Imelletty naurislaatikko ja imelletty lanttulaatikko

Näitä valmistetaan harvoin. Imeltäminen ehkä hiukan tarkempaa verrattuna perunalaatikon imeltämiseen.

Imelletty naurislaatikko ja imelletty lanttulaatikko

Tässä yksinkertainen ohje. Maku tulee imeltymisestä.

Tässä ohjeessa on otettu huomioon kaikki lanttulaatikon naurislaatikon imeltämisen perusteet ja tämän mukaan tehty imeltäminen imellyttää myös naurislaatikon ja lanttulaatikon. Lanttulaatikon ja naurislaatikon imeltäminen vaatii ehdottomasti imeltämisreaktioiden lämpötilan 65-72 astetta tai muuten imeltymistä ei tapahdu riittävästi.

Mahdollisimman yksinkertaiset raaka-aineet:

3 kg nauriita tai lanttuja

vettä keittämiseen ja imeltymiseen

6 ruokalusikallista vehnäjauhoja

50-125 g voita

2-3 teelusikallista suolaa

Maitoa ja/tai kermaa

1. Kuoritaan lantut tai nauriit
2. Keitetään vähässä suolattomassa vedessä. Keittovesi kannattaa ottaa talteen ja lisätä tarvittaessa.
3. Lantut tai nauriit soseutetaan. Tarvittessa sose notkistetaan lisäämällä 80 asteista vettä. Vesi on tärkeä osa imellyttämistä. Veden tarve on selvästi pienempi kuin perunoilla ja soseesta tuleekin helposti liian notkeaa.
4. Jäähdytetään sose 76 asteiseksi. Korkeammassa lämpötilassa jauhot "palaa".
5. Lisätään 6 ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoitetaan soseeseen. Mitään muuta tässä vaiheessa EI lisätä.
6. Laitetaan 76 asteinen sose imeltymään 65-70 asteiseen uuniin. Tässä lämpötilassa tapahtuu imeltymisreaktiot.
7. Tarkistetaan imeltyminen maistamalla noin tunnin kuluttua. Lisätään jauho jos ei merkkiä
imeltymisestä
8. Annetaan imeltyä 2-5 tuntia. Sekoitetaan 2-3 kertaa imeltymisen aikana.
9. Lisätään suola, voi ja maito tai kerma niin että saadaan notkeahko puuromainen sose. Voi maustaa.
Siirappia ja sokeria ei tarvita.
10. Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
11. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa niin että pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan, uunin lämpötila alennetaan 130-140 asteeseen ja kupliminen rauhoittuu.
12. Paistetaan 2½-3 tuntia.

Imelletyn perunalaatikon voi valmistaa tämän ohjeen mukaisesti soveltaen.

  • ylös 21
  • alas 5

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat