Olemme huolissamme tuttavasta, joka ei halua ottaa ammattiapua vastaan, vaikka sitä on hänelle ja lapselle jo vuosien ajan tarjottu. Kun apua on annettu, kyseenalaistaa kaiken. Kaikki ovat väärässä, hän tietää mikä on lapselle parasta, mutta valitettavasti tällä ajatustavalla asiat menevät koko ajan vain huonompaan suuntaan. Tämä on valitettavasti vaikuttanut koko perheeseen ja ekaluokan aloittaneeseen lapseen. Näkyy mm. lapsen käytöksessä. Äidinkään käytös ei ole normaalia eikä lapselle sopivaa (lapselle kerrotaan kaikki suurenneltuna ja tämän takia lapsi puhuu levottomia ja käytös muuttuu koko ajan väkivaltaisemmaksi). Pelottaa koko perheen puolesta... Mitä tapahtuu, kun lapsi kasvaa... Hän ei suostu kuuntelemaan kenenkään neuvoja, vaan suuttuu silmittömästi, kun häntä yritetään auttaa... Onko teillä vastaavanlaisia kokemuksia? Onko vinkkejä, miten perhettä voisi vielä yrittää auttaa?

  • ylös 8
  • alas 20

Kommentit (4)

Autetaan toisiamme

Neuvoisin viipymättä ottamaan yhteyttä oman paikkakuntasi sosiaali- ja kriisipäivystykseen ja kysymään neuvoa sieltä miten toimia. Saattavat ottaa asian vakavasti kun kysymyksessä on myös alaikäinen lapsi. On kurjaa, että lapset kärsivät vanhempiensa ongelmista ja useasti vaikkapa ongelmanuorten kohdalla syy pahoinvointiin ja huonoon käytökseen löytyy hyvinkin läheltä.

Itselläni oli ja on edelleen samankaltainen huoli naapuristani. Olen nyt vuoden ajan milloin soittanut ambulanssin, milloin poliisille ja useamman kerran sosiaali- ja kriisipäivystykseen. Olen jutellut hänen kanssaan lukemattomia kertoja, vienyt ruokaa ja lainannut rahaakin. Minun oli pakko oman jaksamisen kannalta kääntää toinen poski ja olla enää puuttumatta naapurini hyvinvointiin, hän kun ei myöskään näe toiminnassaan mitään vikaa eikä halua ottaa apua vastaan. Sinua kannustaisin kuitenkin vielä etsimään apua, koska perheessä on lapsi, jonka elämä ei saa mennä pilalle itsekkäiden ja varmasti henkisesti sairaiden vanhempien vuoksi vain siksi etteivät he huoli apua vastaan. Tsemppiä!

HÄTÄ TUTTAVAPERHEEN HYVINVOINNISTA -lisäkysymys

Kiitos vastauksesta. Miten auttaa äitiä, joka ei selvästikään selviä itse ongelmistaan, koska ei suostu ottamaan apua keneltäkään vastaan? Perheelle on tarjottu jo paljon erilaisia palveluja, mutta kun mikään ei kuulemma auta, koska hän on vain oikeassa ja tietää mikä hänen lapselleen on parasta. (näin ei kylläkään valitettavasti ole). Äiti lähettelee tutuilleen mitä oudompia viestejä, jotka ovat välillä ihan psykoottisia. Suurentelee kaikkea kuulemaan ja näkemäänsä, ihan kuin olisi maailmanloppu tulossa. "Kaikki on viety, en näe lastani enää ikänä", vaikka on vieressä. Jutut menevät koko ajan vaan oudommiksi... Auttajina olemme neuvottomia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos äidillä on mielenterveysongelmia ja sanoit että alkaa olla psykoottista, niin äiti pitäisi saada psykiatriseen hoitoon, joka onnistuu joko päivystyksen kautta tai soittamalla ambulanssi niin saisi hoitoa vaikka tahdon vastaisesti.

Pikkulintu

Heti soitto lastensuojeluun ja kerrot heille huolesi. Kotiin menee sosiaalityöntekijät käymään ja he osaavat kyllä arvioida äidin vointia ja lapsen koti oloja että hommaavat tarvittavan avun. Siitä avusta ei voi enää kieltäytyä jos lapsen hyvinvointi on vaarassa.

Kuukauden tykätyin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat