Lukijan kirje: ”Korvaako ystävä terapeutin, kuten mieheni väittää?”

Puhutko mieluummin ystävälle kuin terapeutille?

”Mieheni pitää eurojen kantamista terapeutille rahan haaskaamisena, mistä olemme väitelleet kiivaasti”, lukijamme kirjoittaa. Kummalle kannalle sinä kallistut?Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Korvaako ystävä terapeutin, kuten mieheni väittää?”

Kommentit (3)

Terapia vois olla hyväksi ihan...

Samaa mieltä että hyvästä terapiasta on apua ja hyötyä.
itse olen kokenut etten pysty enkä edes halua jakaa kaikkia asioita, kokemuksia ja tunnetiloja jne ystävän, puolison, vanhemman tai läheisen sisaruksen kanssa. Esim lapsuuden traumoja ja ihmissuhde ongelmia on ollut helpompi työstää terapeutin kanssa. Terapiassa voin puhua vapautuneesti henkilökohtaisista jutuista sisimmällä ja syvimmällä tunnetasolla koska en tarvitse miettiä, ennakoida enkä ottaa vastuuta terapeutin reaktioista niinkuin arjen ihmissuhteissa. Hänellä on omat kanavansa työstää työssään kohtaamaansa kuormitusta. Olen saanut uusia näkökulmia ja eri tavalla perspektiiviä asioihin kun niitä analysoi turvallisen terapeutin kanssa. Terapia on omaa henkistä hyvinvointia lisäävä ja eheyttävää siinä missä jokin esim ( maksullinen ) fyysinen kuntoilu tai muu voimmaannuttava harrastus.
Terapeutilla on antaa monia erilaisia työkaluja ihan perus arkipäivään joilla voi helpottaa omaa oloa ja hyvinvointia. Onnistunut terapia on kuin sijoitus joka kantaa hedelmää myös terapian jälkeisissä vuosissa. Eihän terapiaa ole edes tarkoitus käydä koko elämää ja jatkuvasti.
Kukaan muu ei myöskään voi määrittää ja päättää sitä mikä minulle on hyväksi tai minkä verran on esim riittävä puhuminen ja kenen kanssa. Olen saanut terapiasta myös tukea ja uusia oivalluksia läheisiin ihmissuhteisiin.
Itse olen järkeillyt että kun voin henkisesti paremmin niin ympärillä olevat läheiseni myös hyötyvät siitä.

  • ylös 79
  • alas 65
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Terapia on sentään luottamuksellists ja ei kuormita ystäviä.
Kyllähän terapiaan pitäisi päästä ihan normi terveydenhuollon kautta.

  • ylös 48
  • alas 66

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat