Lukijan kirje: ”Koronakriisi paljastaa, keiden kanssa haluan jakaa elämäni”

Keiden kanssa olet pitänyt eniten yhteyttä korona-aikoina?

"Huomaan, että koronakriisin myötä olen lähentynyt joidenkin ystävien ja sukulaisten kanssa. Toisten kanssa taas olen selvästi etääntynyt. Huomaan, keitä kaipaan ja keitä en niinkään”, lukijamme kirjoittaa. Miten korona on vaikuttanut sinun suhteisiisi?Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Koronakriisi paljastaa, keiden kanssa haluan jakaa elämäni”

Kommentit (4)

hysteerikko?

Perheessämme on käyty repiviä riitoja siitä kuinka nyt on järkevää käyttäytyä. Kuinka paljon olisi syytä pysytellä kotona, keitä voi tavata, pitäisikö käyttää maskia jne. Miehen mielestä oon hysteerinen mutta mielestäni hän taas on liian varomaton. Pinna kiristyy molemmilla.

  • ylös 11
  • alas 45
Vierailija

Erilainen suhtautuminen koronarajoituksiin voi paljastaa syvemmät maailmankatsomukselliset erot, jotka normaaliaikana eivät tulleet yhtä räikeästi esiin. Toisen tapa suhtautua voi ärsyttää enemmän nyt, kun epämääräinen tilanne stressaa itseä. Olen valinnut linjan, etten ryhdy kinaamaan. Huomaan että minun on vaikea pitää niistä, joilla on varmoja näkemyksiä siitä, mikä on oikea tapa elää ja olla. Tekee mieli pitää etäisyyttä heihin, jotka eivät piittaa turvaväleistä.

  • ylös 60
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
inku

Nyt todella huomaa, ketkä pitävät yhteyttä, kyselevät vointia ja tuntuvat välittävän. Ja senkin huomaa, että joistakin ei kuulu mitään tai yhteydenpito on muuten vaikeaa ja jää siksi. Pari läheistä on valitettavasti pudonnut pois matkasta.

  • ylös 13
  • alas 37
Ano Nyymi

Korona vain vahvistaa sitä, mikä on pätenyt vuosikausia normaalitilanteessakin. Iso osa ns. kavereista ei pidä itse yhteyttä, vaan minä saan olla se aktiivinen. Olen kurkkua myöten kyllästynyt siihen ja lakannut yrittämästä, niin surulliselta kuin se pitkään tuntuikin. Eivätpä ole peräänkään huudelleet, joten päätös on oikea.

Ne, joiden kanssa on molemminpuolinen yhteys, ovat mukana edelleen, vaikkei nyt tilanteen vuoksi voidakaan hetkeen tavata. Koronakevät lujittaakin osaltaan sitä hidasta, paikoin heittelehtivää ja raskasta mielen muuttamista siihen asentoon, että on parasta kaikille osapuolille, että keskityn hyviin ihmisiini ja yritän lopettaa passiivisten mukakaverien ajattelemisen. Tässä on hyvin tärkeää, ettei tunne jälkimmäistä ryhmää kohtaan koteloituisi kiukuksi, vaan ennemminkin ystävälliseksi, mutta neutraaliksi.

  • ylös 48
  • alas 15

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat