolloin olisin kaivannut sisaruksia, mutta mutta...

Puolisollani on ollut erittäin tiivis lapsuudenperhe - jopa niin tiivis, ettei muita kavereita oikein ollutkaan, ja vanhemmat eivät sellaisia ilmeisesti oikein suosineetkaan (ainakaan kannustaneet hankkimaan).

Lapsia oli neljä, ikäeroiltaan vähän 2+2. Kaksi vanhinta ovat jo kuolleet. Toisilleen aikanaan erittäin läheiset mieheni ja pikkuveljensä ovat etääntyneet - suurena syynä tähän olivat leskiäidin sairastumisen, kuoleman ja sen jälkeisten järjestelyjen aiheuttamat erimielisyydet, vaikka varsinaisesta perintöriidasta ei ollut kyse, vaan pikemminkin erilaisista käsityksistä hoitaa asioita.

Nykyään eivät juurikaan ole tekemisissä. Joulukortit ja syntymäpäiväonnittelut lähetetään, ja kerran pari vuodessa soitellaan, jos on jotain konkreettista asiaa. Tavanneet eivät ole kymmeneen vuoteen, vaikka välimatkaa ei ole paljon. Että siinä sitä "apua ja tukea".

Toinen itseäni mietityttävä asia on, kuinka tasapuolisia vanhemmat pystyvät olemaan lapsiaan kohtaan. Vertailua tulee helposti - seurauksena saattaa olla esim. koko iän jatkuva sisarkateus. Itsellänikin on vain yksi lapsi (syitä en nyt tässä lähde erittelemään), mutta olisinko osannut kohdella useampia lapsia tasapuolisesti?  Vanhemman voi olla vaikeaa olla vertailematta lapsiaan, tiedostamattaankin.

  • ylös 11
  • alas 4

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat