Lukijan kirje: ”Olen kateellinen rakastuneille”

Mitä tehdä, kun tuntee parisuhteessa itsensä yksinäiseksi?

”Jatkanko liittoamme vain lähinnä käytännön syistä, koska en saa lähdettyä ja järjestettyä asioitani? Samaan aikaan haaveilen suuresta rakkaudesta, jonka haluaisin vielä kerran elämässäni kokea”, lukijamme pohtii.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Olen kateellinen rakastuneille”

Kommentit (6)

Vierailija

Voisitko ottaa omaa aikaa ja tilaa tunteiden tutkiskeluun? Viikko, jopa kaksi omaa aikaa yksin, saisit aikaa ajatella mitä haluat tulevaisuudelta ja miltä mahdollinen yksinäisyys tuntuu. Tilanteesi on juuri niitä, jotka jäädessään käsittelemättä vaivaavat kuolinvuoteella. Vaikka lopputulos olisi että haluat jatkaa liittoa, ainakin olit toiminut etkä jäänyt jossittelemaan.

 • ylös 9
 • alas 71
Kaksi vanhaa puuta

Minulla on pitkä parisuhde. Meillä meni ihan hyvin, perusasiat kunnossa, mutta silti en kokenut oikein paloa. Molemmat meistä koki avioliiton kovin arkisena. Ilmoitimme itsemme muutama vuosi sitten avioliittoleirille. Se oli paras päätös. On mahtavaa rakastua omaan puolisoon uudelleen. Opimme uusia asioita, vaikka yhteisiä vuosia takana oli jo useampia vuosikymmeniä. Toki arki on taas, mutta uskallan sanoa, että rakkautemme syveni ja samaa kaavaa urautuessa pysäytämme, kumpi sen huomaa, ja puhumme, ettemme enää lähde samalle vanhalle polulle. Tähän vanhan polun asioiden tunnistamiseen työkaluja on enemmän, tunnistamme asioita niiden oikeilla nimillä, jos joku vaivaa. Esimerkiksi termi, joka avasi silmiä -ja sydäntä- oli rakkauden kielet. Rakkauden kielemme ovat hyvin erilaiset. Tavallaan puhuimme eri kieltä, vaikka luulimme osaavamme samaa kieltä. Kannattaa satsata nykyiseen avioliittoon. Ota selvää näistä avioliittoleireistä, niitä järjestetään edelleen. Leirillä ja sen jälkeen voi puhjeta vaikka mitä ihanaa oman rakkaan puolison kanssa.

 • ylös 21
 • alas 70
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
En pelaa varman päälle

Tuttu tunne tuo kaipuu siihen, että elämä tuntuisi toisenlaiselta kuin oma arki nyt. Tuttua sekin, ettei oikein tiedä mitä pitäisi tehdä ja suuret ratkaisut myös pelottavat. Entä jos olenkin sitten vain entistä onnettomampi? Mutta ei tuntematonta kannata pelätä. Elämä on niin lyhyt, että kannattaa yrittää elää se niin ettei tarvitse jossitella. Rohkeus ja rehellisyys ovat itselle ohjenuoria. Se ei aina tarkoita helppoa elämää mutta en sitä tavoittelekaan. Mitä Minna Canth sanoikaan? "Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää." Elämässä on oikeus tavoitella jotain suurempaa, ei tarvitse tyytyä harmaaseen arkeen.

 • ylös 11
 • alas 70
Vierailija

Ärsyttää tällaiset ihmiset. Eikö voi olla kiitollinen siitä, mitä on! Toiset meistä ei ole koskaan löytäneet pitkää liittoa tai päässeet naimisiin. Ei ole oikeaa perhettä ja edessä on epävarma ja yksinäinen tulevaisuus. Jatkuva rikkinäisistä ihmissuhteista toiseen pomppiminen se vasta raastavaa onkin. Rakastumisessa ei ole mitään ihanaa; tuntematon ihminen on aina riski.  Suututtaa, kun ihmiset eivät voi olla onnellisia siitä, mitä on, vaan haikailevat joidenkin epärealististen fantasioiden perään.

 • ylös 42
 • alas 69
Hyppy tuntemattomaan

Ei sen vuoksi, ettei toisille ole lainkaan parisuhdetta, kuten edellinen kommentoi, tarvitse jatkaa onnettomassa suhteessa. Ne kaksi asiaa eivät riipu toisistaan. Jokaisella on oikeus valita ja valinnasta seuraa aina jotain. Onko se sitten onnellisuutta vai yksinäisyyttä, siitä ei ole mitään takuita. Se joka uskaltaa, saa tietää. Se joka ei uskalla, saattaa katkeroitua. Onnea matkaan.

 • ylös 81
 • alas 9
Ei suurta rakkautta vaan pient...

Ihastua voi monta kertaa elämässään, varattunakin. En koe sitä pahana asiana, jos se ei johda ystävyyttä suurempiin tekoihin. Jos satutte ystäväsi kanssa olemaan molemmat tahoillanne varattuja, arvostatte kumppaneitanne, ymmärrätte uskollisuuden merkityksen, olette samaa mieltä suhteenne laadusta, voitte hyvillä mielin liikkua julkisesti yhdessä ja myös puolisot ovat tietoisia ystävyydestänne ja hyväksyvät sen, myös leikkimielinen flirtti ystävän kanssa on mielestäni hyväksyttävää. Turvallinen kumppanuusrakkaus on hyvä peruskallio, johon on mielestäni luvallista hakea särmää ihastumisista, kun pelisäännöt ovat kaikille selvät ja toiminta on avointa. Ystävän kanssa voi löytyä myös se kaivattu yhteys. Tilanne vaatii tasapainottelua omien tunteiden kanssa ja ehkä tilannekatsauksia oman puolison kanssa keskinäisen luottamuksen säilyttämiseksi, mutta parhaimmassa tapauksessa sinulla on hyvä parisuhde ja voit tuntea perhosia vatsassasi ystäväsi kanssa koetun flirtin kautta. Flirtti ei kuitenkaan saa olla ainoa syy, miksi ystäväsi kanssa pidät yhteyttä, vaan taustalla on oltava ennen kaikkea sisarellista kiintymystä ja hyvää tahtoa. Ja koskemattomuus lienee itsestäänselvyys, kun varatuista ihmisistä on kyse. Hyvää ystävyyttä ei kannata mennä pilaamaan seksillä.

 • ylös 5
 • alas 75

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat