Leivinuuniajasta sähköliesiaikaan

Imelletty perunalaatikko

Makeaksi ja pehmeäksi imelletty perunalaatikko on monelle maku, mikä tuo mieleen vanhanajan leipomispäivät. Imelletty perunalaatikko valmistui kätevästi leivinuunien jälkilämmössä. Sähkölieden uunissa imelletty perunalaatikko imeltyy ja valmistuu erittäin helposti ja leivinuuniajan ohjeet on erittäin helppo soveltaa, kun imellettyä perunalaatikkoa imelletään ja valmistetaan sähkölieden uunissa.

Imelletty perunalaatikko, ainekset:

2 kg perunoita, kiinteitä tai jauhoisia, kaikki lajikkeet imeltyy

vettä: keittämiseen, tönkkösoseen ohentamiseen ja imeltymiseen

4 rkl vehnäjauhoja

50-100 g voita

4-8 dl täysmaitoa, määrä vaihtelee erittäin paljon eri lajikkeilla

1-2 tl suolaa

Työvaiheet:

1. Kuoritaan perunat. Varsinkin jauhoiset ja herkästi hajoavat perunat tulisi kuoria raakana kuorimistappioiden välttämiseksi. Kuoret voi halutessa liottaa kuumassa maidossa, mikä lisätään soseeseen imeltymisen jälkeen.

2. Keitetään kuoritut perunat SUOLATTOMASSA vähässä vedessä kypsiksi.

3. Survotaan perunat soseeksi suoraan keittoveteen perunasurvimella / nuijalla.

4. Jäähdytetään sose erittäin suurta huolellisuutta noudattaen 74-76 asteiseksi.

5. Ripotellaan soseeseen jauhot ja survotaan ne 74-76 asteiseksi jäähdytetyn soseen joukkoon.

6. Laitetaan 74-76 asteinen sose kattilassa 65-70 asteiseen uuniin. Annetaan perunasoseen imeltyä 2-4 tuntia. Sekoitetaan sosetta välillä 2-3 kertaa. Imeltymisen alkamisen voi tarkistaa maistamalla.

7. Sulatetaan voi ja lisätään soseeseen tai lisätään voi ohuina siivuina ja lisätään suola. Sekoitetaan tasaiseksi. Lisätään maitoa niin että saadaan sakea puuromainen velli.

8. Laitetaan sose voideltuun uunivuokaan. Lisätään pinnalle voinokareita. Pinnalle voi lisätä korppujauhoja.

9. Paistetaan aluksi noin 200 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu. Paistetaan 2-3 tuntia.

  • ylös 20
  • alas 10

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat