Lukijan kirje: ”Olen kadottanut avioliitossani itseni ja vain teeskentelen iloista”

Mitä tarvitaan onnelliseen elämään?

”Tunnen oloni epämiellyttäväksi enkä ole tyytyväinen elämääni. En haluaisi erota, mutta ajattelen sitä usein”, lukijamme tunnustaa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Olen kadottanut avioliitossani itseni ja vain teeskentelen iloista”

Kommentit (10)

Ero ei ole ratkaisu

Kannattaa varmasti kysyä itseltä, miksi olet elämääsi tyytymätön ja mikä lisäisi tyytyväisyyttäsi. Mitä tarkkaan ottaen kaipaat elämääsi? Kuulostaa siltä että tuskinpa elämäsi avioerolla paranisi. Ilman muuta kannattaa hakea apua, jos tuntee itsensä masentuneeksi. Psykologin tai terapeutin juttusille vain!

 • ylös 48
 • alas 27
Vierailija

Kuulostaa aika tavalliselta tarinalta. Kukapa ei olisi joskus kyllästynyt elämäänsä. Pitkässä liitossa voi kadottaa itsensä tai yhteyden toiseen, tunteet eivät ole samat kuin nuorena. Tulee tunne että ilman toista olisi helpompi hengittää. Ehkä masennus liittyy myös ikääntymiseen. Tässäkö tämä elämä nyt oli? Yleinen ajatus. Kun itsen kanssa on hankalaa helpointa on etsiä syyllistä toisesta mutta se taitaa väärä suunta.

 • ylös 37
 • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kuulostaa enemmänkin siltä, että kaipaat elämääsi uusia tuulia, kuin että olet kadottanut itsesi juuri avioliittoon. Arki ja vanheminen ei ole liiton syy. Ero voi varmasti tuntua uudelta alulta, mutta mitä jos unohtaisit sen osan ainakin vähäksi aikaa kun teillä kuitenkin tuntuu olevan asiat hyvin. Mitä tekisit jos olisit sinkku? Aloittaisitko uuden harrastuksen, hankkisit uuden kampauksen, laihtuisit, kokkaisit gambialaista ruokaa? Ala tekemään näitä juttuja. Aloita pienistä asioista, jos mieliala on tällä hetkellä maassa, kokeile vaikka uutta meikkityyliä. Voit kokeilla yhtä uutta juttua joka viikko. Ken tietää, ehkä teille löytyy miehesi kanssa uusi alku yhteisten kiinnostuksen parista tai sitten löydä elämääsi muitakin tapoja toteuttaa itseäsi kuin perhe ja avioliitto. Tai ehkä päädyt lopulta eroon. Mutta aloita löytämällä itsesi.

 • ylös 40
 • alas 44
Hymy ei maksa mitään

Minustakin vaikuttaa, että vika ei ole liitossa vaan elämän tyhjyydessä. Onneksi sille voi hankkia merkitystä esim uuden, hauskan harrastuksen tai vapaaehtoistyön kautta. Suosittelen tekemään jotain uutta myös puolison kanssa. Yhteinen harrastus tai kokemus yhdistää. Vaikka laskuvarjohyppykurssi!

Kannattaa myös ottaa yhteyttä terveyskeskuksen kautta psykologiin tai seurakunnan perheneuvontaan, että saat järjesteltyä ajatuksiasi koulutetun ihmisen kanssa.

 • ylös 30
 • alas 14
Vierailija

Määrittelemätön paha olo ja masennuksen oloinen kyllästyminen voi olla myös fysiologista.

Käy mittauttamassa veriarvot; kilpirauhanen, rautavarasto ja hormonitasot. Jos kaikki ok, niin edellisten kommentoijien neuvoissa hyviä vinkkejä. "Omaa elämää" voi toteuttaa ilman eroakin ja tehdä vaikka pieniä matkoja ja harrastaa. Ehkä se siippakin voisi vaikuttaa mukavalta kauempaa katsottuna. 

 • ylös 33
 • alas 12
Vierailija

Liityn edellisten näkemykseen. Olen ollut samassa tilanteessa, ja yllättävä ihastuminen kollegaan sai minut harkitsemaan eroa miehestä, joka tuntui etäältä ja avioliitto väljähtyneeltä.

Otin etäisyuttä mieheen ja perheeseen olemalla paljon yksin, käymällä teatterissa ja näyttelyissä yksin ja aloittamalla uuden harrastuksen.

Mietin asiaa kauan, kunnes tajusin, että tämä ihastukseni ei ollut se juttu, vaan se, että halusin olla itsenäinen ja vapaa, ja se toteutui myös elämällä omaa elämää. Mies on edelleen se arkinen kumppani ja juttuseura, mutta elämäni ei ole kiinni hänessä. Ehkä kuitenkin pysymme liitossamme kunnes kuolema erottaa - niinkuin lupasimme yli 30 vuotta sitten.

Ja se kollega - olemme läheisiä ystäviä ja puhumme paljon, mutta ihastuneisuus on kadonnut. Onneksi.

 • ylös 17
 • alas 25
saara-pekka

Samoja tuntemuksia.
Liikunta vaikka kävely saa ajatukset rauhoittumaan.
Harrastuksia, lukeminen ilmaista.
Yhteiset kävelylenkit?

 • ylös 34
 • alas 6
Vierailija

Arki on toisenlaista, kun lapset ovat aikuistuneet ja heillä jo omat perheensä ja menonsa. Avioliitto muuttuu tässä kohden yleensä aika tavallakin. Jäädään taas kaksin ja, jollei ole muita yhteisiä juttuja ollut kuin nämä lapset ja se perheen pyörittäminen, on olo aika outokin. Pesä on tyhjentynyt, ja on aikaa enemmän. Kuten edellä on moni kuvaillut, olisi hyvä löytää jotain tekemistä, jollei yhdessä, niin yksin jotain harrastusta aloitella. Pahinta on jäädä kotiin tätä asiaa ihmettelemään pitkäksi aikaa. Kaikkea hyvää ja ilonaiheita toivon elämäänne vielä lisää.

 • ylös 19
 • alas 14
Ritirii

Minä lähtisin ensisijaisesti tutkimaan mille minusta tuntuu? Mitä sisin haluaa minulle kertoa? Tunteet ovat sama kuin me ja kieltämällä oman sisäisen maailman ja tunteet, voit masentua. Etsimällä niitä asioita mitä itse haluaa ja mistä nauttii, elämänilo palaa.

 • ylös 4
 • alas 23
Vierailija

Kävelyretkiä luonnossa, leffailtoja, retkiä, juhlahetkiä, arjessa kauniita huomion osoituksia kumppanille? Lähtisikö yhteinen kipinä näistä taas?

 • ylös 11
 • alas 2

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat