Helppo gluteeniton mämmi

Gluteeniton mämmi valmistetaan gluteenittomista maltaista ja gluteenittomista jauhoista.

Gluteenittomat maltaat ja gluteenittomat jauhot sekoitetaan tehokkaasti sekoittaen kuumaan veteen, niin että saadaan puuromainen velli ja samalla sekoitetaan seokseen halutut mausteet ja siirappi. Siirappi on pakollinen koska gluteenittomat maltaat ja jauhot ei sisällä imeltävää aktiivisuutta. Seoksen annetaan hautua noin 75 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Hautunut seos laitetaan uunivuokiin ja paistetaan 120-130 asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Paistamisen aikana pinnalle lisätään siirappivettä pari kertaa estämään kuorettumista.

  • ylös 38
  • alas 3

Kommentit (2)

Myös gluteeniton aidosti imell...

Gluteeniton mallasmämmi onnistuu myös aidosti imellettynä. 

Gluteeniton imelletty mallasmämmi voidaan valmistaa luontaisesti gluteenittomista raaka-aineista. Tattarimallas ja kauramallas ovat gluteenittomia ja jauhoiksi käy gluteeniton tattarijauho ja gluteeniton imeltämistehoa sisältävä  kaurajauho.  

Tattarimallas mämmi valmistetaan gluteenittomista mammimaltaiksi jauhetuista tattarimaltaista, tattarijauhoista ja imeltämiseen tarvitaan sopiva määrä gluteenitonta imeltävää aktiivisuutta sisltävää kaurajauhoa. 

Kauramallas mämmi valmistetaan mämmimaltaiksi jauhetuista kauramaltaista ja gluteenittomista kaurajauhoista. 

Mämmiin voi lisätä muutaman hyvin soseutetun perunan tehostamaan imeltymistä. Voidaan valmistaa myös perunamämmi.

  • ylös 15
  • alas 6
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat