Lukijan kirje: ”Miksi avoin suhde pelottaa?”

Uskaltaisitko kysyä puolisoltasi, mitä hän ajattelee avoimesta suhteesta, lukijamme kysyy.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Miksi avoin suhde pelottaa?”

Kommentit (6)

Yksi kukka riittää

Olen mennyt sillä ajatuksella naimisiin, että kyseessä on kahden kauppa enkä ole halukas liittoani avaamaan kolmansille tai neljänsille osapuolille. Edes aika saati halut eivät siihen riitä, kuulostaa kovin ruuhkaiseltakin. Minusta voitaisiin enemmän keskustella siitä, että laatu korvaa määrän ja miten laatua vaalitaan ja lisätään oman puolison kanssa.

 • ylös 62
 • alas 50
Vierailija

Avoin suhde voi sopia ihmisille jotka kaipaa jännitystä ja uutuudenkiihkoa tunteakseen olevansa elossa sekä tilanteessa kun parisuhteen osapuolilla on erilaiset halut, toinen ei vaikka halua yhtään seksiä ja toinen sitä kaipaa ja tarvitsee. Mutta itselleni riittää ihan tavallinen turvallinen arki.

 • ylös 20
 • alas 63
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hanna38

Avioliitto solmitaan perheen perustamista varten. Sen on tarkoitus myös suojella mahdollista jälkikasvua. Tällainen kukasta toiseen lentely on kovin lyhytnäköistä ja perhettä todella repivää toimintaa. Lapset tarvitsevat vakautta ja tunteen, että ovat tärkeitä. Siihen kuuluu perheen laittaminen etusijalle, ei hormoniryöppyjen aiheuttamien mielen ailahtelujen mukaan juokseminen. Omaan puolisoonkin on mahdollista ihastua yhä uudelleen. Pitkä avioliitto tarjoaa parhaimmillaan aarteita pitkin matkaa! ❤️

 • ylös 30
 • alas 68
Gfy

Jos mies haluaa käydä huorissa, hän saa siihen täyden vapauden eli eron. En edes halua miestä, koska en siedä toisia naisia.

 • ylös 13
 • alas 72
Vierailija

Perinteinen suhde on nimenomaan vapautta valita. Millä tavalla minä omistan puolisoni, jos kerran hän ja minä olemme toisemme valinneet ja se on meille hyvä? Niin kuin pohdiskelijakin kirjoittaa, kaikki tyylilään. Parashan näistä on sopia ennen kuin lyö totaalisesti hynttyyt yhteen, että minä haluan sitten olla myös muiden kanssa. Ja jos se ei molemmille passaa, niin eteenpäin vaan. Olisin toivonut pohdiskelijan ottavan huomioon myös jälkikasvun. Halutaanko jutulla myös haastaa perinteinen malli jossa lapsella on isä ja äiti ja ehkä myös isä- ja tai äitipuoli suuntaan missä lapsella on sisaruksia ja kaikilla eri isä tai voisi olla isä, jolla on lapsia niin monen naisen kanssa kun on avoimessa suhteessakin? Aikamoinen palapeli.

 • ylös 38
 • alas 54
Vierailija

Olisi mielenkiintoista kuulla kaikkien avoimessa suhteessa olevien mielipiteet onko se niin ihanaa kuin mainostetaan.
Itselleni tulee avoimen suhteen kannattajasta hieman raukkamainen kuva. Kaikki halutaan saada eli ihania kiihkeitä romansseja ja seksiä, mutta varalla pitää myös olla puoliso, ettei vaan vahingossa jää yksin.
Se, että haluaa elää parisuhteessa ilman ulkopuolisia ei tarkoita sitä, että haluaa omistaa puolisonsa. Kyllä perinteissäkin suhteessa voi antaa puolisonsa olla vapaasti oma itsensä.

 • ylös 85
 • alas 11

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat