Lukijan kirje: ”Emme harrasta enää seksiä – kärsinkö siitä?”

”Kärsinkö siitä, ettei seksiä enää ole, kaipaanko nautintoa? Ehkä vähän”, lukijamme kirjoittaa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Emme harrasta enää seksiä – kärsinkö siitä?”

Kommentit (7)

Vierailija

Me ei olla vielä edes ikäihmisiä, mutta seksiä meillä ei ole ollut pariin vuoteen. Aluksi se loppui juurikin lääketieteellisistä syistä, mutta nyt varmaan tilanne olisi toisenlainen, jos päättäisimme harrastaa seksiä. Mutta kun tähän tilanteeseen on vaan jotenkin jumiutunut, että ei ole sitä seksiä. Joskus ajattelen, että mitä jos olisikin rakastaja ihan vaan seksiä varten, mutta asia tuntuu niin hankalalta, ettei siihen tohdi enää ryhtyä. Oikeastaan loppupelissä en edes kaipaa seksiä niin paljon, että haluaisin menettää mieheni suhdesotkujen takia. Hyvin meillä menee kuitenkin ja viihdymme yhdessä.

 • ylös 40
 • alas 27
Seksi on tärkeää

Rakastavassa ilmapiirissä harrastettu seksi olisi tärkeä osa elämää. Seksi ylläpitää myös fyysistä terveyttä. Pitkässä avioliitossa seksimme loppui mieheni sairauksiin, ja viimein omaishoitajuuteeni. Toisinaan mietin myös "kunniallista poikaystävää", mutta ei ollut voimia eikä aikaa seksisuhteen luomiseen. Siinä on hankalia moraalisia kysymyksiä, jotka liittyvät myös "poikaystävään" - eihän mies ole mikään seksilelu. Tosiasiassa ongelma on vaikea.

 • ylös 14
 • alas 20
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kauheaa

Kymmenen vuotta ilman seksiä. Kun täytin 50, miehet halut loppui kuin seinään. Ennen sitä hän julisti kovaan ääneen että viikon saamattomuus oikeuttaa pettämisen. Oiskohan mulla jo oikeus myös kymmenen vuoden jälkeen

 • ylös 14
 • alas 8
Ninde

Nyt on ilmaan heitelty molemmin puolin ajatuksia pelkästä seksisuhteesta... Äärimmäisen houkutteleva ajatus, mutta hiukka pelottaa,  https://www.panoseuraa.org/seksisuhde/ kun tästä miehestä kuitenkin kovasti pidän... että osaako siihen asennoitua vaan seksinä. Etten ampuis nyt itseäni jalkaan..

 • ylös 6
 • alas 12
Onko pakko antaa

Seksi ei koskaan ole ollut minulle tärkeää. En saa siitä mitään ja useimmiten se myös sattuu. Mielestäni on minun oikeuteni olla harrastamatta seksiä, jos se ei kerta kaikkiaan tunnu hyvältä. Voin hyvin osoittaa rakkautta muilla keinoin ja onkin puolisoni päätös haluaako olla kanssani suhteessa, jossa seksuaalinen kanssakäyminen on hyvin harvassa. Olen tullut siihen johtopäätökseen, esimerkiksi terveydenhuoltoalan ammattilaisten kommenttien perusteella, että minussa on ilmeisesti paha valuvika kun olen haluton. Miksei voi olla normaalia olla aseksuaali? Miksi sen pitää olla jokin vika korvien välissä? 

 • ylös 12
 • alas 4
Nainen, 63v.

Mielestäni kenenkään ei ole pakko "antaa" parisuhteessakaan, jos ei ole halua. Nuorena ja keski-ikäisenä estrogeeni huolehtii siitä, että seksiä haluaa saada ja antaa. Mistään en ole lukenut, että rintasyövän jälkeen ja varsinkin 5-vuotisen anti-estrogeenin tai vastaavan seurauksena lähes 6-kymppiseltä naiselta katoaa halut totaalisesti. Näin kävi minulle, mutta en halua siihen mitään lääkitystä. Ajattelen, että 43:n vuoden ajan sain sitä herkkua ihan tarpeeksi. Aika aikaa kutakin.

 • ylös 12
 • alas 5
Kaija 65v

Miksi pitää kysyä kärsinkö siitä? Minä ainakin tiedän jos jostakin kärsin. Mainoksissakin sanotaan monen kärsivän tietämättään jonkin puuttumisesta. Kyllä todellisen kärsimyksen tuntee jos sitä on.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat