Makeutettu Perunalaatikko

Vaihtoehtona imeltämiselle perunalaatikon voi valmistaa myös makeutettuna.

Siirapilla makeutettu perunalaatikko:

Tässä ohje:

1½ kg jauhoisia perunoita
½ dl vehnäjauhoja
50–75 g voisulaa
6 dl maitoa
2 tl suolaa
½–1 dl siirappia

Näin valmistuu siirapilla makeutettu perunalaatikko:

1. Keitä perunat kuorineen. Kaada keitinvesi erilliseen kulhoon. Kuori kuumat perunat ja soseuta kuumana. Lisää keitinvettä niin paljon, että saat soseesta löysän puuromaista. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Makeutettuun perunalaatikkoon jauhot lisätään heti soseuttamisen jälkeen.

2. Lisää voisula seokseen, sitten maito ja lopuksi suola ja siirappi. Perunasoseesta pitää tulla paksuhkoa velliä. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Voit laittaa pinnalle myös muutaman voinokareen ja pinnalle voi ripotella korppujauhoja.

3. Paista aluksi noin 200 asteessa. Kun pinta saa väriä sose alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila 130 asteeseen ja kupliminen rauhoittuu ja sose ei kiehu yli.

4. Paista 2½-3 tuntia.

  • ylös 8
  • alas 6

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat