Ei enää mitään jännää ja hauskaa

VAROITUS ! ! ! Jos haluatte että imelletyn perunalaatikon valmistaminen on edelleenkin mielenkiintoista ja jännää, niin silloin tämä ohje kannattaa ohittaa ja unohtaa.

Imellettyyn perunalaatikkoon tarvitaan ainoastaan perunoita, vehnäjauhoa, vettä, maitoa ja suolaa. Makua antaa imeltäminen ja suola.

Kuoritaan 2kg perunoita ja perunat keitetään kattilassa kypsiksi vähässä SUOLATTOMASSA vedessä. Perunat soseutetaan kattilassa kuumina vähään verteen.

Sose jäähdytetään noin 70 asteiseksi. Jäähdytettyyn soseeseen lisätään 2 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja. Jauhot sekoitetaan soseeseen. Lisätään tarvittaessa tilkka noin 70-73 asteista vettä. Mitään muuta tässä vaiheessa soseeseen ei lisätä.

Kansi sosekattilaan ja sose laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin 2-4 tunniksi. Sosetta voi hämmentää imeltymisen aikana 2-3 kertaa ja samalla voi maistamalla seurata imeltymistä.

Imeltyneeseen soseeseen lisätään voita 50-100g sulamaan ohuina siivuina ja lisätään suolaa noin 2 teelusikallista. Soseeseen lisätään maitoa niin että saadaan sakea puuromainen velli. Maidon määrä vaihtelee runsaasti eri lajikkeilla. Jos perunalaatikosta halutaan reilusti ruokaisa, niin silloin tehdään reilusti sakeaa "haarukkaruokaa". Lisukkeena perunalaatikko tehdään notkeammaksi, usein lusikoitavaksi liruksi.

Sose laitetaan voideltuun uunivuokaan ja paistetaan aluksi 190-200 asteisessa uunissa niin että pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan uunin lämpötila alennetaan 130-140 asteeseen ja kupliminen rauhoittuu.

Paistoaika on 2-3 tuntia.

Todellakin tylsä ohje. Tässä ei ole enää mitään mielenkiintoista.

  • ylös 58
  • alas 7

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat